Nálatok ez hogy volt? Elmesélnétek?
Ma voltam először NST-n és úgy tudom, hogy a baba pulzusának 120-160 között kell lennie. Mind végig a 20 perc alatt a két érték között volt, csak egyszer ment egy nagyon kicsivel 160 fölé. Az ugye nem baj? A nővért nem igazán lehetett kérdezni, mert idegbeteg volt. Az első perctől kezdve nem volt szimpi.
36hkm
Ha fentebb ment, de nem tartósan semmi baj! Mozgott, biztos azért volt! Gondolj bele, ha te mozogsz, neked is fentebb megy!
40 hkm
Szia!
Szülészként dolgoztam, soha nem értettem, hogy miért nem képesek a nővérek nagyon röviden elmondani az NST lényegét...
Az NST akkor jó, ha:
- 120-160 között van az alapfrekvencia mozog az érték
- a baba mozgására fentebb megy, illetve kellőképpen "szőrös" görbét ad /a fentebb megy címszóba akár 170-180 is belefér, ha visszatér az alapvonalhoz/
Akkor rossz, ha:
- decelerál, azaz mozgásra esik, ilyenkor azonnal műtő
- bradycard, azaz tartósan 120 alatt van, ilyenkor flowmetria, kontroll NST, megítélés szerint oxitocin terhelés, ha továbbra is brady
- tahycard, azaz tartósan 160 fölött van, de inkább 180 körüli értéket tekintünk már igazán rossznak, ennek a terápiás következménye pusztán a megfigyelés (ill. flowmetria)
- jelezhet még extrasystolékat, azaz verhet pluszokat a baba szíve, bár ezt nem látjuk, hanem halljuk, azaz tapasztalt fül kell hozzá, ennek a terápiáját ionok adása jelenti, ill. megfigyelés
- ill. lehet aritmusos, ezt flowmetria, tartós NST, de általában császármetszés követi.
A te NST-d a leírásod alapján kitűnő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!