Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megnéznétek a listámat?...

Megnéznétek a listámat? Hiányzik valami?

Figyelt kérdés

Babaszoba, felszerelések:

-kiságy

-pelenkázóasztal+alátét

-pihenőszék (szűkítővel)

-hinta

-pelenkatartó vödör

-bébiőr, 2 légzésfigyelő (1 kiságyba, 1 pelusra)

-3 ágynemű

-6 lepedő

-zenélő-forgó a kiságyhoz

-takarók

-éjjelifény

-babakocsi (sportrész+mózes)

-lábzsák

-napernyő

-esővédő és szúnyogháló

-nyári és téli szett

-pohártartó

-autósülés

Fürdetés:

-kiskád, állvány

-kozmetikumos (fürdető, sampon, testápoló, arckrém, babaolaj, hintőpor, popsikrém)

-vatta, fültisztitó

-5 fürdőlepedő

-hajkefe, fésű

-babaolló, csipesz

-3 csomag törlőkendő

-3 csomag pelenka

Etetés:

-etetőszék

-sterilizáló

-cumisüveg melegítő

-4 db 150 ml-s üveg, 1 340-es, 2 db 260 ml-s üveg

-2 csomag tápszer

-6 üveg babavíz

-20 büfikendő

Minden egyéb:

-3 cumi

-2 cumilánc

-lázmérők

-játékok (néhány a kiságyba, babahordozóra)

-párásító

A ruhákat, cipőket nem írtam le, mert azokból már rengeteget vettem, plusz kaptam is, így azokból elég lesz.

Átnéztem 2 babadolgokat áruló oldalt, megnézte más is a listát. De úgy érzem, hogy valami még hiányzik, bár lehet, hogy ez már csak a stressz.

2015. ápr. 27. 13:08
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
A rácsos ágy mellé a falra vennék egy harsány színű falvédőt - pl. nálunk egy vonat volt, amiből különféle állatok kandikáltak ki. Sokat nézegette, mikor már eszmélt maga körül.
2015. ápr. 27. 13:23
 12/43 anonim ***** válasza:
77%
attól, hogy tápszeres lesz, be fog durranni a melled, akkor meg muszáj a mellszívó, különben begyullad. vagy olyan eü problémád van, hogy nem is lesz tejed? akkor persze nem kell
2015. ápr. 27. 13:24
 13/43 anonim ***** válasza:
0%
pelenkát, popsitörlőt nem láttam a listán...
2015. ápr. 27. 13:25
 14/43 anonim ***** válasza:
18%
ja de...bocs...:)
2015. ápr. 27. 13:25
 15/43 anonim ***** válasza:
85%
jo sok felesleges szirszar...
2015. ápr. 27. 13:35
 16/43 anonim ***** válasza:
86%

Ami szerintem tök felesleges vagy hülyeség: pelenkatartó vödör, 2 légzésfigyelő ( bőven elég a kiságyba, ha babakocsiztok úgysem hagyod ott, figyeled). 3 ágynemű, 6 lepedő + takarók??? Ne már...ágyneműt még ne is vegyél. Szobába egy vékonyabb meg egy vastagabb takaró + a babakocsiba 1 sétához. Nyáron csak ruhapelenkával szoktam betakarni. Pohártartó hülyeség szerintem...

Szerintem fuss neki ennek a listának mégegyszer...

Etetőszék nagyon ráér.

Cumisüveg melegítő? Az meg mi??? Minek???

Cumisüveg minek ennyi?

Büfikendőt szintén fogalmam sincs, hogy mi...ruhapelus és kész. Azt meg nem is írtad, pedig abból jó sok kell. Vagy ez az?

3 cumi tök hülyeség, vegyél először 1-et, lehet el sem fogadja. Cumilánc majd akkor kell, ha elkezdi kidobálni a babakocsiból. Meg ha kézben viszed. Amíg nagyon csecsemő addig úgyis a kocsiban fekszik, nem kell cumilánc.

LázmérőK? Mennyit akarsz venni? Ugye nem mindenféle fajtát? Bőven elég 1 is.

Testápoló, arckrém? Remélem magadnak veszed én nem a babát akarod ilyen sz.rságokkal kenegetni, már bocsánat. 5 fürdőlepedő??? Minek ennyi??? Úgyis csomót fogsz rá mosni, bőven elég 2, max. 3.

Csipesz vagy olló? Elég az egyik.

2015. ápr. 27. 13:35
 17/43 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem még sok is, ami rajta van. Ezt mind megvetted? Orrszívóból legalább egy kézit szerezz be vész esetére.
2015. ápr. 27. 13:37
 18/43 anonim ***** válasza:
64%
Fél éves korukig a babák orron át lélegeznek, ezért is nagyon fontos az orrszívó. Por , cicakaka mindig bele mehet.:) Rugapelenka kell ,ill alkohol a köldökcsonk ápolásáhot
2015. ápr. 27. 13:37
 19/43 A kérdező kommentje:

Ezeket már megvettük, szóval felesleges írni, hogy mi hülyeség, kidobni nem fogom őket.

