Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmesélnétek, hogy megy ez?...

Elmesélnétek, hogy megy ez? Tudatlan vagyok.

Figyelt kérdés

Első baba, még fel sem ocsúdtam a pozitív tesztből...

1. Mikor menjek először orvoshoz?

2. Mikor ajánlott orvost választani (én szeretnék)? Mivel először csak SZTK-ba megyek, ugye nem fogja azt gondolni, hogy majd mindig hozzá járok?

3. Kell vérvétel?

4. Mikor lesz az első ultrahang?

5. Ha viszem a férjem az első vizsgálatra (sztk), bejöhet, vagy hülyének néznek? Jöjjön majd csak a magán dokihoz?

6. Szülésznőt választani nem lényeges?

Köszi, ha válaszoltok! :)

2015. máj. 18. 15:47
 1/4 H.Orsolya ***** válasza:

Szia.

Olyan 6-8 hetesen már lát szívhangot a doki, de ha előbb mész az se probléma, mert azt meg tudja már akkor is nézni hogy jó helyre ágyazódott e be, aztán max vissza mész, amikor mondja.

orvost nem tudom meddig lehet választani, de szerintem az a legjobb, ha az egész terhességedet egy orvos kíséri végig ( de ez akkor is lehet ha nem fogadsz)

vérvételre , kapsz beutalót, ha már megállapítja a doki, hogy élő embrió van. Vérvétel előtt az élő embriós papírral a védőnőtől kell kérned terhes kiskönyvet, amibe majd minden adatot beírnak a terhesség alatt és azzal nem kell időpont csak beutaló a vérvételre

az első kötelező uh, azt hiszem 12 hetesen van, de ugye mész előbb mikor megállapítja a terhességet

Orvosa, és rendelője válogatja, hogy beengedik a férjet

Szülész nőt valahol lehet orvos nélkül is választani, valahol nem. Az én tapasztalatom, hogy érdemesebb szülésznőt fogadni, mint orvost. (Sajnos nálunk pont idéntől nem lehet csak szülésznőt fogadni :( )

2015. máj. 18. 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia, először is gratulálok!

A 6. hét előtt nincs szívhang, és ha későbbi a beágyazódás, akkor a 7. héttől van csak. Orvoshoz ezért ráérsz a 6-7. héten menni. Mehetsz előtte is, de attól nem biztos, hogy nyugodtabb leszel, ha túl korán (pl. 5. héten) elrobogsz az orvoshoz, és azt mondja, hogy gyere vissza két hét múlva.

Orvost a terhesgondozáshoz akarsz választani? Elvileg sztk-ban is mehetsz mindig ugyanahhoz az orvoshoz, az ingyenes, de hamarabb letudja a vizsgálatot, mint a magán.

Nálam úgy volt, hogy a nőgyógyászaton megállapították a terhességet (UH-gal, férj nélkül), onnan átirányítottak a terhesgondozásra. Ott adtak egy csomó beutalót: laborvizsgálat (itt vettek vért is), vércsoport meghatározása, 12. UH-ra beutaló (ahova járok, ott kb. 2 héttel előtte már be kellett jelentkezni - ide viszont mehet a férj is), ekg, háziorvos, genetikai tanácsadás, fogászat. A terhesgondozáson azt mondták, hogy elég egy-másfél hónap múlva visszamenni a kész leletekkel.

A védőnőhöz a 11. héten mentem, adott kiskönyvet, ami lelet megvolt addigra, azokat beírta.

A szülésznőnél még nem tartok, arról nem tudok nyilatkozni.

2015. máj. 18. 16:18
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Orvost úgy gondoltam, aki majd a szülész is lesz, plusz hozzá mennék az ultrahangokra, vizsgálatokra.

Így már kezd körvonalazódni a dolog :)

köszi!

2015. máj. 18. 16:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Sok hasznos dolgot leírtak előttem, de az is befolyásoló tényező lehet, melyik megyében laksz és melyik kórházba mész.

Kezdettől fogadott orvoshoz mentem, aki maga is ultrahangoz (a mi kórházunkban ugyanis nem mindenki csinálja), ezért az időpontokat csak vele beszéltem meg, azonban beutalót vérvételekre a védőnő adott.

Szülésznőt az orvosom ajánlásával választottam, fontos ugyanis, hogy ki-kivel szeret együtt dolgozni. Nem kötelező, azonban nagyon-nagyon hasznos tud lenni (ha orvost nem is, szülésznőt érdemes fogadni).

Nálam ez volt a sorrend a 12. hétig:

1. Pozitív teszt után saját orvosom értesítése (kimaradt vérzés után 2 nappal), akihez aztán 5 hét 5 naposan mentem a 0. UH-ra. Hüvelyi UH alapján megerősítette a terhességet (pulzált már a szív is :)), illetve körbenézett, hogy rendben vannak-e a dolgok.

2. Majdnem 9 hetesen újabb UH, hogy továbbra is minden OK-e. Ekkor megbeszéltük az időpontot a 12. heti UH-ra (pont a betöltött 12. hétre).

3. 9 hetesen első védőnői találka az orvostól kapott leletekkel. Megkaptam a kiskönyvet, illetve a beutalót vérvételre.

4. 10 hetesen háziorvoshoz mentem, akivel aztán többet nem találkoztam a terhesség alatt, mivel nem ő adott beutalókat.

5. 10 hetesen elvégezték az 1. vérvételt is.

6. 12 hetes UH.

2015. máj. 18. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!