Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt 24 hetes kismama...

Van itt 24 hetes kismama vesepangással?

Figyelt kérdés
24 hetes terhes vagyok, 16-ik hét óta a babó mindkét vesevezetéket nyomja. Ezzel nem kis gondot és fájdalmat okozva. Kinek milyen gyógymód vált be? A doki antibiotikumot irt fel amit kénytelen voltam beszedni, de a tünetek másfél hetente ujra előjönnek. Voltam kórházban a magas láz miatt. Katétert nem javasolnak, mert nagy a visszafertőzés veszélye, meg, hogy nálam mindkét vesében tágulat alakult ki, a kis drgga pedig a hólyagom tapossa folyton.
2015. ápr. 29. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
32. Hétben, csak nekem egy vesém van, 6 cmes tágulat lett benne, hatalmas fájdalom (soha nem éltem még ilyet, pisilni másfél napig nem tudtam, vesefunkció szerint már nem nagyon működött, így nem sima,
2015. ápr. 29. 16:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Nalam is volt, bar nekem a 14 heten kezdodott. Iszonyu vesegorcs, korhaz, infuzio, fajdalom csillapitokon eltem 5 napig. Majd egyik naprol a masikra megszunt. Nekem korabban mar volt vesekovem igy nem tudtak kizarni, hogy most is az volt, vagy homok..bar ultrahangon semmi nem latszodott csak az eros pangas a jobb veseben. Tavozas utan 1 hettel mentem kontrollra es mar pangas se volt. Most en se tudom h kiurult, vagy valahol megbujt a ko/homok, esetleg a baba nyomta el. Mindenesetre azota nincs es nagyon remelem nem is lesz igy terhesseg alatt. Igazabol nekem azt mondtak h sajna ezzel nem tudnak mit csinalni...lehet bevenni algopirynt, nospat, vagy korhaz es infuzio. Nekem is kellett 1 adag antibiotikum. Ha laz, akkor kateter kell, mert nagy a fertozes veszely. Nekem szerencsere lazam se volt. Azota nagyon figyelek hogy mennyit iszom (napi 3l) es kerulomvagy kevesebbet eszem a kalciumot tartalmazo etelekbol. A terhessegi vitamint is csak 2x szedem egy heten, mert az is okozhat homokot....Sajnos erre azonnali segitseg nincs, a doki szerint vegig kell szenvedni ha jon a gorcs..mindent csak szules utan lehet csinalni. Kitartas!!! :( 23hkm
2015. ápr. 29. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Bocsi elküldte vmiért.

Szóval nem sima, hanem dupla j katétert kaptam, plusz majd terhesség végéig antib.

Egyébk€nt annyira rossz lett a vesefunkció, hogy kapott a drágám tüdőérlelőt és 32 hetesen ki akarták venni, de az utolsó pillanatban leszállt egy pár nap erejéig a vezetékről és tudtam pisilni... (majd visszaült és kínlódtam tovább... :) )

Na de az egyetlen, amit tudok javasolni: négykézláb állás, mellkas a talajhoz nyomva.

Ebben a pózban mindig arrébb ment a kicsim.

Nagyon nagyon átérzem a helyzeted!

Kitartást kívánok!!

2015. ápr. 29. 16:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Már a negyedik antibio kura, ilyenkor nagyon jol tudok lenni. de amikor elfogy es eltelik egy hét, a pisi mint a tejbegriz, pedig iszom nap 4,5-5 liter folyadékot. csak remélni tudom, hogy egyszer csak magától elmúlik,,,várom! addig is folytatom amit eddig, a mellkas a matracra, igy alszom éjjel ha fáj. Kitartás nektek is! minden jót!
2015. máj. 5. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!