Melyek azok a munkakörök, amelyekben nem dolgozhat terhes nő, és emiatt felmentést kaphat a munkavégzés alól?
Számítógép előtt végzett 8 órás munka valóban ilyen? Hol vannak összegyűjtve ezek a munkakörök, vagy ki állapítja meg?
Mert ha nem tudnak olyan munkakört biztosítani, fel kell menteniük a munka alól, és alapbér jár, nem pedig táppénzre kell mennie a kismamának terhesség alatt.
Most vizsgáztam belőle.
Az MT nem nevesít konkrét munkaköröket. Mindig az adott munkahely üzemorvosa dönti el a nőgyógyász javaslatára.
A számítógép előtt végzett munka semmiképpen nem ilyen.
kérdező, ugye nem vagy terhes, hogy feltettél itt egy kérdést miközben sugárzott az a gép amiről írsz?
ne hülyéskedj már... olyan munkakörben van erre mód amelyről pontosan tudod, mert az üzemorvos is szólt, hogy ha + lenne a teszted, azonnal menj, mert nem dolgozhatsz...
Ahogy olvastam a válaszokat, felmerült bennem a helyzetemből adódó kérdés.
A kérdés még elméleti.
szóval, én irodai, és "terep" munkát is végzek. Ami azt jelenti, hogy daruzott területen, veszélyes üzemnek nyilvánított területeken kell ellenőriznem a gyártást.
szerintetek, kérhetném, hogy csak irodait végezhessek? (ekkor gondolom kéne 1 álladó segítség, aki jelenleg egy 4 órás, ami a kevés)
Mennyire veszik ezt komolyan az üzemorvosok????
A táppénz akárhogy nézem, igen kevés lenne....ezért is jutott eszembe, meg ugye a baba egészségét se szeretném veszélyeztetni.
A főnök fura szerzet, anno volt akit átrakott terhesen városi boltba, h ne kelljen kijárnia az ipartelepre....de volt akire nem volt tekintettel :O
Nem is vagyok terhes, ez a kérdés elméleti, felmerült pár napja a munkahelyemen, miután egy kisebb vezetőnk ezt mondta. Csak gyakorlatban még senki sem próbálta ki.
Egyébként belegondolva, nem is a gép sugárzása az aggasztó ott, hanem a nem megfelelően kialakított klíma és annak hatásai. Nemrég bekapcsolták több hónapnyi kikapcsolt állapot után, a port fújja, és több munkaállomáson két oldalról engedi nonstop a hideg levegőt a dolgozóra, többen fejfájásra, torokfájásra, izomfájdalomra panaszkodnak. Mondjuk ezzel már lehetne mit kezdeni, minthogy veszélyeztető tényező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!