Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem érzitek úgy hogy a baba...

Nem érzitek úgy hogy a baba várást már teljesen "betegségnek tekintik"?

Figyelt kérdés
Úgy értve hogy szinte már semmit sem lehet a kismamáknak, sokakat lefektetnek hónapokra, ilyen olyan indokkal, ijesztgetnek hogy koraszülés lesz stb..A többi kisebb nagyobb bajokról nem is beszélve.A hízás, na az meg maga a pokol ha nem csak 10 kiló lesz a vége, akkor jön ám a toxémia és társai.Így hogy lehet élvezni a babavárást???És hiába ez sok rémiszgetés, mégis sok a koraszülés pl.Régebben ez nem volt divat, mégis megszülettünk többnyire egészségben, időben.
2015. máj. 2. 10:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Hát a kórházat nem bírtam volna ki hónapokig, az tutti. Ezek szerint én mégis jobb helyzetben voltam.

Emlékszem, egyszer kiszöktem sétálni, csak úgy a környékre, már közel álltam a bekattanáshoz, tavasz volt, gyönyörű idő (kölök május 1-jén született.) Az egész család összefutott, hogy nem vagyok otthon.

2015. máj. 2. 12:12
 12/28 anonim ***** válasza:

Elég megosztott dolog ez. Olyan orvost kell választani, aki tényleg reálisan látja a dolgokat. Pl, megrökönyödve olvasom itt, hogy 2,5 centi megrövidült méhnyakkal feküdnie kell, fel sem állhat, sőt valaki még pisilni se kellhet fel. Hát nem csodálom, hogy betegségként éli meg. Nekem pl ki van nyílva a méhszájam, megvan rövidülve a méhnyak, alig van 2 centis, mégsem paráztat az orvos. Csináljak mindent, csak ésszel. Előző gyerekeimnél már félúton kinyílt a belső méhszáj, mégsem paráztatott, mondta ha lehet ne üljek, hanem feküdjek, ha ülhetek, akkor ne álljak, ennyi. Pontosan időre születtek. Pedig erős keményedéseim is voltak. Egyáltalán nem betegségként kezelte az orvosom az egészet, így gondolom ez átjött rám is.

Persze sokkal banálisabb dologból is lehet baj, de ugye ezt előre nem lehet tudni, kb ez olyna, hogy kijössz a kardiológiáról és az utcán szívrohamot kapsz, pedig az orvos azt mondta minden rendben. Sose lehet tudni mit hoz a jövő, de ha úgy van beállítva, hogy már eleve a terhesség egy "betegség" és ha már valami máshogy van, mint ahogy a nagykönyv megírja, akkor nagyon eltudja rontani a 9 hónapot.

2015. máj. 2. 12:17
 13/28 anonim ***** válasza:
A súly paráztatáést én is túlzásnak érzem. Régen is meghíztak terhesen a nők, és? Hagyjuk már, hogy mindenki cukros meg toxémiás lesz pár fölös kilótól... Majd lemegy szülés után. Tényleg eszementnek találom, hogy csak 10 kilót szabad hízni. Sőt, itt írta a mltkor egy kismama, hogy, 5 hónaposan 93 kiló most és a dokija azt mondta, hogy szülésig le kell fogyjon 20! kilót. Hát mondja azt valaki, hogy egészséges lenne egy 5 hónapos kismamának fogyni 20 kilót 4 hónap alatt, mert megeszem a kalapomat!
2015. máj. 2. 13:00
 14/28 A kérdező kommentje:
Na, pont a két utolsó válaszoló tapintott rá a kérdésemre, és értette meg igazán.Ezekről beszéltem én is.Itt is olvasom, hallom a környezetembe.Ugye aki szépnek éli meg a terhességet, nem ijesztgetik, problémamentes, az nem tudhatja milyen érzés mikor ezeket a szép hónapokat elrontja az örökös aggódás,félelem, amit sokszor vagy az orvos vagy a védőnő táplálja belénk a félelmet.Persze régebben is volt fekvés stb...de most úgy látom hogy sokkal nagyobb divat, meg a táppénzre kiírás pl. 2cm méhnyak miatt, és szigorú fekvés.Ilyenekre értettem a kérdésem.
2015. máj. 2. 13:29
 15/28 anonim ***** válasza:

Arról azért ugye hallottatok már, hogy a férfiak spermája egyre rosszabb minőségű, a nők egyre később és egyre nehezebben esnek teherbe?

