Mit tegyek 17 éves vagyok és terhes van jogom dönteni a sorsáról?
Fejezd már be, kedves 0!
A gyerek "apja" is gyerek, 17 éves, felelősséget vállalni nem tud.
Ebből a lányból pedig semmilyen anya nem lesz, nemhogy jó, hisz fogalma sincs arról, hogy mibe vágna, csak az érdekli, hogy ő ne essen ki a suliból, a gyereket pedig másra lőcsölné.
De egyébként is vasárnap esti kamu.
Nem kamu.
A babával meg nagyon szívesen itthon maradnék de az én szüleim nem azok a tipusú szülők PLÁNE APÁM aki ebbe csak úgy bele nyugodna....ezértis probalom ugy csinálni,hogy a suliból nem veszíteni 1 évet se.
"Nem tűrnék el azt h en suli helyett itthon babázgatok"
Persze, persze, mert azt jobban tűrnék, hogy rájuk hagyd, te pedig szépen "oskolába" járj, mi?
Ébredj már fel!
Szülői támogatás nélkül, egy 17 éves apukával "támaszodként" nem lehet gyereket vállalni!
Annak a gyereknek ennie kell (ha nem vagy otthon, szoptatni se tudod, annyi tejet meg nem tudsz lefejni, hogy egész napra otthagyd), ruha kell rá, pelenka a feneke alá, vitaminok, oltások, orvosságok.
Ez nem jön ki a 26 ezres gyesből és 12 ezres családi pótlékból.
En abortusz ellenes vagyok,de megertem ha egy 17-18eves szalad az abortuszra,mert ket nem dolgozo kiskoru vagy eppen hogy nagykoru nem alkalmas gyerekvallalasra.Nem lehet a szulo nyakara szulni az unokat es kesz.Ez nem mukodik ugy,hogy a kerdezo megszul es masnap megy az iskolaba...Ha a szulei ellenzik es megtartjak,lehet tamogatjak ot,szeretik is az unokat,de nem helyes kesz tenyek ele allitani oket se.En se tartanam el az unokamat,nevelnem a gyerekem helyett...Fiatal anyuka vagyok en is,24 eves,kislanyom pedig 2,5eves.Nekem nem lett meg a szakmam igy sajnos.Parom idosebb 10evvel,de ot meg kirugtak mikor teherbe estem pont akkor,igy nagyon sokat tamogattak minket.Halisten azert a kicsi fel eves korara helyre jottunk,de belegondolva is hat honap plusz kilenc terhesseg...Tobb mint egy evet besegitettek nekunk,mert parom munka hijan tanfolyamra ment,felet kapta ra,mint amennyit most keres.Nagyon nehez az elet.Gyerek mellett tanulni is,utana munkaba allni.Na meg ugye altalaban azert kulon elve vallalnak gyereket az emberek,uzgy meg a haztartas is ott van...
Nem mindig a megtartas a felelossegteljes dontes.En is hanyszor hallgattam anyamtol,minek tartottatok meg,te is gyerek vagy,nem dolgozol stb...De o egy ft-ot nem adott/nem kertunk sosem tole semmire,a hugom ruhait orokli lanyom onnan csak.Kezdesnek mindent apuek szereztek inkabb/vettek meg.Sok pelus,torlo,torulkozo,textilpelus,cumisuvegek stb stb stb.Ha kell segitenek most is,de megallunk a labunkon,ha kell ki tudunk fizetni hirtelen is 30-40ezres osszegeket,ha nem kell,akkor bar elmegy jobb etelre pl,de nem ehezunk,gyereknek is mindene megvan,vitaminok,gyogyszer ha kell,pelus,bolcsibe is jar mar,en most kezdtem dolgozni,de csak 4oraban,az nem sok sajnos.
A szüleid szerintem támogatni fognak, amint megbarátkoznak a gondolattal. Aki szereti a gyerekét, nem hagyja cserben ilyen helyzetben sem!
Az iskolát valószínűleg estin tudod befejezni. Az idei évet még be tudod fejezni, de a következő tanévet már nem fogod tudni rendes tanrenddel csinálni. A terhességed végére esik az iskolakezdés eleve, a szülés után pedig kb. 2 hónapig valószínűleg örülsz, hogy élsz, nemhogy napi 7-8 órát bent ülj... Mindenképpen estin kell befejezned vagy magántanulóként. Ez nem tudom, miért akkora probléma neked, a szüleidnek is valószínűleg az a fontos, hogy meglegyen a papír és a tudás, nem az, hogy normál tanrendet csinálj. Ha a gyereked jól fejlődik és érett lesz a bölcsire, egy év múlva 10-11 hónaposan már beadhatod, ha mindenképpen nappalin szeretnéd befejezni az iskolát.
Gyest fogsz csak kapni, illetve családi pótlékot a gyerek után, ez kb. 40 ezer forint lesz egy hónapban. A gyerek szükségleteit többé-kevésbé fedezi, a szüleidre mindenképp számítanod kell. A gyerek apukája gyerektartást köteles fizetni. Nem tudom, mi a szabály, míg ő kiskorú, a szülei kötelezhetőek-e bármilyen felelősségvállalásra. Ha maguktól besegítenek, szerencséd van, ez lenne számotokra a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!