Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség elején hogy...

A terhesség elején hogy oldottátok ezt meg?

Figyelt kérdés
A terhességi rosszullétek általában a 5-6 héten kezdődnek és kiratanak jópár hétig. Hogy oldottátok meg, hogy ha még nem akartátok elmondani mindenkinek a munkahelyen, de mondjuk rosszul voltatok, vagy nagyon fáradtak voltatok, esetleg hánytatok, stb? Mert ugye azt mondják, hogy nem jó az elején nagydobra verni, mert történhet bármi, de ha tényleg rosszul vagytok mit mondtok? Nálunk elég nagy munkaközösség van és ott dolgozik a bátyám is, szóval ha én elmondanám a munkahelyemen automatikus megtudná ott mindenki plusz a család is. És amúgy ilyenkor elnézik ha elmész betegszabira, cska mert rosszulléteid vannak? Egyáltalán kapsz betegszabadságot az orvostól, ha nincs semmi bajod csak általános rosszullétek? Vagy csak ha veszélyeztetett vagy? Minden tapasztalatot, történetet szívesen olvasok :)
2015. márc. 28. 15:40
 1/8 anonim ***** válasza:

30 nő között dolgozok, mind családanya kisgyerekkel vagy már unokával.

Azt hittem, hogy én is lebukom majd, de nem. Pedig kékültem, zöldültem... voltam olyan rosszul, hogy azt se tudtam, hogy élem túl (egyébként: rengeteg gyömbérteával). Mondjuk a hányás szerencsére mindig csak otthon jött rám, munkahelyen "csak" non-stop émelyegtem.

Aki észrevette, hogy nem vagyok jól (ezt majdnem mindenki), annak azt válaszoltam, hogy biztos benyaltam valamit, fáj a torkom, nem érzem jól magam. Mivel sokszor betegeskedtem, elfogadták. Csak egy csaj kérdezett rá "idő előtt", de ő is ledöbbent a válaszon, mert mint kiderült csak viccelt.

Mondjuk összességében így is hamar lebuktam, de nem a rosszullétek miatt. Annak már vagy 3 hete vége volt, amikor megsejtette az első pár szemfüles (vékony testalkatom van).

Az utolsó pedig most a héten vette észre (a 18. hetet taposom).

2015. márc. 28. 16:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Émelyegni szoktam, erre nekem használ a keksz, azt eszem állandóan. A keksszel meg körbekínálom a környezetem.

Fáradtságra zöld tea.

Eddig csak egyszer hánytam, de azt szerencsére senki nem látta.

2015. márc. 28. 16:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerencsére csak otthon hánytam, így mire beértem, már nagyjából rendben voltam. Aztán viszont barnázás kezdődött nálam, akkor viszont kiírt a házidokim. Ő meg megkérdezte, hogy milyen kóddal írjon ki, mennyire publikus bent az indok. Így 12. hétig bent nem tudták meg.
2015. márc. 28. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Mielőtt felkelsz reggel egyél meg egy almát még az ágyban. Pár percet utána még feküdj. Elvileg segít,nekem is jót tett. De a citromos víz is jó rá.
2015. márc. 28. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálam általában reggeli után jött a hányás. Aztán a második reggeli már bent maradt, el tudtam indulni. Folyamatosan émelyegtem, de csak férfi kollégáim vannak, nekik nem tűnt fel.

Egyszer volt durva: az irodában voltam, szóltak, hogy át kéne menni a raktárba, mert hoznak anyagot. Ez kb. 5 perc séta. Már odafelé éreztem, hogy valami nagyon nem jó. Jött a srác, lepakolt, én meg csak nyeltem a nyálamat folyamatosan. Bezártam, spuri visszafelé. Út közben folyamatosan az út szélét csekkoltam, hátha van valahol bokor, vagy ilyesmi, de mivel nem volt, tartottam magam, amennyire csak tudtam. Irodaajtón be, azonnal mosdó, és már jött is a róka... másodperceken múlt. De túléltem. :)

2015. márc. 28. 22:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de úgy látom rosszul fogalmaztam.

Nem az érdekelne, hogy hogy oldottátok meg hogy ne hányjatok a munkahelyen, hanem, hogy elmenjetek betegszabira és ne tudják meg, hogy miért. Én nem akarok émelyegve, hányósan dolgozni, nem is tudnék.

2015. márc. 29. 07:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Ehhez csak egy megértő vagy "kit érdekel, nekem mindegy" típusú háziorvosra van szükséged, aki kiír bármilyen mondvacsinált indokkal máskor is.

Mondjuk azért 3-12 hetet otthon tölteni (már ha egyáltalán lesz rosszulléted) elég nehéz rendes magyarázat nélkül.

Egy nagyon durva tüdőgyulladás sem tart ennyi ideig.

Illetve ha visszamégy, úgyis kiderül.

Ha terhességi vészes hányásod van, vagy egyéb okból veszélyeztetett vagy, akkor indokolt.

De egyéb esetben nem játszanám ki ezt a kártyát, már ha olyan az a munkahely, hogy oda vissza is szeretnél menni.

Én szeretnék, ezért tűrtem. Ha nagy gond lenne, persze akkor nem lettem volna ekkora "fsza gyerek", és kiíratom magam.

1-es voltam.

2015. márc. 29. 09:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Akkor azt hiszem sakk-matt. Amúgy nálunk a munkahelyemen nem nagyon szokás kiiratni magad megfázás vagy ilyesmi miatt, beszélsz a főnökkel és az elég. Persze, ha pár napról van szó. Szóval azt hiszem sohogy se tudnám kivédeni, hogy mindenki megtudja. Persze, az nem is gond, ha utána megtudják, de nekem már volt egy vetélésem 6 hetesen, azt szerencsére nem tudta meg senki, előtte nem sokáig voltam rosszul, utana meg kivettem pár napot megfázásta hivatkozva. Azért nem szeretném, ha legközelebb terhes lennék az egész band amegtudja, mert sajnos bármi történhet:( És ezért is szeretnék majd itthonmaradni ha rossuzl érzem magam, multkor eléggé túlhajtottam magam, lehet amiatt volt baj:(
2015. márc. 29. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!