Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van, aki megivott 1-2 dl jó...

Van, aki megivott 1-2 dl jó minőségű bort vagy esetleg sört a terhessége alatt alkalmanként, tehát hetente, esteleg havonta egyszer?

Figyelt kérdés

Olvastam néhány igen szélsőséges szakirodalmat, gondolom, okozhat bajt is, nem hülyeségből írják. De mégis - ilyen kis mennyiségben is?

Néha annyira megkívánom azt az egy pohár sört!!! De aztán nem iszok, cask vizet vagy egy fincsi limonádét, mert tudom, iszonyú lelkiismeretfurdalásom lenne, ha meginnám a sört...

Ti hogy voltatok/vagytok ezzel?

Nagyon durva, hogy ennyire kívánom?

2015. ápr. 20. 18:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
58%
A második fiammal nyáron, 40 fokos melegben voltam 32-33 hetes terhes, egész délelőtt gyalogoltunk a férjemmel, és elmentünk egy kerthelyiséges kis bisztró előtt. Megcsapott a sör illata (egyébként nem szeretem:-)), és azt hittem, ott helyben meghalok, ha nem ihatok...Kértem egy pohárral, és gyakorlatilag egy slukkra megittam. El tudom képzelni, hogy nézhettem ki nagy pocakkal, söröspohárral a kezemben, de nem bírtam ellenállni, szégyen ide, szégyen oda :-(
2015. ápr. 20. 18:44
 2/23 anonim ***** válasza:
43%
Nézd, én azt vallom, hogy, ha egy gyereknek sem adunk alkoholt, akkor a magzatnak sem kellene. Most alakul ki az idegrendszere, nem szabadna egy gramm alkohollal sem pusztítani már most. Az alkohol ugyanis úgy ahogy van átjut a méhlepényen. Nyilván komoly baja nem lesz tőle a gyereknek, de bizonyára jópár sejtje bánja.
2015. ápr. 20. 18:49
 3/23 anonim ***** válasza:
71%
Én nem vetettem meg az alkoholt a terhességem előtt, sőt mióta a fiamat nem szoptatom, azóta is megiszom a magam részét. De terhesség alatt összesen egyszer ittam 1 dl vörösbort. Ennél többet biztos nem iszok a következő terhességnél sem. Engem jobban zavart, hogy terhességi cukor miatt eltiltottak mindenféle édességtől.
2015. ápr. 20. 18:56
 4/23 anonim ***** válasza:
41%
Miért nem iszol alkoholmenteset?
2015. ápr. 20. 18:59
 5/23 anonim ***** válasza:
41%
Van ízesített alkoholmentes vagy van sima sörben is,inkább azt. A vörösbor jó ha nagyon keményedsz,de tényleg csak 1-3 dl egy héten és jó minőségű,és nyilván nem a terhesség elején. Azért jó,ha már benne vagy a 2-ik trimeszterben. Nekem is mondták amikor 22 hetesen keményedtem,de én ódzkodtam tőle,aztán végül ittam egy pohár 2%-os ribizlis sört és az is nagyon jól esett,elmulasztotta a keményedést is. Csak a szénsavat kavartam ki belőle,mert nem bírom.
2015. ápr. 20. 19:31
 6/23 anonim ***** válasza:
61%

Első harmadban semmit.

Utána lehet egy nagyon kicsit inni. Fél deci bor nagyon ritkán nálam lecsúszik. Olyan havi egyszer.

Sör nekem az alkoholmentes citromos gosser ami jó.

Töményet én egyáltalán nem merek.

2015. ápr. 20. 19:59
 7/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Próbáltam az alkoholmenteset, de az persze nem ugyanolyan. Talán ezentúl sem merem meginni azt az egy kis pohár sort vagy bort, de picit megnyugodtam, hogy mások is vannak hasonlókeppen. Meg hát, ha belegondolok, hogy még legalább egy-másfél év a szoptatás is... :) Ami persze fantasztikus, cask néha olyan, de olyan jól esne... :)
2015. ápr. 20. 20:20
 8/23 anonim ***** válasza:

A terhesség kiderültekor két doboz ciginél jártam naponta. A dokival beszélgettem, mondtam, hogy legalább egy hét, mire rendesen le tudom tenni, egyébként agresszív állat leszek. A nikotinról nagyon lesújtó véleménye volt (idegméreg).

Viszont ő mondta, hogy naponta(!!) nyugodtan megihatok egy pohár bort. Naponta soha nem ittam bort, de két összeröffenős alkalom is volt a terhességem alatt, akkor egy-egy pohárral megittam.

Szerintem az a lényeg, hogy egyszerre nagy mennyiséget ne igyál. Ha el van oszlatva, akkor kisebb terhelés, jobban fel tudja dolgozni a máj is. Egy dl-től biztos, hogy nem lesz semmi baja, főleg, ha nem napi szinten iszol.

2015. ápr. 20. 20:40
 9/23 anonim ***** válasza:
58%
5-ös vagyok,hát igen nem ugyan az,nekem is hiányzik a jó hideg sör,de beszéltem a védőnővel a szoptatás alatti alkohol fogyasztásról és szerinte sem nagy gond ha megiszol egy-egy sört majd,de persze előtte fejni kell le annyi tejet,hogy egész napra elég legyen a kicsinek majd és csak másnap cicire tenni,addigra kimegy az alkohol. Nekem volt olyan,hogy karácsonykor bekaptam egy szaloncukrot,mondom de jó íze van,csak kicsit olyan fura. Hát kisült,hogy konyakos volt. Elsírtam magam olyan lelkiismeret furdalásom lett,mindenki jól kinevetett,hogy attól az egy szemtől semmi baja nem lesz,de hát a tudat ott volt. A ribizlis sör után is,de legalább jól ellazította a méhemet.
2015. ápr. 20. 20:43
 10/23 anonim ***** válasza:
60%
Kedves kerdezo.jo valaszoo jottek.en egeszsegugyben dolgoztam most 38 hetes terhes vagyok.nekem kifejezetten ajanlottak a vorosbort reggel vagy este verkepzes szempontjabol.de a sav miatt inkabb napkozben idd.amugy nem is szerettem soha de ittam terhesseg alatt es jolesett neha egy fel deci vagy asvanyvizzel higitva kisebb pohar.ennyi.sort sossm szerettem de amiota melegebb volt megkivantam es ittam egy alkoholmenteset. :) amugy stressz ellen egy idos doki meg a konyakot is ajanlotta terhesseg alatt de azt mar nem birnam meginni :) persze nagyon kis mennyisegre gondolt de sokaknak bevalik.nekem a stressztol pl tobb lett a magzatvizem szoval nem eri meg idegeskedni se.szoval kis mennyisegben nem arthat ne aggodd tul. Es egeszsegdtekre :)
2015. ápr. 20. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!