Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek 17 éves vagyok és...

Mit tegyek 17 éves vagyok és terhes van jogom dönteni a sorsáról?

Figyelt kérdés
12hetes terhes leszek pont amikor betöltöm a 18.évemet. A suliból még van ez az évem +2 még.
2015. ápr. 12. 15:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Lepontoztak ugyan de én is ezt írtam nagyjából amit te,annyi különbséggel,hogy én nem írtam,hogy vetessék el ha úgy. Tudom,konkrétan te sem írtad le. Én sem a szüleim nyakára szülöm meg a babát,van "saját" lakás,a párom nagybátyja nem használja amit vett és mi lakunk benne,neki nem kell. Ha eladjuk a pénz is a mienk lenne. Nekünk is segítenek nyilván,mert az unokájuk és vesznek majd neki ruhát,megkapja a tesóm babakocsiját ami akkor csillagászati összegbe került,de 7 éves és kitűnő állapotban van. Én sem dolgozom,a párom tart el sajnos,mert nagyon sokat kellett feküdnöm az elején is meg néha most is. Sajnos vannak ilyen helyzetek is mint az övék,így nyilván azért felelősségteljesebben kellene nemi életet élniük,nem pedig megszakításos módszerrel "védekezni" vagy ha védekeztek és adódott a gond,hát inkább támogatnák szerintem az esemény utáni tablettában őket mint abban,hogy suli mellett gyereket neveljenek.
2015. ápr. 12. 21:25
 32/36 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo, ebredj fel halo! Alomvilagban elsz, az az igazsag. Persze, lehet gyerek mellett tanulni, ha tankonyvi mintababa, eszik,alszik es kesz. En is igy mentem neki, azzal a kulonbseggel, hogy szakmammar van, es eppaz egyetemi zarovizsgaim idejen szultem a kislanyt, mondvan, majd mellette tanulok,es lediplomazom. 4vizsgarol beszelunk! Na most az en kicsi lanyom0-24-ben uvoltott, 8 honapos koraig 20 percnel tobbet ejjel sem aludt...mire eljott az egy eves szulinapja, nem hogy diplomam nem lett, de hajam is alig maradt..@

15 hos volt, mikor elkezdtem dolgozni, a szivem szakadt meg, hogymas vigyaz ra, helyettem, mikor az az endolgom! Aztan kiderult hogy jon a kisteso(o meglepetes, gyogyszer mellett jott),alvasi apnoes lett,5 hos koraig korhazaztam vele,gyogyszereskezelessel..most mar nagyfiu 18hos, es elkezdhettem keszulni a vizsgaimra..cirka4 evvel a tervezett utan, tankonyv van a kezemben, napi ket orat kb,amit hagynak a gyerkocok..nem panasz imadom oket, de bizony az ember hatterbe szorul,ha anya lesz,es nem indulhat ki, abbol, hogy majd gyerek mellett igy-ugy-amugy. A szuloket pedig be kellene avatni..

2015. ápr. 15. 17:33
 33/36 anonim ***** válasza:
Amikor olyan kommenteket olvasok, hogy nyugodtan tarts meg, meg less majd valahogy attól kitör a frász. Pontosan az ilyen hozzáállás miatt van mélyszegénység Magyarországon. A gyerekvállalásnak pontosan az a lényege, hogy a nő érett ahhoz hogy felnevelje a gyermekét, eljutott egy olyan szintre ahol megérette, hogy a gyerek hatalmas felelőség, és képes vállalni mindazt ami kell ahhoz, hogy a gyermekének nyugodt és kiegyensúlyozott boldog életet tudjon nyújtani. Az emberek nem a szüleinek szül gyereket, hogy majd ők megoldják és akkor majd eltartják. A gond az, hogy sok ember nem képes reálisan gondolkozni, sajnos nem tudják mi a racionalítás. Beszélni arról könnyű, hogyan kellene cselekdeni, de gyakorlatban nehéz. Egy 18 eves lány még gyerek, nem hiába kellene bizonyos korhoz kötni a gyerek vállalást és bizonyos feltételek kellenének hozzá. Szülni bárki tud, de abból válik igazi anya, aki képes megtenni mindent a gyermekéért, önerőből. És mondom mindezt úgy, hogy nincsen gyerekem. Es majd akkor less, amikor minden anyagi hatter meg less, és érzelmi alap, hogy életet adhassak egy gyermeknek.
2015. ápr. 26. 04:36
 34/36 anonim ***** válasza:
És éppen ezért van Ennyi nő akinek nem lehet gyereke mert erre várnak hogy minden tökéletes legyen.
2015. ápr. 26. 18:58
 35/36 anonim ***** válasza:

Kedves UtolsÓ!

Senki nem írta azt, hogy bárki is arra várna, hogy minden tökéltes legyen, hanem itt az volt megfogalmazva, hogy a gyerek hatalmas felelőség és én nem a szüleimnek fogok szülni, hogy jó apám tarts már el a gyerekem, mert nekem nincs munkám. Még szép, hogy ne szüljön úgy egy nő, hogy nincs állása nem tudja felnevelni a gyerekét, és utána majd a gyereket viszik a nevelőszőlükhöz. Sajnos sok ilyet láttam, vagy persze az sokkal jobb, hogy nincs semmink és utána sorra szüljük a gyerekeket?

2015. ápr. 27. 04:33
 36/36 anonim ***** válasza:
0%
szerintem meg ebbe sem én sem te (utolsó),sem senki nem ugathat bele.Nem ismerjük a kérdezőt,sem a körülményeit,semmit nem tudunk az egészről,és mégiscsak egy kezdődő életről van szó,ezt neki kell eldönteni,akármilyen okosnak hisszük is magunkat.
2015. ápr. 27. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!