Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amniocentézis - hallottatok...

Amniocentézis - hallottatok már ténylegesen vetélésről? 38 éves vagyok, első babával és a dokim mindenképpen javasolja. Nagyon félek, volt már egy 8 hetes spontán vetélésem fél éve. Persze, tudom, kicsi a kockázat, de mégis rettegek.

Figyelt kérdés
Ismertek olyat, akivel tényleg megtörtént a legborzasztóbb, és elvetélt amnio után?
2010. febr. 19. 15:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én ugyan 29 éves vagyok és minden teszt,ultrahang negatív!DE nekem van egy elvem!!!Én soha nem adok csak EGY orvos szavára!!!Én tuti kikérném más doki(k) véleményét is!!!Üdv:19 hetes kismama
2010. febr. 19. 17:08
 12/25 ketteske ***** válasza:
54%
Az én dokim azt mondta, hogy csak azok a babák mennek el a vizsgálattól, akik egyébként is elmentek volna. Ennyit ki kell birnia egy egészséges picurnak.
2010. febr. 19. 19:21
 13/25 anonim ***** válasza:
69%

Na, ez az, amit nem hiszek el.

Ha csak azok mennek el, akik egyébként is elmennének, akkor MINEK megcsinálni az amniót? Nem lenne egyszerűbb kivárni, amíg elvetélődnek? :-(((

Ezek a babák azért vetélődnek el, mert a tű megsérti a magzatburkot. Tudtalévő, hogy magzatburok-repesztéssel (azaz amikor egy horgolótűszerű valamilyen kilyukasztják) szülést lehet indítani.

Arról meg "bölcsen" nem beszélt ez az okos doki, hogy - ritkán ugyan, de - a tű megsérti a babát, aki akár ujját vesztheti vagy komolyabban megsérülhet.

2010. febr. 19. 19:46
 14/25 anonim ***** válasza:
74%
Látom, kedves utolsó, még nem estél át ilyen vizsgálaton, mert akkor tudnád,hogy egy nagyon vékony üreges tűt vezetnek az anyuka hasába és azon keresztül vezetik be a mintavevő tűt. Semmiféle horgas dolgot nem használnak, azt csak akkor, mikor szüléskor nem reped meg a burok. Közben végig néz az orvos ésaz uh-s orvos a babát, figyelik minden mozdulatát épp azért, hgy nehogy megsértsék. A tőle lehetőleg legtávolabbi helyen vezetik be a tűt, szóval nem olyan könnyen szúrják meg. Ilyet meg nem kell írni, hogy elvesztheti az ujját..ma már létezik méhen belüli operáció is, az ilyen után még a heg se látszik meg a babán... Szóval ijesztgetni nem kell :)) Már írtam, hogy én átestem rajta, nem szabad annyira misztifikálni a dolgot. Emellett ez az egyetlen vizsgálati módszer, ami biztos eredményt ad. nem százalékot, nem arányszámot, hanem azt, hogy a vett minta negatív-e vagy esetleg pozitív. Bocs az OFF-ért!
2010. febr. 19. 20:19
 15/25 anonim ***** válasza:
93%
Én hallottam vetélésről,a hölgy a kolléganőm,43 éves volt mikor ez történt.Aszúrás másnapján folyt el a magzatviz.Jómagam már 2 amniocentézisen is túl vagyok,az első babámnál egyértelműen igazolta a Down kórt(31 éves voltam).Most várom a 2. babát,én kértem hogy csinálják meg a szúrást,a baba egészséges,igy nyugodtabb vagyok.Maga a szúrás szinte fájdalommentes.
2010. febr. 19. 20:26
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

Szinte mindenki offolt, mert kevesen ismernek ilyet.

Én csupán azt tartom lehetetlennek, hogy az amnio eredménye kb. 3-4 hét és ha bármi miatt bizonytalan az eredmény vagy a többi vizsgálat nem erősíti meg az amnio eredményét, képes leszel leszúratni? Én sem akartam beteg babát, voltunk amnion, tök jó lett, minden más is jó lett, nyugodtan voltam; és 3 naposan meghalt a babánk szívbetegségben, amit az amnio nem mutatott ki (vö. 16:25-ös válaszoló). nem tudok mit javasolni, de szerintem nem éri meg, második gyerekemmel már nem is voltam.

2010. febr. 20. 10:02
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem chorionbiopsziám volt, a folyamat ugyanaz, mint az amniocentézisnél. Én is féltem, de semmi baj nem lett, ha megint rossz lenne az eredményem, akkor újra megcsinálnám.
2010. febr. 20. 16:36
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam(egy egészséges gyerekem már volt,de 35 éves voltam,és számomra nem volt megnyugtató az integrált teszt eredménye)nem volt fájdalmas. 4 ismerősöm is megcsináltatta,minden rendben volt,egy baba sem ment el,és már mindannyian megszültünk(egészséges babákat).Én soha nem bocsátottam volna meg magamnak,ha beteg babám született volna úgy,hogy lett volna lehetőségem az amniora.És én is azt mondtam,ha ez a baba meg akar születni,meg is fog.Nem ettől a vizsgálattól fog elmenni.Nehéz döntés volt,de engem mindenki támogatott.Szeretnék még 1 babát(kb.38-39 évesen)biztos,h ezt a vizsgálatot fogom választani(vagy a korábban végezhető chorionboholy biopsziát)
2010. febr. 22. 11:50
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia nekem 2 terhességnél csináltak chorion biopsziát,pont holnap lesz egy hete hogy levették a choriont,1-2 napig érzed majd a szurás helyét,olyan lesz mintha izomlázad volna,nem kell aggódni nagyon ovatosan fogják megszurni a hasadat.Utána 2 hétig kimélő életmód,ne emelges semmit és miútán levették 2-3 nap fekvés.
2010. febr. 22. 13:58
 20/25 anonim ***** válasza:
OFF!Utolsó válaszolónak(az előtted író vagyok).Hány hetesen vették le a mintát,és mennyi idő,amíg eredmény lesz?Köszi.
2010. febr. 22. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!