Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti is úgy látjátok hogy...

Ti is úgy látjátok hogy örökbe kéne adnom?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok alig 20 éves. Tanulok mellette dolgozom, pontosabban dolgoztam, míg terhes nem lettem, utána a diákszövetkezet nem vállalt.

A párommal egy éve vagyunk együtt lassan csendesedett a kapcsolatunk valamennyire a szakítás szélén voltunk már, külön is költöztünk, de gyakran találkoztunk.

Végig gyógyszert szedtem, gondolom a téli időszak egyik megfázósabb időszaka miatt eshettem teherbe, nem tudom. Megijedtünk, de végül nem vetettük el. Az anyagi körülményeink rendezettek, tehát dolgoztam mellette, van félretett pénzem, az apa is dolgozik viszonylag jól keres, a lakás saját tulajdon. Nem mondom hogy le tudnék akasztani a kicsinek egy stokke babakocsit vagy egy faktum makaó kiságyat, de nem szenvedne hiányt.

Nekem a testvéreim élnek csak már, ők örültek a hírnek, neki a szülei is jól fogadták.

Viszont a barátaim nem. Az egyetemi tanárom szerint akinél az egyéni órarendről kérdeztem szerinte egy ilyen fiatal alkalmatlan lenne ellátni felnevelni egy gyereket. Tehát arról a részről tök az jött le hogy egy 20 évesnek nem az a dolga hogy gyereket neveljen, éljem ki magam, használjam ki az erasmust, ne akarjam lekötni magam. Mert szép és jó hogy nem abortusz de azért a felnevelés se legyen ennyire opció

Tudom hogy nem akarnak rosszat de tényleg így lenne helyes? Valahol igaz hogy jó pár dologról le kell mondanom a kicsi miatt, meg az is igaz hogy nem tombolnak annyira nagyon az anyai ösztönök még bennem, de 3 aktívan kiélt, kihasznált év meg egy halom munkaév ennyit számítana? Tényleg oda kéne adnom egy örökbefogadó párnak mert fiatal vagyok a gyerekhez, és mert nem terveztem a teherbeesést?

2015. ápr. 8. 21:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
64%
Szia! Én nem adnám örökbe a helyedben hiszen egyértelműen te is meg akarod tartani. Aki csak akkor barát ha minden szép és jó és nem áll ki melletted az meg nem barát. A tanárodnak meg szerintem nem munkaköri kötelessége véleményt mondani a terhességedről. Amúgy van egy ismerősöm aki 18 évesen szült és nem ismerek tőle gondosabb, türelmesebb, jobb anyát szóval nem minden a kor. Azt tedd amit te jónak látsz ne azt amit jó tanácsként hozzád vagdosnak.
2015. ápr. 8. 21:16
 12/27 anonim ***** válasza:
57%
Amikor ennyi idős voltam,én elvetettem,de nekem teljesen mások voltak a körülményeim.Se pénz,se háttér,se semmi.De ha lett volna se biztos hogy akartam volna,mert nem vagyok anya típus,érdekesen látom ezeket a dolgokat.Én legalábbis nem bántam meg.Viszont a helyedben,amiket írtál,megtartanám,és nem érdekelne mit mond egy tanár,vagy egy barát.
2015. ápr. 8. 21:16
 13/27 anonim ***** válasza:

Ne hallgass másra! Az emberek borzasztó könnyen formálnak véleményt, ítélik el a másikat. Mindenki jobban tudja, neked hogyan kellene élned. Ha valaki úgy érzi, ő azt nem tudná megcsinálni, az esetek nagy részében úgy hangoztatja, hogy azt aztán biztosan nem lehet megcsinálni. (Tapasztalat).

Nekem 2 egyetemi csoporttársamnak is született gyereke az egyetem alatt... egyik sem adta örökbe.

Kedvencem, ez az "éld ki magad" dolog, mert ha nem, akkor... tényleg, mi lesz akkor?

Szóval, ha adott a pénz, a lakás, miért is ne tudnád felnevelni? Nem lesz egyszerű, de megérné!

2015. ápr. 8. 21:19
 14/27 anonim ***** válasza:
65%
19 eves vagyok 18hetes terhes ikrekkel..ha en ide leirom hogy milyen a helyzetem akkor szerintem meg en leszek a rossz mert kitartok a gyerekeim mellett meg ugy is hogy Angliaba lassan az utcara kerulok!!!! De soha nem fogok roluk lemondani es nem azert mert ez anyai szeretet stb... Mert igazabol meg felse fogtam de azt tudom hogy nekik RAM VAN SZUKSEGUK!!! Gondold at!!
2015. ápr. 8. 21:22
 15/27 sandrachnologic ***** válasza:
64%
En 19 évesen szültem a fiam, fel sem merült, hogy ne tartsuk meg, bar mi terveztuk is ot tudatosan. De ha bevsuszott volna akkor is megtartjuk, mert a körülmények adottak voltak. A gyes alatt egy BA képzést végeztem levelzon fosulin, mar csak a szakdoga leadása hianyzik. 😊 most 23 vagyok, par het es jon a tesó. Az őszi felevben leadom es megvedem a szakdogam es a pici gyese alatt elvegzem levelezőn a mesterkepzest is. 😊 van elet a gyereken tul is! A nagy bulikról es az állandó haverozasrol persze le kell mondani, de sok kedves kismama van, akikkel baratkozhatsz. Ha szeretnetek tartsatok meg a babat! Nem a tanárod es a barátnője döntenek, hanem ti. Ezek a barátok lehet meg 1-2 évig barátok, de aztán eltűnnek melloled, amikor mar nem.kot ossze titeket a suli. Akkor ki számol el a te lelkiismereteddel, hogy ellokted magadtol a gyermeked?! En csak erre tudnek gondolni...
2015. ápr. 8. 21:24
 16/27 anonim ***** válasza:
76%

