Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyek azok a munkakörök,...

Melyek azok a munkakörök, amelyekben nem dolgozhat terhes nő, és emiatt felmentést kaphat a munkavégzés alól?

Figyelt kérdés

Számítógép előtt végzett 8 órás munka valóban ilyen? Hol vannak összegyűjtve ezek a munkakörök, vagy ki állapítja meg?

Mert ha nem tudnak olyan munkakört biztosítani, fel kell menteniük a munka alól, és alapbér jár, nem pedig táppénzre kell mennie a kismamának terhesség alatt.

2015. máj. 3. 17:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
és 1999-es jogszabályt belinkelni 2015-ben meglehetősen butaság...
2015. máj. 3. 18:36
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

Most vizsgáztam belőle.

Az MT nem nevesít konkrét munkaköröket. Mindig az adott munkahely üzemorvosa dönti el a nőgyógyász javaslatára.

A számítógép előtt végzett munka semmiképpen nem ilyen.

2015. máj. 3. 18:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

kérdező, ugye nem vagy terhes, hogy feltettél itt egy kérdést miközben sugárzott az a gép amiről írsz?

ne hülyéskedj már... olyan munkakörben van erre mód amelyről pontosan tudod, mert az üzemorvos is szólt, hogy ha + lenne a teszted, azonnal menj, mert nem dolgozhatsz...

2015. máj. 3. 19:53
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is számítógép előtt dolgozok, nem is az a gondom, hogy fizikailag nem bírom a 8 órát, mert ezzel nincs is gond; viszont agyilag egyszerűen nem vagyok a topon, mióta babát várok. Lassabb vagyok és örökké majd elalszok, több a hibám, sok idő megy el hibajavításra, nem végzek azzal, amivel korábban adott idő alatt végeztem. Elég nagy felelősséggel jár a munkaköröm, és érzem, hogy nem tesz jót ez a stressz, hogy attól félek, nehogy valamit nagyon eltoljak. Most a 10.héten járok, hát nagyon remélem, hogy a második trimeszterben javul valamennyire a helyzet, mert nem szeretném még abbahagyni a munkát, viszont így meg nem sok értelmét látom, és a munkahelyemnek is lehet több haszna lenne az utódomból.
2015. máj. 3. 20:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés inkább elméleti, a legtöbb helyen tudnak felajánlani megfelelő munkakört. Én üzemorvoshoz mentem, aztán területi vezetőtől kértem papírt, hogy adjanak nekem könnyített munkakört. Amennyire tudom ez így szabályos. Én nehéz fizikai munkát végeztem. Szerződés szerint a munkaköröm és ezzel együtt az alapbérem annyi amennyi addig is volt.
2015. máj. 3. 21:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Ahogy olvastam a válaszokat, felmerült bennem a helyzetemből adódó kérdés.

A kérdés még elméleti.

szóval, én irodai, és "terep" munkát is végzek. Ami azt jelenti, hogy daruzott területen, veszélyes üzemnek nyilvánított területeken kell ellenőriznem a gyártást.

szerintetek, kérhetném, hogy csak irodait végezhessek? (ekkor gondolom kéne 1 álladó segítség, aki jelenleg egy 4 órás, ami a kevés)

Mennyire veszik ezt komolyan az üzemorvosok????

A táppénz akárhogy nézem, igen kevés lenne....ezért is jutott eszembe, meg ugye a baba egészségét se szeretném veszélyeztetni.

A főnök fura szerzet, anno volt akit átrakott terhesen városi boltba, h ne kelljen kijárnia az ipartelepre....de volt akire nem volt tekintettel :O

2015. máj. 4. 08:12
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem is vagyok terhes, ez a kérdés elméleti, felmerült pár napja a munkahelyemen, miután egy kisebb vezetőnk ezt mondta. Csak gyakorlatban még senki sem próbálta ki.

Egyébként belegondolva, nem is a gép sugárzása az aggasztó ott, hanem a nem megfelelően kialakított klíma és annak hatásai. Nemrég bekapcsolták több hónapnyi kikapcsolt állapot után, a port fújja, és több munkaállomáson két oldalról engedi nonstop a hideg levegőt a dolgozóra, többen fejfájásra, torokfájásra, izomfájdalomra panaszkodnak. Mondjuk ezzel már lehetne mit kezdeni, minthogy veszélyeztető tényező...

2015. máj. 4. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!