Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy csináltátok, hogy nem...

Hogy csináltátok, hogy nem híztatok nagyon?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve, mert a 20. hétig nem híztam semmit, most meg másfél hét alatt 2,6 kilót szedtem magamra, és a védőnőm nagyon letolt. Pedig nem eszem sokkal többet, mint eddig. Lehet azzal összefüggésben az étkezési mennyiség növekedése, hogy másfél hete mozdult meg a babám?
2010. febr. 25. 09:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Összefüggés nincs, figylj oda, mit eszel,ne egyél kenyeret, egyél zöldséget, husival, a babának is jobb, egészségesebb, és sétálj minden nap! Mindenkinek jobb így!
2010. febr. 25. 09:13
 2/10 anonim ***** válasza:
védőnőt kérdezd meg, mennyi pontosan az a tápanyagbeviteli plusz, ami a terhesség miatt feltétlenül szükséges. ezzel növeld meg az "általános" evési mennyiségedet, ne többel! kerüld az üres kalóriákat, tehát amiben csak kalória van, hasznos tápanyag viszont nincs. ha valamit nagyon kívánsz, egyél belőle, de csak egy-két falatot (ez piszok nehéz, de nem lehetetlen :))! ezen kívül tornázz, rubint rékának és béres alexandrának is van direkt kismamáknak való dvd-je. megvan, hogy melyik trimeszterben mit lehet, azt csináld! nekem ez vált be :) 1,5 kg-t híztam magamra az egész terhesség alatt, a szoptatás 4 hónapja meg azt is levitte. (pedig hízásra hajlamos vagyok sajnos)
2010. febr. 25. 09:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kenyérből valóban többet eszem, erre oda kell figyelnem.
2010. febr. 25. 09:20
 4/10 anonim ***** válasza:

A 20. hétig én sem híztam szinte semmit kb 2 kg, azt pedig érdekes dolog a védőnődtől, hogy 20 hétre 2,6 kg-ot soknak tart. Amúgy a babád, most kezd őrült mód növekedni, a méhed, a magzatvíz, a méhlepény súlya nagy mértékben megnő az elkövtkező hetekben, ez is közrejátszik a hízásban. A baba mozgása nincs hatással a hízásra, ha csak az nem, hogy nem szeretik ha éhes vagy :)) arra a legtöbb reagál:)

A 20. héttől átlagosan havi 2-3 kg hízok, pedig figyelek mindenre. Kenyeret csak reggelire eszem, ebérde csak csak keveset, de az mindig főtt étel, vacsira pedig zöldségek sovány felvágott és ha nagyon éhes vagyok esetleg joghurt. Napközben nem nasizom, max narancs vagy alma, amúgy sem voltam soha édesszájú, ha mégis megkívánék 1 szelet sütit hát megeszem... de ezek a fajta étkezés nem változás az előzőkhöz képest. Zöldteát vagy viztet iszom, a gyümileveket amúgy sem kedvelem. Ezek mellett is jönnek fel a kilók, de tudom, hogy a babám egészséges fejlődéséhez azért kellenek, hiszem belőlem táplálkozik. Nem véletlenül írják, hogy az átalagos és egészséges hízás 8-12 kg. Mivel dolgoztam egész a 30. hétig így tornázni nem igen kellett, meg amúgy sem javasolta az orvos - ezt beszéld meg vele, hogy mit lehet - Úgy gondolom, hogy az 1-2 kg plusz és az alakom miatt meg majd aggódom szülés után. Most a baba az első! A többi pedig alkat függő... Vigyázzatok magatokra! 34h km

2010. febr. 25. 09:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak a 20. héten kezdtél el hízni? Azaz eddig összesen két és fél kilót híztál? Az jó! :-) Igaz, kicsit gyors az ütem, de semmiképpen nem mondhatnám, hogy kezdesz elhízni. Én ebben a korban +6 kilónál jártam, és a védőnőmnek a szeme se rebbent.
2010. febr. 25. 09:39
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem nem is híztál sokat egyáltalán. Hagyd a védőnőt, nekik nincs jobb dolguk, mint a hízással piszkálni a kismamákat. Én 14 kilót híztam terhesen, ami azért nem számít soknak, főleg, hogy nagyon soványról indultam, mégis folyamatosan piszkáltak (doki + védőnő). Nem is értettem őket. Sehova nem híztam, csak a hasamat növesztettem.

Ne legyél elkeseredve, egyél nyugodtan, ha van kedved, esetleg végezz terhestornát.

2010. febr. 25. 09:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem komplett a védőnőd! Ne hallgass rá! 20 hétig én sem híztam semmit, aztán két hét alatt 2 kg-ot, és a végéig 11-et. Le is ment szopi alatt pár hét után. Egyátalán nem sok a 2,5 kg. Lehet hogy most meg két hétig semmit nem hízol. Nekem is ez volt. És szerintem sem függ attól, hogy kicsit többet eszel. Nem kell kettő helyett enni, de ha egy fél szelet kenyérrel egyszer-egyszer többet kívánsz, edd meg nyugodtan. És mozogj amennyit tudsz:séta, esetleg kismamatorna. Boldog babavárást!
2010. febr. 25. 09:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez annyira hülyeség, hogy letol a védőnő meg a doki...

Ha nem zabálsz eszetlenül, akkor abszolut alkati kérdés, ki mennyit hogyan hízik...

Elsővel 5 kgot híztam a másodikkal 13-at, na-.----

És nem egy ismerősöm van, aki 150 centi, 50 kg és majd 30 kgot hízott, és nem zabált...

2,5 kg meg amúgy sem a világ, főleg ha eddig nem híztál...

2010. febr. 25. 10:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, így egy kicsit jobban érzem magam. Egyébként bírom a kritikát, de hát én nem tartottam ezt annyira tragikus dolognak, és a 20. hétig tényleg nem híztam semmit. Igyekszem odafigyelni az étkezéseimre, szerintem ennyi zöldséget és gyümölcsöt soha nem ettem még, mint amióta tudom hogy babát várok. Kenyeret tényleg többet eszem, de abból is a teljeskiörlésűeket részesítem előnyben; édességet meg egyáltalán nem eszem.
2010. febr. 25. 10:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld a kenyérevést visszafogni akkor!

És minél előbb menj el terheléses cukorra és ugyanígy híztam pont ahogy te és kiderült, hogy az inzulintermelés bemondta az uncsit és teljesen hirtelen kezdtem hízni.

2010. febr. 25. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!