Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlen vagyok amiért nem...

Felelőtlen vagyok amiért nem szedem a terhesvitamint?

Figyelt kérdés
28 hetes vagyok. Eleinte szedtem, de már most csak akkor veszem be, ha eszembe jut, kb. hetente. Zöldséget, gyümölcsöt naponta eszem.
2008. aug. 28. 17:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%

Szia.Én az elején kérdeztem a dokit szedjek-e?Ugyanazt válaszolta,mint a 6.válaszolónak,hogy nyár van,itt a sok gyümi stb. Folsavat külön szedtem az elején.Most sem szedek semmit(vasat sem,mondjuk ez lehet alkat kérdése),csak Mg-t .A vérképem rendben.Szerintem nem muszály szedni,és nem is vagy felelőtlen és ha a vérképed is rendben és rendesen táplálkozol,akkor egyértelmű a válasz :-)

Amúgy azt hallottam,hogy a mesterséges vitaminokból nehezebben szívódnak fel a vitaminok,mint a gyümiből és a zöldségből.33 hetes pocis

2008. aug. 28. 18:24
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem felelőtlen vagy. Bár, a 16. héttől már én sem szedem az Elevitet, helyette naponta 20 ml Hipp Natalt iszom. Csak gyümölcsökkel nem tudod helyetesíteni a sok vitamint, nyomelemet, amire a kicsinek és terhesen neked is szükséged lenne.

Bár, a kritikus fejlődési időszakoknak már vége, de legalább a Hipp Natalt szerezd be.

2008. aug. 28. 18:41
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudok szedni semmilyen terhes vitaint, mert rosszul leszek tőlük. Külön szedem a vasat, a magnéziumot, mindkettőt a bérestől, mert azok nagyobb dózisúak és árban ugyanannyi, mint a másik.

Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem.

A vizsgálati eredményeim eddig nagyon jók.

Nem érzem felelőtlennek magamat.

Amikor anyukám engem szült, még nem voltak ilyen vitaminok. Mégis itt vagyok.

Boldog babavárást!

24 hetes pocakos

2008. aug. 29. 06:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem felelőtlen nem vagy, semmi képpen, mert igyekszel a táplálkozással vitaminokat fogyasztani. Pár gondolat: A zöldségek gyümölcsök bizonyos nyomelemeket nenm tartalmaznak akármennyit fogyasztasz belőlük. Ismerőseim és szüleiink példája igaz, mármint az, hogy régen is egészséges gyermekek születtek, és most is ha valaki nem szedi a vitamint. Arról azonban nem szabad elfeledkezni, hogy az anya szervezete jobban "lerobban", ha nincs vitamin utánpótlás, a baba ugyabis elveszi ami neki kell, az anyai szervezet rovására is.

Nekem is van olyan ismerősöm, aki 6 hete szült, de nagyon gyenge saját bevallása szerint is. Nem akarta szedni a vitamint, mert félt, hogy elhízik tőle, na ez nem állt elő egyáltalán. Talán most kevesebb a súlya, mint előtte. A szoptatás alatt meg sok kálcium és ásványi agyag kerül elvonásra, és ugye ilyenkor nem mindig van szezonban a gyümölcs és zöldség. Ilyenkor sokan panaszkodnak, hogy rendszeresen ápolják a fogaikat, mégis romlanak. Összefoglalava, szeintem a terhesvitamin nem csak a babának kell, hanem az anyai szervezetnek is. Én legalábbis nem szeretném kizsigerelni magamat a babavárás és szoptatás alatt. A másik, ami számomra kicsit érthetetlen ,hogy van aki idegenkedik napi egy szem vitamintól, de szed vasat, magnéziumot ,c vitamint külön. Ez jobb és olcsóbb?

23 hetes kismama

2008. aug. 29. 12:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem vagy felelőtlen! Ha egészségesen étkezel akkor baj nem lehet. Véleményem szerint a vitaminokat túlreklámozzák, gondolj bele h amikor édesanyáink, nagyanyáink voltak állapotosak, nem sűrűn volt terhesvitamin, mégse lett semmi bajunk:D:D
2008. okt. 7. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!