Megnéznétek a listámat? Hiányzik valami?
Babaszoba, felszerelések:
-kiságy
-pelenkázóasztal+alátét
-pihenőszék (szűkítővel)
-hinta
-pelenkatartó vödör
-bébiőr, 2 légzésfigyelő (1 kiságyba, 1 pelusra)
-3 ágynemű
-6 lepedő
-zenélő-forgó a kiságyhoz
-takarók
-éjjelifény
-babakocsi (sportrész+mózes)
-lábzsák
-napernyő
-esővédő és szúnyogháló
-nyári és téli szett
-pohártartó
-autósülés
Fürdetés:
-kiskád, állvány
-kozmetikumos (fürdető, sampon, testápoló, arckrém, babaolaj, hintőpor, popsikrém)
-vatta, fültisztitó
-5 fürdőlepedő
-hajkefe, fésű
-babaolló, csipesz
-3 csomag törlőkendő
-3 csomag pelenka
Etetés:
-etetőszék
-sterilizáló
-cumisüveg melegítő
-4 db 150 ml-s üveg, 1 340-es, 2 db 260 ml-s üveg
-2 csomag tápszer
-6 üveg babavíz
-20 büfikendő
Minden egyéb:
-3 cumi
-2 cumilánc
-lázmérők
-játékok (néhány a kiságyba, babahordozóra)
-párásító
A ruhákat, cipőket nem írtam le, mert azokból már rengeteget vettem, plusz kaptam is, így azokból elég lesz.
Átnéztem 2 babadolgokat áruló oldalt, megnézte más is a listát. De úgy érzem, hogy valami még hiányzik, bár lehet, hogy ez már csak a stressz.
20-as vagyok!
Még annyit,hogy most olvastam,hogy testápolót vettél meg arckrémet. Szerintem ne a bolti vackokkal kend a babádat. Teljesen mindegy a márkanév.. Tele vannak illatanyagokkal és társaikkal. Egy babának nem kell.
Ha megszületik a kicsi "nem tudom,hogy kint nálatok ez hogy van" nálunk a védőnő ír ki popsikrémet,fürdőkrémet,és testápolót ami természetes és nem ilyen elnézést pacsuli...
mellszivo, mellbimbo krém minek kellene neki?
valoszinuleg egybol kap majd gyogyszert, ha nem akar szoptatni és ennyi...ha meg nem adnak (ami kulfoldon kizárt), akkor elég, ha kinyomkodja a mellébol a tejet..és kész.
Orrszi porszit mindenképp szerezz be. Hiába sír valahogy ki kell szívni a taknyot az orrából ha nem kap levegőt aludni sem tud. És mindig hétvégén, éjszaka, ünnepnapokon taknyosodott be jó volt hogy nem kellett érte rohangálni sehova. A többi nagyjából ok, bár kozmetikumokat nem igazán kell a babáknak használni, az elején elég a tiszta víz, később meg valami hippoallergén fürdető, meg alkohol a köldök csonk ápolásához. Mindegy milyen drágán veszed őket nem tesz jót a kis bőrüknek a sok kence-fice.
Ja és szennyes tartó, külön neki, még mindig nem dobom a mienk közé pedig más másfél éves.
Termosz, ha tápszeres lesz jól jön éjszaka illetve ha mentek valahová abban tudsz meleg vizet vinni. Nekünk jó szolgálatot tett.
"alkohol a koldokének"
azt majd az orvos ugyis elmondja neki..ráadásuk kulfoldon nem alkoholt használnak.
Porszívós orrszívó kihagyhatatlan!!
Minek homlok és cumilázmérő????? Megbízhatatlanok!!
Felesleges pénzkidobás ment.
Minek újszülöttkortól való etetőszék? Ugye az öledben eteted majd? Remélem igen.
2 légzésfigyelő felesleges. Meg fogsz bolondulni. Egy ismerősöméknek állandóan jelzett, akkor is, amikor a gyerek rendesen lélegzett. Sőt, nem is volt olyan, hogy a gyerek nem vett levegőt, az a kütyü meg fél óránként jelzett. Végül nem használták.
A fülébe ne használd a fültisztítót!!!
Büfikendő felesleges, elég a textilpelenka. Úgyis lebukja, akkor meg mindegy milyen színű.
4 db 150 ml-s üveg sok. Nekem csak 1 volt. Majd vettem egy 260 ml-s üveget, ami a tápszeres lett, a 150 ml-s pedig a vizes lett.
340 ml-s nem kell.
2 csomag tápszer? Ezt már az orvos írta fel v. honnan tudod, milyen tápszer kell?
Ami kell még, az az alkohol és gézlap!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!