Kaphat valami pénzt terhesen a párom?
Sajnos semmit! :(
Megkérdezhetem hogy hány éves hogy még kapja a családi pótlékot?
18 most, de már 19 lesz, amikor megszületik a kicsilány. Most érettségizett, még ebben a tanévben (most augusztus 31-ig) ezért jár neki a családi, és azért neki, mert nálam lakik, nem otthon, amikor hozzám költözött, a szülei nem akarták odaadni, így átirattuk a MÁK-nál. (Na még egy csomó pénzzel jönnek a szülei, mert folyton kisegítettem őket)
Egyébként leendő adófizető állampolgár fejlődik benne, valami csak járna, hogy ne haljon éhen :)) Na nem mintha éhen halna, de azért nem olyan sok a fizum.
Ja Én ezt mind megértem. Csakhogy a barátnőd még egy percet nem dolgozott életében (értem Én h most fejezte be a tanulmányait), ergo mi alapján járna neki pénz?
Se munkahelye nincs h táppénzt kaphasson, se semmi. A semmire a Magyar Állam se ad csak úgy 10e ft-kat.....
Kedves kérdező. Most mondjam azt, hogy a mai világban elég nagy "luxus" hogy valaki úgy vállal gyerket, hogy egy percet nem dolgozott még, nem tudja mi az a munka?
A párodnak csak egy évre kellett volna elmennie dolgozni, hogy kapjon táppénzt és minden egyéb juttatást is (ami nem alanyi jogon jár) a baba születése után.
Szerintem meg az a baj,hogy ennyire könnyelműen vállalnak az emberek gyereket.
És lehet lepontozni.
Egy 33 hetes kismama
Utolsó vagyok.
És mégvalami, ha a párodat az "éhenhalás" fenyegeti akkor még szebb ez a gyerekvállalós sztori!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!