Miért van az, hogy ha valaki teherbe esik, és (még) nem házas, egyből azt kérdezgetik, hogy összeházasodtok-e?
Tudom, hogy különbözőek vagyunk, de ezeket a kérdéseket nem érzik tapintatlanságnak az emberek? Hiszen ezek tök intim, a saját párkapcsolatodra, gyermekvállalásodra vonatkozó kérdések.
Ennyi erővel kérdezhetnék azt is, hogy "figyu már, van nemi betegséged?" vagy "borotválod ott lenn?"
Mert tetszik vagy sem: még igenis él az az idilli elképzelés, hogy eljegyzés => házasság => gyerek.
Ez olyan logikus sorrend, minthogy az ebédet sem a desszerttel kezdjük, hanem az előétellel, és a főételt sem fogja az édesség megelőzni.
Igen, sokaknál mégis, de tudomásul kell venni, hogy a többség számára még mindig az a természetes, hogy ahol gyerek van (úton), ott előbb-utóbb össze is házasodnak.
Nem értem, mitől zavaró a nagy együttélés párti párnak ez a kérdés? Talán azért, mert az egyik fél igenis házasodna, csak a másik nem szánja rá magát?
Akik mindketten kitartanak amellett, hogy nem kell, mert az "csak papír", annak nem telibe le kéne tojnia, mit kérdez/gondol már? Vagy csak nekem nem érthető ez? :)
" Ez miért hülye kérdés? Házasságban is előfordulhat, hogy becsúszott, tehát (még)nem tervezett a gyermek, aki már úton is van, vagy már meg is született"
Azért hülye kérdés, mert nem 16 éves nyeletlen tiniként vállaltam gyereket, hanem 27 évesen, felnőtt, házas emberként!
És pont azért zavart engem ez a hülye kérdés, amiért te is kiakadsz a mikor házasodtok kérdésen...mert abszolút magánszféra.
Mert ez a klasszikus családmodell. Pont. Ezt szerintem nem kell tovább magyarázni.
Hozzáteszem, én nem kérdeznék ilyet, nem nézek furán azokra, akik nem házasok és gyereket vállalnak. Vannak ilyen rokonaim, ahogy ők szeretnék.
Én a házasság híve vagyok, aztán majd jöhet a gyerek is. Nagyon sokan így vannak ezzel, nekik ez a természetes.
Klasszikus családmodell, persze hogy az, de a mai világban a környezetemben több olyat tudok, akiknek tönkrement a házassága, mint olyanról, akik mondjuk "szétmentek". Nyugodtan le lehet pontozni, ahogy az előbb is, régebben én is úgy láttam, hogy házasság és csak utána gyerek, de nem úgy, hogy terhes leszek, és azért házasodjunk össze mert hogy a gyerek lássa. Azért akarok házasodni, mert komolyan gondolom, és nem azért, mert teherbe estem. Ez a szabad választás, és hogy nő fel a gyerek így? Boldogan mint anyósom húga, hiszen az anyja sem ment hozzá az apjához, mégis túlélte.
Szóval üzenem azoknak, akik lepontoztak, mert ki mertem írni az igazságot, hogy a házasságot túlértékelik, mára csak egy papír. Én is az eredeti családmodellt láttam szem előtt, de a rosszabbikat, és én is megkaptam a kérdező által feltett kérdést, mikor teherbe estem, és mindenkinek megmondtam, hogy nem házasodok terhesen...
Szerintem ilyen téren teljesen mindegy, mert egy kapcsolat nem attól fog tönkremenni, hogy aláírják-e a papírt. Vagy nem attól működik, hogy nem házasok.
Sokakban ez a kép él, mert ez a klasszikus felállás. Ha meg amúgy is együtt éltek x éve, semmit sem változtat rajta, hogy összeházásodtok-e.
Nem kötözködöm, de aki ennyire házasságellenes, az meg tudja mondani, hogy miért? Lényegében ugyanaz a helyzet, csak nem írtátok le. Mit változtatna rajta? Csak kíváncsiságból kérdezem.
Azt nem fogják megkérdezni, hogy miért házasodtatok össze, mert az a "normális".
Ettől függetlenül rengetegen kérdezgetnek olyasmit, amihez semmi közül, mert az emberek szeretnek más életében turkálni. Nem kell rá válaszolni vagy figyelni.
Becsúszott, nem hàzasodtunk, nem is fogunk, mi ìgy csalàd vagyunk, papìr nélkül is. Hogy erről ki mit gondol, magànügye, nekünk sem a nem tervezett gyerek, sem a kapcsolatunk nem ciki. 5 éve vagyunk együtt, most tervezzük a màsodik babàt.
Sokaknak nem jelent semmit, hogy összehàzasodtak, hogy 100 ember előtt fogadtàk meg, hogy jóban-rosszban. Millió a vàlàs. Nem mondom hogy mi bezzeg soha nem vàlunk majd szét, de ha mégis, nekem nem hiànyzik az a mizéria, ami a vàlàssal jàr. Làtom a környezetemben, hogy értelmesnek làtszó emberek hogy megkeserìtik ilyenkor egymàs életét.
"nem hàzasodtunk, nem is fogunk, mi ìgy csalàd vagyunk, papìr nélkül is."
Pontosan erről van szó. Döbbenetes, mikor a nem házas, de gyermekes szülőket gyermekükkel együtt nem tekintik családnak. Számomra egyértelműen család, ahol anya, apa és gyermek van, vagy akik szerint ez a közösség nem család, akkor mégis micsoda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!