pedig azt kellene szedned mert rengeteg olyan dolog van benne ami kell a babanak!!! en mindennap szedtem, terhesen,minden reggel bevettem es kesz!!
2008. aug. 28. 17:07
2/15 anonim válasza:
Felelőtlenségnek csak azért nevezném, mert meg lenne rá a lehetőséged, hogy beszedd, de elfelejted... Figyelj oda! Majd a babádat is elfelejted megetetni?!
Mellesleg nemhiszem, hogy akkora baj lenne, hogy terhesvitamin nélkül fejlődik a babád, hiszen sok száz évig nem volt terhesvitamin és mégsem haltunk ki.
De a lehetőség adott! Állíts be a telefonodon a jelzést és vedd be! Ha már gyermeket vállalsz akkor felelőségtudatosan éld a napjaidat most is!
2008. aug. 28. 17:13
3/15 anonim válasza:
Szia. Ez egy örök vitatéma. Vannak akik ellenzik, vannak akik esküsznek rá. Én pl nem szedem, mert az orvos nem javasolta. Minden jót! 27 hetes kismama.
2008. aug. 28. 17:19
4/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem felelőtlenség, van aki nem is szedi, van akinek nincs is pénze rá, mert lássuk be, hogy nem olcsóak! Az elején és még a fogantatás előtt fontos pl. a megfelelő folsav bevitele, amit étellel nem tudsz bevinni, most már így 28 hetesen ha minden oké és jól fejlődik a baba, nem muszáj szedned, sok gyümi, zöldség, ásványvíz, egészséget táplálkozás. Amúgy is a vérképedből mindig megnézik, hogy mi hiányzik, az UH-vizsgálaton is megnézik, hogy jól fejlődik-e a baba, ha a nőgyógyász külön nem mondja, hogy kéne, szerintem nem gáz!
2008. aug. 28. 17:20
5/15 anonim válasza:
Az én dokim kifejezetten ajánlotta, hogy 20. hét után már ne szedjem. Néha beveszek 1-1 szemet, amikor eszembe jut, csak mert nekem megnyugvást ad. Nálunk minden rendben.. Ha tényleg eszel, zöldséget, gyümit és más egészséges dolgokat, nem lesz semmi gáz!
2008. aug. 28. 17:28
6/15 anonim válasza:
Amikor rákérdeztem a dokimnál meddig szedjem a vitamint rámnézett és közölte velem, nyár van itt a sok gyümölcs inkább azt egyek meg étkezzek változatosan.28 hetes kismami
2008. aug. 28. 17:37
7/15 A kérdező kommentje:
Második válaszolónak: Ki mondta, hogy elfelejtem??? Tudatosan nem szedem minden nap!!
2008. aug. 28. 17:42
8/15 anonim válasza:
Szia,
szerintem abszolut nem vagy felelotlen.
nekem a baratom vett Elevitet,de mivel nagyon gyogyszer- es mindenfele mesterseges keszitmenyellenes vagyok,igy talan 2szemet szedtem be belole.
en is sok zoldseget,gyumolcsot eszem es hiszek benne,h ezek ill.az egeszseges etelek tartalmaznak minden fontos tapanyagot a babanak.
elvegre szuleink es nagyszuleink is szultek egeszseges gyerekeket,magzatvedo tabletta nelkul.
boldog varandossagot!
11hetes kismama
2008. aug. 28. 17:51
9/15 anonim válasza:
Szia! Nekem napi 2x1 Elevitet kell szednem, pedig még nem is vagyok terhes. Emellett 2x1 szem folsavat is. Genetikai tanácsadáson voltam elhalt terhességek miatt, ott derült ki, hogy 2 génemmel baj van. A genetikus tanácsolta, hogy ezeket szedjem.
Mivel szeretnék egy egészséges kisbabát beszedem.
Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy szedi vagy nem szedi a vitaminokat.
2008. aug. 28. 17:59
10/15 anonim válasza:
Utolsó válaszolónak! Igen ez a lényeg!!! A vitamint vagy folsavat a terhesség előtt (kb. 3 hónappal) és a terhesség 12. hetéig fontos szedni. Utána már nem lehet megváltoztatni a kialakult súlyos fejlődési rendellenességeket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!