Mi az a vízfej?
Az agyat körülvevő folyadék (agyvíz) az agyban lévő üregekben, az úgynevezett agykamrákban termelődik. A folyadéknak egy másik területre kell jutnia, ahol a vérkeringésbe felszívódik. Ha ez a folyadék nem tud elfolyni, akkor vízfejűség alakul ki. A vízfejűség következtében megnőtt agykamrai nyomás összenyomja az agyvelőt. Számos betegség, többek között fejlődési rendellenességek, agyvérzés, valamint agydaganatok akadályozhatják a folyadék áramlását, vízfejűséget okozva.
A kórosan nagy fej a vízfejűség tünete lehet. A csecsemő általában nem fejlődik normálisan.
Szia!
Remélem, nem azért kérdezed, mert valaki a családodban/barátikörödben ezzel fog szembenézni. De ha igen, akkor se keseredj el! Van egy barátnőm, aki most 21 éves. Vízfejűséggel született (+ más genetikai betegséggel). Most felvételizik számviteli fősulira, és köszöni szépen, jól van. Vicces, jópofa, humoros lány. A családon kívül csak a tanárai és én tudom mi baja van.
Hogy milyen a hydrocefalos azaz vízfejű baba?
Láttam már olyan babát aki születése utáni 4 napon halt meg és láttam olyat aki most már 4 éves de szellemileg fogyatékos maradt.
Tudod ezek semmilyen esetben nem lesznek egészségesek feltéve ha életben maradnak.
Nem igazán tudják szűrni max UH-n nézik a fejméretet,de az sem mindíg pontos.
egy eü-s 2 gyermekes,8+3 hetes kismami.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!