Leirom a sajat tortenetem, hatha kicsit jobb kedvre derit, mert szerintem Te nem akarod ezt a babat orokbe adni, csak elkeseredtel.

En tipikus partyarc voltam az egyetemen, rengeteg barattal, ismerossel. Allamvizsgaztam, majd elkezdtem dolgozni, de semmi penzt nem tettem felre, a szuleim alamraktak egy lakast, en pedig folytattam a korabbi meggondolatlan bohem eletemet...a munkamat imadtam, jol kerestem, es egy egesz komoly kinevezes elott alltam, mikor egymasra talaltunk a parommal. 3 honap utan terhes lettem, 25 evesen.... rengeteget vivodtam mit tegyek, mivel bar idosebb voltam nalad 5 evvel, de az irasodbol lejon, h nalam ezerszer komolyabb es megfontoltabb vagy.

Megtartottuk, annak ellenere, h a korulmenyekre valo tekintettel senki nem tamogatott minket..se csalad, se baratok, se kollegak, a fonokom kikelt magabol, h nem vagyok normalis.

Eletem legjobb dontese volt, imadom a fiam! Soha de soha egy pillanatra sem bantam meg Ot, mar 2 eves:) rengeteget valtoztam, felnottem a feladathoz, mondjuk ram is fert;)

De lenyeg, ne add orokbe, mert mikor mar a kezedben lesz, el sem akarod majd engedni Ot!

2015. ápr. 8. 21:24
 17/27 anonim ***** válasza:
64%
20évesen szültem,most 23vagyok és pár hét múlva érkezik a kistesó ;-) Nem a kor számít,és senkinek nincs joga ítélkezni feletted!! Jó anya leszel,Te is tudod,mi a legjobb Neked és babádnak is,ne foglalkozz senkivel! Hány hetes vagy amúgy? Boldog babavárást! -)
2015. ápr. 8. 21:31
 18/27 A kérdező kommentje:

Augusztusban szülök, kisfiúnak ígérik :)

Csak én intézetis voltam, a családmodell tehát kimaradt. Dolgozni kezdtem majd jött az egyetem el se tudtam volna képzelni hogy várandós leszek, és most ültetik a bogarat a fülembe, hogy de hát ne volt olyan hű de nagy szerelem a párom, tény hogy nem égünk meg egymás mellett de nagyon jól kiegészítjük egymást, és tényleg számíthatok rá bármiben, ahogy ő is rám, meg hogy nem terveztem, és hogy be fogom dobni a törölközőt meg depressziós vagy valami házisárkányféle lesz belőlem, mert már nem vagyok kötetlen, és hogy meg fogom bánni az egészet.

Valahol szeretném tudni hogy nincs igazuk csak nehéz elhessegetni ezeket a gondolatokat.. Nem tudom mit fog kihozni belőlem a gyereknevelés, és kicsit félek.

2015. ápr. 8. 21:40
 19/27 anonim ***** válasza:
Minden rendben lesz, mindenki eljátszik a gondolattal,hogy mi lesz,hogy lesz,milyen anya lesz stb.. az ösztönök jönnek maguktól, és bízz magadban!! ;-)
2015. ápr. 8. 21:45
 20/27 anonim ***** válasza:
55%

Ahogy olvastam a kérdésed nekem az jött le, hogy még fiatal a terhességed. Egy dolgot felejtesz csak el! Azt, hogy nem kell most döntened! Illetve azt már eldöntötted, hogy a baba barad abortusz nem lesz. Innen szülésig bőven van időd, tisztábbam fogod látni a jövőd, a kapcsolatotokat..mert ahogy leírtad nem valami fényes a szitu köztetek.

Bőven ráérsz a szülés után kimondani a végső szót. Ha akkor ott azt érzed, hogy te nem vagy képes hazavinni és ellátni nevelni dolgozni érte és feláldozni amit kell akkor aláírod a papírt és hazamész. A babát megkapja egy szerető család vagy meddő házaspár. Rosszul senki nem jár lelkiismeret furdalásod se legyen!! Jobb neki egy boldog családba mint egy vákuumtartályba!

Amit az egyetemi tanárod mondott az meg megbotránkoztató úgy simán. 20 éves nő..nem is olyan rég 25 éve amikor születtem pl anyukám 19 volt amikor terhes lett velem és 20 amikor megszült. Tervezték és extramaximálisan helyt állt!! Most fiatalos 40es és van 2 felnőtt lánya akiket a hugainak néznek 😄 imádom hogy fiatal az anyukám!!!! ❤

2015. ápr. 8. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!