Mi az a vízfej?

Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az agyat körülvevő folyadék (agyvíz) az agyban lévő üregekben, az úgynevezett agykamrákban termelődik. A folyadéknak egy másik területre kell jutnia, ahol a vérkeringésbe felszívódik. Ha ez a folyadék nem tud elfolyni, akkor vízfejűség alakul ki. A vízfejűség következtében megnőtt agykamrai nyomás összenyomja az agyvelőt. Számos betegség, többek között fejlődési rendellenességek, agyvérzés, valamint agydaganatok akadályozhatják a folyadék áramlását, vízfejűséget okozva.

A kórosan nagy fej a vízfejűség tünete lehet. A csecsemő általában nem fejlődik normálisan.

2010. febr. 24. 15:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Azta. És ezt szűrik időben? És ha olyan a baba, akkor mi van?
2010. febr. 24. 15:44
 3/8 anonim ***** válasza:
2010. febr. 24. 16:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2010. febr. 24. 16:19
 5/8 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Remélem, nem azért kérdezed, mert valaki a családodban/barátikörödben ezzel fog szembenézni. De ha igen, akkor se keseredj el! Van egy barátnőm, aki most 21 éves. Vízfejűséggel született (+ más genetikai betegséggel). Most felvételizik számviteli fősulira, és köszöni szépen, jól van. Vicces, jópofa, humoros lány. A családon kívül csak a tanárai és én tudom mi baja van.

2010. febr. 24. 18:53
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Hogy milyen a hydrocefalos azaz vízfejű baba?

Láttam már olyan babát aki születése utáni 4 napon halt meg és láttam olyat aki most már 4 éves de szellemileg fogyatékos maradt.

Tudod ezek semmilyen esetben nem lesznek egészségesek feltéve ha életben maradnak.

Nem igazán tudják szűrni max UH-n nézik a fejméretet,de az sem mindíg pontos.

egy eü-s 2 gyermekes,8+3 hetes kismami.

2010. febr. 24. 18:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem, legalább is remélem. Mi most a "baba projekt" elején tartunk. Régen mindig úgy képzeltem, hogy hopp meglesz az apuka, kitaláljuk, hogy gyereket akarunk, összerakjuk, amink van, kész, és kilenc hónap múlva hazavonulunk egy szép babával. Aztán rájöttem, hogy nem megy ilyen könnyen, meg mennyi baj lehet. Hál Istennek a károgó vajákosasszony szintű babonákat már simán elengedem a fülem mellett, csak sajnos így is találok félni valót. Néha nem tudom öröm-e, hogy manapság mindennek tüzetesen utána tudok nézni, vagy sem.
2010. febr. 24. 19:37
 8/8 Józsa Zoltán válasza:
én is ebben a betegségbe szenvedek és azt szeretném tudni, hogy a szüleimtől azt hallottam, hogy nekem nem szabad dohányoznom és sajnos manapság elkerülhetetlen, hogy dohányosok közé mennyek és félek ne hogy valami baj történjen.és szeretném tudni hogy ez okozhat e valami problémát. kérem aki tud írjon nekem.előre is köszönöm
2010. aug. 23. 20:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!