Nem érzitek úgy hogy a baba várást már teljesen "betegségnek tekintik"?
Hát a kórházat nem bírtam volna ki hónapokig, az tutti. Ezek szerint én mégis jobb helyzetben voltam.
Emlékszem, egyszer kiszöktem sétálni, csak úgy a környékre, már közel álltam a bekattanáshoz, tavasz volt, gyönyörű idő (kölök május 1-jén született.) Az egész család összefutott, hogy nem vagyok otthon.
Elég megosztott dolog ez. Olyan orvost kell választani, aki tényleg reálisan látja a dolgokat. Pl, megrökönyödve olvasom itt, hogy 2,5 centi megrövidült méhnyakkal feküdnie kell, fel sem állhat, sőt valaki még pisilni se kellhet fel. Hát nem csodálom, hogy betegségként éli meg. Nekem pl ki van nyílva a méhszájam, megvan rövidülve a méhnyak, alig van 2 centis, mégsem paráztat az orvos. Csináljak mindent, csak ésszel. Előző gyerekeimnél már félúton kinyílt a belső méhszáj, mégsem paráztatott, mondta ha lehet ne üljek, hanem feküdjek, ha ülhetek, akkor ne álljak, ennyi. Pontosan időre születtek. Pedig erős keményedéseim is voltak. Egyáltalán nem betegségként kezelte az orvosom az egészet, így gondolom ez átjött rám is.
Persze sokkal banálisabb dologból is lehet baj, de ugye ezt előre nem lehet tudni, kb ez olyna, hogy kijössz a kardiológiáról és az utcán szívrohamot kapsz, pedig az orvos azt mondta minden rendben. Sose lehet tudni mit hoz a jövő, de ha úgy van beállítva, hogy már eleve a terhesség egy "betegség" és ha már valami máshogy van, mint ahogy a nagykönyv megírja, akkor nagyon eltudja rontani a 9 hónapot.
Arról azért ugye hallottatok már, hogy a férfiak spermája egyre rosszabb minőségű, a nők egyre később és egyre nehezebben esnek teherbe?
Ilyen háttérrel természetes, hogy egyre több az olyan terhesség, amire akkor is jobban vigyáznak, ha nem tűnik 100%-osan indokoltnak.
Nézd meg az első oldalon rögtön a statisztikát, hogy csak '90 óta mennyit csökkent az 1 hetesnél fiatalabb csecsemők halandósága a születés után. Többek között annak köszönhető, hogy jobb az orvosi ellátás, kevesebb a koraszülés stb. Szerintem nem kell ilyen téren visszasírni a régi időket, mert csak hallomás alapján tudjuk, milyen lehetett akkor babát várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!