Mekkorának kéne lennie a magzatnak? Ez normális? Valaki volt így? Többi lent
Figyelt kérdés
A menstruáció és a baba mérete között van 2 hét különbség ez idáig nem is aggasztott mert gondoltam nem akkor fogant vagy ne emlékszem pontosan az utolsó menstruációra!!22 hetes Ultrahang alapján de a menstruáció alapján 24!! de a tegnapi ultrahangon azt írták hogy 21 hét 3 nap pedig 22 nem kellet volna lennie miért lehet hogy kisebb?? aggódnom kéne ?? nem növekszik úgy ahogy kéne ?? az orvostól csak csütörtökön tudom meg kérdezni hogy mitől lehet hát 3 hét különbség van miért ? valaki volt így?2015. ápr. 21. 08:47
1/2 anonim válasza:
A 12. hétig növekednek egyformán az embriók. Aztán a 12. héttől már változó a magzatok növekedésének a mértéke tisztán a genetikán múlik. Egy alacsonyabb párnak nem fog óriásbébije születni és egy magas párnak sem fog pinduri46 cm-s. Valószínű tényleg később fogant 2 héttel, de a további eltérések miatt nem kell aggódni, a babák nem olvassák a nagykönyvet (nemhiába születnek időre akár 45 cm-vel és 2300 grammal vagy 62 cm-vel és 5600 grammal).
2/2 anonim válasza:
Nálam a nőgyógyász azon a kis kerek elevites "naptáron" nézi mindig hogy hány hetes vagyok. Érdekes mert mindig egy héttel többet számol azzal! Saját és netes kalkulációkkal múltkori uh-on 30 hetes voltam (doki ugye 31-et mondott), az uh mérés pedig eléggé megijesztett mert 29 hetesre saccolta a babát. Két adatot mért (BDP:78 mm, FL:64 mm), és ha ezeket megnézem a netes táblázatokban, akkor a teljesen aktuális 30 hetet dobja ki. Ráadásul előszedtem első babám uh leleteit, és ő nála is ilyen értékek voltak ekkor. 3700-al született.
Ezek után nem bízom az sztk-s mérésekben.
A doki véleményét mindenképp várd meg, de ne aggódj mert 1./ később is foganhatott, 2./ az uh mérések nem pontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!