Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 45 évesen 4. baba nagyon...

45 évesen 4. baba nagyon veszélyes?

Figyelt kérdés

45 éves vagyok és a 4.babámat várom. 30,37 és 42 évesen szültem. 13 hetes vagyok, eddig minden rendben. Holnap megyek az első uh-ra, de már voltam vérvételen és vizsgálaton (külföldön élünk, itt máshogy működik). Annyi negatív kritika ért, tényleg ennyire veszélyes lenne? Tudom hogy kockázatosabb, de azért nem halálos. Nem terveztük a babát, mert volt amikor 16 napra valamikor 32 napra jött meg, az orvos azt mondta a korral jár.

Nem kérek ítélkezést!

2015. ápr. 2. 23:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem nagyon ertem mi a kerdes. Te is tudod, hogy idosebb korban kockazatosabb, de igazabol mar pocakban van ugyhogy mar eldolt. A kritika meg azert van mert soknak ilyenkor mar unokaja jon nem sajat.
2015. ápr. 3. 00:11
 2/4 Argloss ***** válasza:
0%

Kortól függetlenül minden esetben veszélyes szülni. A tested állapotától függ, hogy mennyire. Nyilván magadtól is el tudod olvasni, hogy mik a kockázatok. Jóval nagyobb esélye van annak, hogy a gyerek beteg lesz, vagy átlagtól rosszabb egészségügyi állapotú, valamint rád nézve is több a kockázat, mint fiatalabb korodban. Persze ma már elég komoly szűrővizsgálatok vannak, de a fejlődési rendellenességeket nem fogják tudni meggyógyítani. Persze 50 év felett is lehet egészséges gyereket szülni, de nem ehhez vannak szokva az emberek.

Nevelés szempontjából sem a legjobb idősen vállalni gyereket. Sokan járnak úgy, hogy a testvérüket kell nevelniük, mert a szülőknek már nincs türelmük. Esetleg az egészséged sem lesz már olyan a gyerek kamaszkorában stb.

A rengeteg ha miatt annyira negatívak az emberek.

2015. ápr. 3. 00:16
 3/4 anonim ***** válasza:

"Jóval nagyobb esélye van annak, hogy a gyerek beteg lesz, vagy átlagtól rosszabb egészségügyi állapotú, valamint rád nézve is több a kockázat, mint fiatalabb korodban. "

Ez tévhit, már többször megcáfolták. Az életkor minimális kockázatot ugyan jelent, de közel sem akkorát, mint azt sokan hiszik.

"Nevelés szempontjából sem a legjobb idősen vállalni gyereket. Sokan járnak úgy, hogy a testvérüket kell nevelniük, mert a szülőknek már nincs türelmük."

Ez sem igaz. Sőt, idősebb korban, több élettapasztalattal, érettebb személyiséggel nekem felelősebbnek tűnik a gyerekvállalás (mentálisan), mint fiatalon. Persze ez nem törvényszerű,legtöbbször az van, hogy aki jó ember, az valószínűleg jó szülő lesz, 18 évesen és 50 évesen is.

2015. ápr. 3. 01:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahol élsz ott csinálnak chorion biopsziát? Mindenképpen csináltasd meg, mert 99%-ban kiszűri a genetikai rendellenességeket. (Itt Magyarországon 35 éves kor felett megcsinálják térítésmentesen a kismamáknak).

Én nem ítélkezem, mert nekünk is most jött össze egy "véletlenke", de én még "csak" 40 éves vagyok. A családomban amúgy jópár gyerek született negyven feletti anyától (én is), és nem lett baj. Sőt én azt mondhatom,hogy nekem volt a legjobb,legtürelmesebb édesanyám a világon.

Nem tudom, honnan veszi mindenki, hogy az idősebb nőknek nincs türelme a gyerekhez (inkább a fiatal, még szórakozni vágyó, délig aludni szerető huszonévesek kapnak agybajt a gyerekkel váró életmódváltozástól).

Szóval ne aggódj, kérj genetikai vizsgálatot. Tíz év múlva nagyon örülsz majd, hogy szép nagy családod van. És ereszd el a füled mellett a sok károgást. Itt magyarországon evidensnek veszik, hogy mindenki meghal hatvan évesen. Hát egy frászt. Anyai ágon pl. majd az összes nőrokonom megérte a kilencvenet (a kési gyerekek gyerekei is tinik voltak már akkor)

2015. ápr. 3. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!