Második trimeszterben milyen vitaminokat érdemes szedni?
Terhesvitaminokat.
Basszus, mi van ma egyre bugyutábbakat kérdeznek.
elején a folsav a fontos, 13. héttől már kevésbé
én az omega 3-at (6-ot és a tb) tartottam fontosnak(de csak a Feibiont szedtem amiben van) ill jódot akartam szedni nagyon nagy erőkkel(ez kell a magzat idegrendszeri fejlődéséhez)nehogy örökölje tőlem a pánikot, meg hamar sírási hajlamot, de a terhesgondozó orvos nem javasolta, és sajnos hasonló lett hozzám a baba nem gyengén :(
*szóval ezzel annyit akartam nézd át magad és a párod egészségügyi állapotát és a nem megfelelő dolgaitokat erősítsd már magzatkorban
ja és D vitamin szinte kötelező terhesen, a kálciummal nagyon vigyázni kell, mert túl hamar csontosodhat a koponya és az veszélyes tud lenni
Nekem a dokim azt mondta, mikor rákérdeztem, h a folsav végig fontos. A 12. hétig az idegcső záródási rendellenességek kivédésében van szerepe, utána meg a vérképzésben.
Terhesvitamint szedek, abban minden van, ami kellhet, plusz szednem kell vasat, magnéziumos és én még kalciumot is veszek be időnként. (ezt szándékosan nem szedem rendszeresen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!