Ti is úgy látjátok hogy örökbe kéne adnom?
Fiatal vagyok alig 20 éves. Tanulok mellette dolgozom, pontosabban dolgoztam, míg terhes nem lettem, utána a diákszövetkezet nem vállalt.
A párommal egy éve vagyunk együtt lassan csendesedett a kapcsolatunk valamennyire a szakítás szélén voltunk már, külön is költöztünk, de gyakran találkoztunk.
Végig gyógyszert szedtem, gondolom a téli időszak egyik megfázósabb időszaka miatt eshettem teherbe, nem tudom. Megijedtünk, de végül nem vetettük el. Az anyagi körülményeink rendezettek, tehát dolgoztam mellette, van félretett pénzem, az apa is dolgozik viszonylag jól keres, a lakás saját tulajdon. Nem mondom hogy le tudnék akasztani a kicsinek egy stokke babakocsit vagy egy faktum makaó kiságyat, de nem szenvedne hiányt.
Nekem a testvéreim élnek csak már, ők örültek a hírnek, neki a szülei is jól fogadták.
Viszont a barátaim nem. Az egyetemi tanárom szerint akinél az egyéni órarendről kérdeztem szerinte egy ilyen fiatal alkalmatlan lenne ellátni felnevelni egy gyereket. Tehát arról a részről tök az jött le hogy egy 20 évesnek nem az a dolga hogy gyereket neveljen, éljem ki magam, használjam ki az erasmust, ne akarjam lekötni magam. Mert szép és jó hogy nem abortusz de azért a felnevelés se legyen ennyire opció
Tudom hogy nem akarnak rosszat de tényleg így lenne helyes? Valahol igaz hogy jó pár dologról le kell mondanom a kicsi miatt, meg az is igaz hogy nem tombolnak annyira nagyon az anyai ösztönök még bennem, de 3 aktívan kiélt, kihasznált év meg egy halom munkaév ennyit számítana? Tényleg oda kéne adnom egy örökbefogadó párnak mert fiatal vagyok a gyerekhez, és mert nem terveztem a teherbeesést?
Én sem adtam örökbe a lányomat pedig 20 évesen szültem. Idén leszek 22 és 37 hetes terhes vagyok. Igenis egy fiatal is fel tud nevelni egy gyereket. Nem is kell stokke babakocsi jó az olcsóbb is.
Azt írod hogy van saját ház, van jövedelmetek ha úgy érzitek stabil a kapcsolatotok (bár erre nem lehet adni) meg tudtok mindent adni a picinek (nem kell mindenből a drága) én nem adnám örökbe.
A tanár szavára meg nem adnék.
Én betegség miatt lettem egyéni tanrendes. Semmi gondom nem lett belőle, 5-ösre államvizsgáztam. Mondjuk nekem annyi volt a jó h volt 2 csoporttársam akikkel nagyon jó barátnők vagyunk és minden jegyzetet meg segítséget megadtak miután beteg lettem.
De több csoptársam is megoldotta gyerek mellett, van aki tudatosan 2szer is szült az 5 év alatt.
Nem került igazán képbe az örökbe adás, valahogy az kimaradt mint lehetőség, csak nem hittem volna hogy az egyetemen a tanár, az osztálytárs, és néhány barát is ennyire ezt fogja javasolni, és kicsit tényleg elbizonytalanodtam, bár a helyzet miatt ez nem hiszem hogy meglepő, csak nem tudom hogy tényleg olyan gyakori mint mondják hogy sok fiatal anya ha nem is azt hogy anya lett de azt hogy akkor szült amikor attól akitől megbánja de akkor már késő újrakezdeni..
És azért kérdezek anyukákat mert ezt mondjuk tényleg nem látom, és nem tudom milyen..
Szerintem azok a gyerekek is felnőnek valahogy, akiket 16 évesen szültek. Az én anyám 19 volt, és mégis itt vagyok most. Normális körülmények között (sőt, elég jómódúak vagyunk mostmár) pedig mikor 14 voltam elvált apámtól.
Ha támogatnak, és te is szeretnéd a babát, semmiképp ne add örökbe. Boldog babázást :)
Ha fel tudod nevelni ne.Igaz fiatal vagy, és? Ma lett csak "divat" 30x-esen szülni.
Én ilyen körülmények közt tuti megtartanám.
Lányomnak sem vettem meg 180e-ért babakocsit, kiságy, meg öröklött (enyém volt még)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!