Kismamák, ti hányadik héten éreztétek először, hogy már tényleg terhes a terhesség?
Figyelt kérdés
Én most vagyok a 33. hétben és tegnapig mindenkinek azt mondtam, hogy teljesen jól vagyok minden oké (ez igaz is volt). De tegnap már sehogy nem volt jó, se ülni se állni se feküdni...csak szenvedtem. Pedig még hátra van jó pár hét. Van egy 4 éves kislányom is, úgy emlékszem nála később jött el ez az érzés, a nőgyógyászom azt mondta, hogy a második babánál már nincs az az eufórikus hangulat ezért bírják nehezebben a kismamák...Nálatok hogyan alakult?2015. máj. 4. 08:45
11/17 anonim válasza:
Az első rókázástól kezdve az volt.
Pech, de semmi eufóriát nem éreztem az émelygések, hányások, vérző aranyér, görcsölések, visszatérő fertőzések, gyomorsav, nyúló szalagok, becsípődött derék, sajgó hát, légszomj, vesefájdalom...stb. közepette.
12/17 anonim válasza:
36-37. héttől volt terhes a dolog, mikor semmit nem tudtam csinálni úgy, hogy két mozdulat után ne fájt volna mindenem, a második még egyelőre elviselhető, de nagyon az elején járok :D
13/17 anonim válasza:
Nekem a 7-14. hétig iszonyatos volt, állandóan szarul voltam de nagyon, meg hánytam, el is hangzott párszor, hogy itt ugyan nem lesz kistesó :D (már nem így látom). Azóta viszont nagyon jól érzem magam, majd kicsattanok, szerencsés vagyok, mert semmi komolyabb kínom nincs. A 30. hetet taposom, egyelőre annyi van, hogy néha nyomja a kislányom a hólyagomat, és sokat pisilek, meg az utóbbi 1-2 hétben vizesednek a kezeim, és ha sokat ugrálok, fájnak a csontok a fenekemben, de más semmi. De nincsenek illúzióim, tudom, hogy még csak most jön a jó rész :D
14/17 anonim válasza:
Nekem most a 37.héten már kezd terhessé válni a dolog. A legnagyobb gondom a savam... Egyébként a pocakom nem nőtt nagyra, az nem kényelmetlen, de hosszasan ácsorogni sem bírok. Van mikor úgy helyezkedik picúr, hogy menni sem jó, akkor meg kell állni pár pillanatra. A mocorgások is már inkább kellemetlenek, de azért ezek ellenére azt még élvezem :) Pisilni sokszor kell, és néha kicsit légszomjam van. A háton alvás még mindig megy, csak néha úgy megfájdul olyankor a derekam, hogy alig bírok elfordulni.
15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és kitartás mindenkinek!
Nekem a derekam és a hátam fáj borzalmasan, valószínűleg nem jó a tartásom és ezért...a nagylányomnál a bordáim fájtak nagyon de akkor "fent" volt a baba szinte végig.
2015. máj. 4. 14:45
16/17 Rittanddel válasza:
Én is mondhatnám h majdnem az elejétől, pedig nagyon akartuk hogy összejöjjön. Iszonyatos gyomorsav, lábdagadás a 8 héttől folyamatosan, aztán állandó betegség, arcüreggyulladás, vesegörcs vesetágulat, vérzések, terhességi diabétesz és most inzulin beállítás... és még nincs vége :) 28 hét első babó
17/17 anonim válasza:
Az elsőnél a 35. hét környékén éreztem, hogy jobb lenne már, ha kint lenne. A legtöbb gondot a savam okozta, az utolsó nyolc hétben már alig tudtam enni tőle. Szerencsére kicsi hasam volt, így viszonylag jól tudtam mozogni, de a házi munka úgy is borzasztóan nehezemre esett. Most 12 hetes vagyok, és kíváncsian várom, mi lesz a végén (az előzőnél a második-harmadik trimeszter őszre-télre esett, most viszont nyáron és kora ősszel leszek majd "nagy" terhes. Ja és persze most a két éves lányom után is futkosnom kell majd nagy pocakkal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!