Ilyen háttérrel természetes, hogy egyre több az olyan terhesség, amire akkor is jobban vigyáznak, ha nem tűnik 100%-osan indokoltnak.

2015. máj. 2. 14:23
 16/28 anonim ***** válasza:
Őszintén? mivel a föld népessége kontrollálhatatlanul növekszik...alig 50 év alatt megduplázta önmagát, én valahogy nem látom, hogy gond lenne a szaporodással.
2015. máj. 2. 14:38
 17/28 anonim ***** válasza:
4 évig nem estem teherbe, nem tudom miért. De nem betegségként élem meg, az orvosom sem. Én írtam, hogy kivagyok nyílva és megrövidült a méhnyak. Nyilván egy egészséges félsz bennem van, de nem ezzel élem a napjaimat. Most pl meszelek, mert még van egy hónapom a baba születéséig. Kisebb vödrökbe hordom a festéket, hogy ne kelljen tizenkilókat cipelnem, de megvan így oldva. Lassabban halad, de megcsinálom. Viszont ha a dokim a 2 centis méhnyak miatt szigorú fekvésre ítélne, akkor holnap holnapután meg is szülnék, mert annyira kiborulnék a semmittevéstől. Vigyázok a babámra, odafigyelek, hogy ne ugorjak le a székről (erre is volt példa, majdnem sikerült), ne cipekedjek nehezet, de így van rendben a lelki világom és hiszek benne, ahogy az előző terhességeknél is, hogy jó időig kihordom. Ha feküdnék biztos vagyok benne, hogy fele ennyi ideig nem tudnám viselni az egészet. Nyilvánvalóan vannak helyzetek a tényleg betegségként kezelésre. Én csak a saját példámat tudom mondani. A minap pl egyik ismerősöm mondta, hogy feküdnie kell, mert 27 hetes és a külső méhszáj egy ujjnyira nyitva van. Hát ne mondjam nekem már 16-dik héten kétujjnyira nyitva volt.Az orvosom mondta, no para, ez könnyen előfordul, nem ok az aggodalomra.
2015. máj. 2. 14:44
 18/28 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, szimpatikus a hozzáállásod, és a dokidé is:-)Azért is írtam a kérdést, mert nekem is hamarabb kinyílt már a külső méhszáj, most is és az első terhességnél is, ott is sokat feküdtem, a 30. hét után már megemelt ágylábbal, mondanom sem kell.....a végén úgy kellett megindítani a szülést.Ez az egész terhességet beárnyékolta, és féltem a következőtől, most ismét babát várok, ismét fekvésre vagyok ítélve, még nem teljes, de sok pihenés, kevés séta stb....szóval így hogy élvezzem, mikor mindig azon jár a fejem hogy jajj nehogy baj legyen.Sokat voltam kórházban, első babával a végén három hetet, (előtte 17 hetet feküdtem....)és láttam sok mindent.Amit itt a kismamákkal csináltak, minden szoba tele volt, sok kismama feküdt bent hosszú hónapokat.Általában semmit nem csináltak velük, csak mondván szem előtt legyenek...
2015. máj. 2. 15:37
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nézd meg az első oldalon rögtön a statisztikát, hogy csak '90 óta mennyit csökkent az 1 hetesnél fiatalabb csecsemők halandósága a születés után. Többek között annak köszönhető, hogy jobb az orvosi ellátás, kevesebb a koraszülés stb. Szerintem nem kell ilyen téren visszasírni a régi időket, mert csak hallomás alapján tudjuk, milyen lehetett akkor babát várni.

2015. máj. 2. 17:34
 20/28 A kérdező kommentje:
Nem sírom persze vissza, nem is ezen van a hangsúly.Akkor máshogy fogalmazok.Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok kismama teljesen feleslegesen van pl. kórházban hónapokat, mert általában minden rendben zajlik,csak hát azzal magyarázzák hogy jobb helyen van ott.Mondom persze hogy általában!Biztos vannak indokoltabb esetek, de én másokat láttam.Otthon is tudott volna feküdni pl., hisz én is így tettem, betartottam amit az orvos mondott, és a családom körében lehetettem, nem idegenekkel, kellemesebb volt így a kellemetlen is.
2015. máj. 2. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!