Pelenkatartó vödör azért kell, hogy a használt pelusokat tudjam hová tenni.

A hordozható légzésfigyelőt azért vettem, mert mi van, ha nem a kiságyában alszik el.

A takarókkal mi a baj?

Az etetőszék újszülött kortól használható.

A cumisüveg melegítő tápszeres babáknál előny.

A büfikendő olyasmi, mint a textilpelus, csak színesebb.

3 lázmérőt vettem. A simát, a homloklázmérőt és egy olyat, ami cumiban van.

Nem az olcsó testápolót szeretném majd a babámra kenni, hanem a legjobbat, amit árulnak (nem Magyarországon élünk).

Akkor az már biztos, hogy orrszívót vennünk kell.

2015. ápr. 27. 13:45
 20/43 anonim ***** válasza:
26%

Szia!

Szerintem rendben van a listád. Persze van olyan ami majd csak később fog kelleni,de amúgy ok:)

Lehet,hogy azért nem említetted mert a ruhák kategóriában van,de pl kis kesztyű mert lehet,hogy megkarmolja magát. "Bár mi sosem adtuk rá" attól még valakinek jól jön:)

Ha szoptatsz ha nem, én ajánlom a mellszívót mert a melled be fog durranni és nagyon fog fájni ha a tejcsi nem ürül ki a ciciből.

Orszi-porszit mindenképpen ajánlom. Az én drágám egyáltalán nem sír tőle és nagyon nagy hasznát vesszük.:)

10 hetesen egy picit náthás lett,azóta használjuk.

Na nem mindig,de ha látjuk,hogy összegyűlt a kis cicakaki a nóziba akkor nagyon jól jön ám,ráadásul őt is nagyon zavarja a fikusz,ehhez vettünk még egy baby orrspray-t is.

szerintem a cumis üvegből picit sokat vettetek,de hát ki tudja:) Nekünk elég 3 db. Inkább majd a cumis üveghez kell venni több etetőcumi részt. 1cseppes majd 2 cseppes és így tovább. Cumiból egyáltalán nem biztos,hogy sokat vettetek:)

Mi 2-vel kezdtük és mára már van 7db:) "5hós lesz."

Imádja a cumit,az első naptól kezdve elfogadta,és van mikor kiköpködi vagy leejtem akkor bizony jól jön a másik steril cumi:) Egy nap volt a rekord mikor is 4 db cumi landolt a földön kb 16 óra leforgása alatt:) Mi nem adjuk természetesen vissza a szájába a cumit és semmi mást forralás nélkül,nem csak lemossuk:) Így nekünk jól jön a sok cumi:)

Talán amit hozzá tennék az egy vízforraló pláne ha tápszeres lesz. Minden nap új vizet forralunk és igen csak megkönnyíti a dolgunkat:)

Egyebek mellett nekünk van még játszószőnyegünk,pocakpárnánk, a babának saját ruhaszárítója,saját szennyes kosara,nem tudom,hogy fogsz e rá vasalni,de akkor végül is írhatnám a vasaló deszkát vasalóval. "Én mindenét vasalom" ...Rácsvédőt nem láttam a listában. Jó ha többet veszel,én hetente cserélek le mindent. A poratka és egyebek miatt,természetesen ha lebüfizi vagy átázik akkor rögtön:)

Nekem még vannak tejtárolós dobozaim amik jól jöttek mikor még szoptattam,viszont most is nagyon jól jön mert ha megyünk valahova pl Anyumék,anyósék stb akkor én nem keverem itthon össze a tápit hanem a dobozba megy a tápszer kimérem mennyi kell, és egy cumis üvegbe a forralt víz,így mindig frissen tudom elkészíteni neki:)

Pelenkázó táska? Gondolom ha szettet veszel a babakocsiból akkor ez autómatice jár hozzá elvileg.

Amiket leírtam azok nekünk mindig jól jöttek és használjuk is,de lehet,hogy valakinek egyszerű pénzkidobás.

Hát igazából sok minden van még de az egyenlőre nem kell még, gondolok itt hűtőrágókákra ami ugye akkor kell ha jön a kis fogacskája. Holdkomp,járóka stb. De ez ráér. Az etető szék is ráér még.De ha van rá keret és hely is ahol tárolhatjátok akkor miért ne szereznéd be:)?!

Én mondjuk megbántam,hogy vettem anno etetőszéket mikor még nagyon pici volt,mert most nemsokára már szükség lesz rá és sokkal sokkal ujjabakat jobbakat néztem ki:) Sztem 1-2 dolgot csak akkor vegyél meg ha már aktuális lesz:)

Biztos kihagytam dolgokat. Ohh még annyit,hogy hiába nem szoptatsz majd de a cicidből csordogálhat a tej,ezért ajánlott venni melltartóbetétet mert különben mindened tiszta tej lesz:)

Bocsi,hosszú lett:) Próbáltam segíteni..:)

2015. ápr. 27. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!