Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van, aki megivott 1-2 dl jó...

Van, aki megivott 1-2 dl jó minőségű bort vagy esetleg sört a terhessége alatt alkalmanként, tehát hetente, esteleg havonta egyszer?

Figyelt kérdés

Olvastam néhány igen szélsőséges szakirodalmat, gondolom, okozhat bajt is, nem hülyeségből írják. De mégis - ilyen kis mennyiségben is?

Néha annyira megkívánom azt az egy pohár sört!!! De aztán nem iszok, cask vizet vagy egy fincsi limonádét, mert tudom, iszonyú lelkiismeretfurdalásom lenne, ha meginnám a sört...

Ti hogy voltatok/vagytok ezzel?

Nagyon durva, hogy ennyire kívánom?

2015. ápr. 20. 18:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
elozo vagyok.hozzatennem hogy szoptatas alatt inkabb nem ajanlott ! de most meg ihatsz neha keveset.de csak normalis minoseget es egyszer-egyszer mikor nagyon kivanod ahogy irod. :) nem lesz semmi baj.lehet azert kivanod annyira mert ugy erzed tiltott.de ha iszol egy kortyot neha el is mulik a vagyad.es nem art ilyen modon.es tenyleg jo verszegenyseg ellen mert egy jo vorosborban igazi szolo van remelhetoleg.es kell a hemoglobin ilyenkor extran :)
2015. ápr. 20. 22:16
 12/23 anonim ***** válasza:
48%

Az én dokim is ajánlotta heti 1-2 alkalommal a maximum 1,5 dl vörösbort.

Bár nem ittam minden héten, de a 30.hét felett 3 alkalommal biztosan, és nagyon jól esett. Nem lett baja a gyereknek.

Ja és az ízesített alkoholmentes sör viszont nagyon finom, nyáron a melegben abból többször is ittam egy héten ( Gösser natur zitrone 0,0% alkohol)

2015. ápr. 21. 06:42
 13/23 anonim ***** válasza:
45%

Megkérdeztem annak idején a dokimat, hogy árthat-e egy kis forralt bor? Tél volt, hideg, jól esett volna.

Mondta, hogy forralás után is marad egy kis alkohol benne, kb. egy kávéskanálnyi. Azt mondta, hogy mérlegeljem, hogy azt az egy kanál alkoholt megitatnám-e az újszülött babámmal? Mert hogy a magzatnak is ugyanolyan. Mondanom sem kell, eszembe sem jutott többet. :D

2015. ápr. 21. 06:45
 14/23 anonim ***** válasza:

Na az én dokim meg éppen azt mondta,hogy ahhoz,hogy a magzat károsodjon, azért elég rendszeresen ivásra van szükség. Természetesen nem azt mondta,hogy akkor nosza, lehet inni. Csak,hogy egy pohár sörtől, vagy bortól akár heti 1-2x-szer semmi baja nem lesz.

Mesélte,hogy rengeteg olyan páciense van, aki 10-12 hétig volt,hogy nem is tudta,hogy babát vár, és bizony befigyelt egy kis buli, egy pia, és mindegyik egészséges babát szült. Hangúlyozom, nem azt mondta,hogy igyon a kismama, de ha elmegy egy borvidékre, akkor nyugodtan igyon meg egy vagy két pohár bort.

Mi nemrég olyan helyre mentünk kirándulni, ahol házi sört főztek. Előtte voltam uh-on és megkérdeztem,hogy ihatok-e majd egy kis sört, és mondta,hogy abban a 3 napban, akár minden nap egy pohárral.

2015. ápr. 21. 07:03
 15/23 anonim ***** válasza:

nem ittam, pedig én is nagyon kívántam. Kénytelen voltam alkoholmentes sört inni. A bort legfeljebb egyszer, fröccs formájában.

Nem vagyok nyakas ilyen témákban, de erre nagyon figyeltem.

2015. ápr. 21. 10:44
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem a doki ajánlotta a vörösbort vérképzés miatt! Állandóan alacsony volt a vasam! Azt mondta esténként fél egy decit igyak! A bort nem szeretem, de nyáron a nagy melegbe egy- egy pohár sört megittam, mert azt kívántam! :)
2015. ápr. 21. 15:14
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Ma már vashiányra nem bort ajánlanak, hanem vas tablettát adnak.
2015. ápr. 21. 20:01
 18/23 anonim ***** válasza:
Én hallottam ezt is azt is. Az egyik terheskönyv külön kiemeli, hogy a magzatnak még nincs kifejlődve a mája és így közvetlenül az agysejtjeihez jut az alkohol. Én nem is iszom, viszont 1x-2x csináltam tiramisut, meg a hétvégén is ettem boros sütit. Szerintem ez még belefér.
2015. ápr. 21. 20:20
 19/23 anonim ***** válasza:
Van, ahol szülésvisszatartásra alkoholos infúziót adnak a mai napig. Gondolom,hogy 100 %-ra károsítaná a babát, akkor nem adnák.
2015. ápr. 22. 06:18
 20/23 anonim ***** válasza:
16-os vagyok! Többféle vasat is szedtem amiket az orvos írt fel és annak ellenére volt mindig határérték alatt a vasam! Most 16 hetes vagyok szintén szedek vasat, szintén alacsony és szintén ajánlotta a vörösbort! :)
2015. ápr. 23. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!