Állandóan azt kérdezgetik hogy hányadik hónapban vagyok. Én meg így soha nem szoktam mondani/tudni.22 hetes vagyok, akkor az 5. hónapban?
Hülyén néznek, mikor hetekben megmondom, mert így van a fejemben, nem számolgattam át hónapokra. De akkor átgondolom, mert tényleg mindenki így kérdezni.
Tehát így kell átszámolni?
8-12. hét a 2. hónap
12-16. hét a 3. hónap
16-20. hét a 4. hónap
20-24. hét az 5. hónap
24-28. hét a 6. hónap
28-32. hét a 7. hónap
32-36. hét a 8. hónap
36-40. hét a 9. hónap
Azért kérdezik ezt, mert aki nem volt még terhes az nem tudja, hogy itt a kismamik hetekben számolják. Korábban én is hónapokban gondolkodtam, aztán a terhességem után már hetekben.
(egyébként teljesen jól számoltad át :), de ha nem jut eszedbe akkor nyugodtan mondhatod, hogy 22 hetes vagy vagy azt hogy mikorra várod)
Én sosem így számolom, de biztos így is jó:)
Mivel utoljára október 31-én volt meg, így dec. 1-ig az első, dec. 31-ig a második, jan. 31-ig a harmadik, március 2-ig a negyedik, április 1-ig az ötödik, május 1-ig a 6. június 1-ig a hetedik, július 1-ig a 8. és augusztus 2-ig a 9. hónapban vagyok:)
Elsőnek, a 22 hetes nem 5 hónapos és 2 hetes. Mert ha 4 hét lenne 1 hónap akkor, 40 hét 10 hónap lenne. És hát tudjuk hogy a terhesség az utolsó mensitől számítva 40 hét.
És kedves kérdező, ha a 8-12 hét a 2. hónap, akkor a 1-7 hétig van az első hónap? az nem hosszú kicsit?
Kárdező, azért nem jó, mert nem veszed figyelembe, hogy egy hónap nem 4 hétből áll, hanem 4 és fél hétből.
Egyszerűen számold a hónapokat onnantól, hogy utoljára megvolt:) Akkor nem tévedhetsz:)
Oszinte leszek: en azon lepodok meg, amikor latom, hogy problemat okoz a honapokban szamolas.
Tenyleg nem beszolas, meg semmi, csak szerintem annyira logikus, hogy ott van egy konkret datum, az utolso mensi elso napja, akkor kezdodott a terhesseg es csak annyit kell megnezni, hogy azota hany honap telt el. Szerintem felesleges jatszani, szamolgatnik, meg tablazatokat nezegetni, hogy hanytol hany hetig tart ez a honap, meg az a honap...
Mert datumtol mai napig szamolas olyan, mintha kb az eletkorodat kellene megmondani.
OK, elvileg fent marad egy het, mert igy szamolva 9 honap plusz kb egy het a kiiras datuma, de 9 honap tavlatabol egy het kb semmi...
Tehat ha mondjuk oktober 8-an volt a mensid es most van marcius 10, akkor azota eltelt 5 honap. Es kesz. A hatodikba leptel, de konkretan 5 honapos terhesnek szamitasz.
A baba koranal is ez lesz, azt is kerdezgetik majd, a konkret heteknek babaknal meg csak az elso par honapban van jelentosege, 10. het utan mar nem igazan mondja senki, hogy hany hetes a babaja, hanem honapokat mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!