Felelőtlen vagyok amiért nem szedem a terhesvitamint?
Szia.Én az elején kérdeztem a dokit szedjek-e?Ugyanazt válaszolta,mint a 6.válaszolónak,hogy nyár van,itt a sok gyümi stb. Folsavat külön szedtem az elején.Most sem szedek semmit(vasat sem,mondjuk ez lehet alkat kérdése),csak Mg-t .A vérképem rendben.Szerintem nem muszály szedni,és nem is vagy felelőtlen és ha a vérképed is rendben és rendesen táplálkozol,akkor egyértelmű a válasz :-)
Amúgy azt hallottam,hogy a mesterséges vitaminokból nehezebben szívódnak fel a vitaminok,mint a gyümiből és a zöldségből.33 hetes pocis
Szerintem felelőtlen vagy. Bár, a 16. héttől már én sem szedem az Elevitet, helyette naponta 20 ml Hipp Natalt iszom. Csak gyümölcsökkel nem tudod helyetesíteni a sok vitamint, nyomelemet, amire a kicsinek és terhesen neked is szükséged lenne.
Bár, a kritikus fejlődési időszakoknak már vége, de legalább a Hipp Natalt szerezd be.
Szia!
Nem tudok szedni semmilyen terhes vitaint, mert rosszul leszek tőlük. Külön szedem a vasat, a magnéziumot, mindkettőt a bérestől, mert azok nagyobb dózisúak és árban ugyanannyi, mint a másik.
Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem.
A vizsgálati eredményeim eddig nagyon jók.
Nem érzem felelőtlennek magamat.
Amikor anyukám engem szült, még nem voltak ilyen vitaminok. Mégis itt vagyok.
Boldog babavárást!
24 hetes pocakos
Szerintem felelőtlen nem vagy, semmi képpen, mert igyekszel a táplálkozással vitaminokat fogyasztani. Pár gondolat: A zöldségek gyümölcsök bizonyos nyomelemeket nenm tartalmaznak akármennyit fogyasztasz belőlük. Ismerőseim és szüleiink példája igaz, mármint az, hogy régen is egészséges gyermekek születtek, és most is ha valaki nem szedi a vitamint. Arról azonban nem szabad elfeledkezni, hogy az anya szervezete jobban "lerobban", ha nincs vitamin utánpótlás, a baba ugyabis elveszi ami neki kell, az anyai szervezet rovására is.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki 6 hete szült, de nagyon gyenge saját bevallása szerint is. Nem akarta szedni a vitamint, mert félt, hogy elhízik tőle, na ez nem állt elő egyáltalán. Talán most kevesebb a súlya, mint előtte. A szoptatás alatt meg sok kálcium és ásványi agyag kerül elvonásra, és ugye ilyenkor nem mindig van szezonban a gyümölcs és zöldség. Ilyenkor sokan panaszkodnak, hogy rendszeresen ápolják a fogaikat, mégis romlanak. Összefoglalava, szeintem a terhesvitamin nem csak a babának kell, hanem az anyai szervezetnek is. Én legalábbis nem szeretném kizsigerelni magamat a babavárás és szoptatás alatt. A másik, ami számomra kicsit érthetetlen ,hogy van aki idegenkedik napi egy szem vitamintól, de szed vasat, magnéziumot ,c vitamint külön. Ez jobb és olcsóbb?
23 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!