Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszelyeztetett terheskent...

Veszelyeztetett terheskent segitseg nelkul Ti hogyan oldottatok meg?

Figyelt kérdés

Van egy 20 honapos kislanyom es 32 hetes terhes vagyok. Megrovudult a mehnyakam annyira h a dokim szigoru fekvesre itelt tegnap ota. A ferjem kulfoldon dolgozik es hetvegente jar haza. Nagyszulok is dolgoznak meg, de messze is laknak.. Annyival tudom visszafogni magam h nem fozok, inkabb rendelek. A takaritast (porszivozas, felmosas), mosast meg megprobalom hetvegente a ferjemre bizni. Igaz meg nem mondtam neki. De akkor sem egyszeru igy egy 20 honapossal egesz nap, foleg h itt a jo ido es ki is kell vinni.

Akinek semmi segitsege nem volt, hogyan oldottatok meg? Tudtatok fekudni? Most alszik, addig fekszek en is, de ha felkel, etetni es jatszani is kell vele. Na meg levegozni... Tovabb rovidult a mehnyakatok? Zarva vagyok szerencsere.

2015. ápr. 11. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyire rövidült meg?Értéket írt a doki?
2015. ápr. 11. 13:47
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem mm-ben mondta a dokim: 26 mm
2015. ápr. 11. 13:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Gondolom nem keres rosszul a férjed, fizess egy kedves idős hölgyet, mint bébiszitter.

Csak van a házban, utcában, stb. valaki, aki tud segíteni..

2015. ápr. 11. 14:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem értem mi ebben a megrövidült, és miért kellene ezzel állandóan feküdnöd?Nekem már kezdetektől csak 2 centi, sőt, külső méhszáj nyitva, mégis csak sok pihenés javasolt, nem állandó fekvés.Barátnőmnek, meg csak 1 centi volt kezdetektől, és mégsem kellett feküdnie, végig talpon volt, dolgozott így, és kiírt időre szült.Nem tudom ilyen értékkel mi a baja dokidnak.
2015. ápr. 11. 14:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! Haat igy mar en sem ertem mi a baja a dokimnak. :) Lehet h tul ovatos?? :O Amit irtal azon most tenyleg meglepodtem. De Neked 2 cm-es volt, vagy C2000? Mert allitolag ez nem ugyanaz. Az utobbi azt jelenti h megrovidult mehnyak, de azt azert irhatja a doki, mert mondjuk pl. egy 40 mm-rol megrovidult 33 mm-re. De lehet en tudom rosszul. Vagyis inkabb remelem. :) Mert igy akkor nem lenne buntudatom ha napjaban tobbszor fuggoleges helyzetben vagyok.
2015. ápr. 11. 15:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:-)Először is, azért csak a dokidra hallgass, hisz ő ismer, látja az állapotodat.Nekem most 19-20 hetesen cx2100 az értékem, tehát kívül nyitva van.A fiamnál évekkel ezelőtt ez az érték 20 hetesen 1.5100, volt, tehát még rövidebb volt a méhnyak.Akkor is csak fokozott pihenés volt előírva, de azért felkelhettem ezt-azt elvégezni, egy rövid sétára.Így is tettem.Igaz 32. héttől már végig kinyíltam, 1.5111 lett az érték, akkor a 36. hétig csak feküdtem, akkor már szigorúan!Utána felkelhettem a 36. hét után.És mégis kiírt időre szültem, hiába az utolsó 4 hetet végig jöttem-mentem, lépcsőztem, mégsem szültem meg hamarabb, és nem is nyíltam tovább.Na de fő az óvatosság.Barátnőmnek 1000 volt az értéke 2. babával, és még csak kíméletet sem javasolt neki a doki(ezen meg is lepődtem), és semmi nem történt, időre szült, 32 hetes koráig kerékpározott pl.De ezek mi vagyunk, nem tudom a te dokid hogy ítéli meg a dolgokat, azért inkább rá hallgass:-)
2015. ápr. 11. 16:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Koszonom! :) Azert egy kicsit megnyugodtam. :) Persze nem vagyunk egyformak es lehet masnal nem tortent baj, de lehet h nalam ugyanazzal korabban is erkezhet a baba. Sohasem lehet tudni, ezert ovatos leszek, de a teljes szigoru fekvest en sem tudom tartani. Keptelenseg. Ha elso baba lenne, akkor oke. De az tenyleg erdekes h a bnod dokija nem mondta neki a szigoru agynyugalmat olyan ertekre. Szerencsere nem is lett gond belole.
2015. ápr. 11. 20:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Annyit hadd kerdezzek meg h Te az elso gyerek mellett mindent csinalsz most ezzel az ertekkel? Es az elsonel is tobbszor "ugraltal"? (nem talaltam szebb szot) :)
2015. ápr. 11. 21:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát, azért óvatosan.Annyit mondott a napokban a dokim, hogy délelőtt és délután is iktassak egy-két óra fekvést, és mindent csak óvatosan, az együttléttől sem tiltott el.Természetesen nagyon vigyázok, nem emelek, stb....de még ellátom a háztartást, sétálok, jövök, megyek.Nap háromszor két szem magnéziumot szedek mellé.
2015. ápr. 11. 21:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszi meg egyszer h irtal! :) En is szedek magneziumot es melleje most no-spa-t is. Van amikor igy is tobbszor kemenyedik a hasam. Ket hetente nez most a dokim, remelem minden okes lesz. Jo babavarast! :)
2015. ápr. 11. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!