Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mikor éreztétek erősen, és...

Ti mikor éreztétek erősen, és naponta többször a baba mozgását?

Figyelt kérdés
Én 28 hetes vagyok, de a babám sosem rúg erőseket, inkább csak fészkelődik.ez normális? Vannak olyan napok, hogy állva szinte nem is érzem, csak fekve meg ülve, igaz, úgy hullámzik a hasam rendesen mikor mozog. Engem nagyon aggaszt, hogy mindenhol azt olvasom, hogy lerúgja a bordáit, meg meg sem áll, én meg már ezt alig várom. Amúgy mellső fali a lepényem, nem tudom, hogy ez számít -e valamit. És mikor mondják, hogy naponta 10 mozgás legyen meg, akkor abba az is számít, hogy lefekszem, ő meg kinyomja valamijét? Vagy csak a rendes rúgás?
2015. ápr. 30. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Én sem éreztem soha olyan brutálisan erős rugdosást mint amiről egyesek tényleg beszámoltak. Ez szerintem a baba természetétől is függ, mert vannak nyugisabbak, vannak olyanok akik izgágák, de amúgy a 28-30 hétben még bőven neki helye, ezért sem érzed olyan intenzívnek a mocorgást. Nekem talán a 35-37 hét között volt az, hogy gyakran és sokat éreztem ficeregni, utána pedig már kevés volt a helye és csak épphogy mozdulgatott. Ennek ellenére egészséges, erős kislány lett belőle, már egy éves múlt.

A 10 mozgásba bármi beleszámít, amit csinál te pedig érzed! :)

2015. ápr. 30. 13:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted nincs baja? Akkor se,ha állva nem mindig érzem? Majd csak 18.-án megyek ultrahangra, de addig megzakkanok.
2015. ápr. 30. 13:53
 3/7 anonim ***** válasza:
En kb. a 18. hettöl erzem rendszeresen, hogy mozog. Most vagyok 20 hetes, most mar latszik is a hasamon amikor mozog es vegre a tesoi is erzik, ha rateszik a kezuket a hasamra. Nekem sokat mozog, de pl ha hangosak vagyunk, akkor mindig abbamarad a rugdosas.
2015. ápr. 30. 13:56
 4/7 anonim ***** válasza:
3. vagyok. En is csak fekve vagy ulve erzem.
2015. ápr. 30. 13:57
 5/7 anonim ***** válasza:
ne aggodj ,nem gyozik hangsulyozni ,hogy a babak nem ugyan olyan utemben fejlodnek es mar magzati korban is mindegyik mas es mas.erzel magzatmozgast az a fontos.hogy x embernek porog meg stb ,ne mtorvenyszeru hogy a tiednek is azt kell csinalnia kulonben gond van vele.
2015. ápr. 30. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sem éreztem azt a kimondottan "ki rúgja a ház oldalát" érzést:)

Persze volt olyan,hogy Na most aztán szépet belerúgott ide-oda,de összességében a kislányom sosem volt az a nagy rugdosós fajta,mindig inkább csak fészkelődött,ide dugta a popsit meg oda:)

Ami nekem kellemetlen volt az az,hogy a májamba nyomta a talpát és emiatt kicsit nehéz volt az ülés,forgolódás ülve:)

A hasam nekem is hullámzott,ha ültem kinyomta magát stb..

Nekem is mellső fali volt a lepény.

A 10 mozgást nekem is mondták,de nem igen tudtam számolni mert én folyamatosan éreztem őt mozogni, "úszkálni a pocakomban" :D

Egyébként én olyan 28-30 hetesen éreztem már minden egyes nap szinte minden percében mozogni.

És ami érdekes,hogy este meg nem.. Mintha tudta volna azt,hogy na eljött az este alszok én is anyuval egyet:)

És még érdekesebb,hogy mióta megszületett "lassan 5hónapja" végig alussza az éjszakát:) 8kor letesszük és reggel 7 fél 8 is alszik is:)

Na jó hosszú lett:) Lényeg az hogy én sem éreztem azt amit sokan írnak,hogy ezt lerúg meg azt.. inkább csak fészkelődést:) De nyugi nincs semmi gond:)

2015. ápr. 30. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg lesz még olyan, amikor visszakívánod ezt a "fészkelődést", de persze minden baba más. Most még nagy helye van ahhoz, hogy ne okozzon akkora fájdalmat.

Az én gyerkőcöm - amellett, hogy nagy baba volt - estére lett a legaktívabb, mikor lefeküdtem. Sokszor addig macerált, míg át nem fordultam a másik oldalamra.

2015. ápr. 30. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!