Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi jelentősége van annak,...

Mennyi jelentősége van annak, hogy nst-n egyszer sem mozdult meg a babám?

Figyelt kérdés
Amikor megérkeztem nst-re, mondtam a hölgynek, hogy a babám nem valószínű, hogy fog mozogni, mert nagyon lusta.Annyit mondott, nem baj,majd most mozogjon.De egyszer sem mozdult, így a gombot se nyomtam meg.Amikor letelt az idő, elvette a műszert, én pedig nem mondtam neki, hogy egyszer sem mozgott.Rosszul tettem?A szívhangja amúgy rendben volt.
2010. febr. 17. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is ma voltam, meg se moccant (csak egyszer amikor a szívhang figyelőtől elmászott). Próbálták felkelteni, de hiába. Nem mondták, hogy baj lenne. Azt mondta a doki, hogy szép egyenletes a szívverése és nincsenek méhösszehúzódásaim. Amúgy a baba szívveréséből látják, hogy mozgott-e vagy nem. Mert ha mozog akkor felugrik a szívverése 170-180-ra is. 37 hetes kismama
2010. febr. 17. 20:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem szeretik, ha nem mozog, nálunk mindig mozgatják is az inaktív babákat. Amúgy ő látja a papíron, hogy mozog-e. Nem értem én sem igazán, hogy mi jelentősége annak, hogy mozogjon...
2010. febr. 17. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem olyan nem volt,hogy meg se moccant,de olyan igen,hogy keveset mozgott és akkor megrázták a hasam,oldalra fektettek,elküldtek lépcsözni,40 hetesen! Volt,hogy Flowmetriára is elküldtek,mert nem mozgott nekik eleget. Én se igazán értem,hogy miért csak a mozgás az érdekes,a szivverést úgyis hallják,látják.
2010. febr. 17. 21:24
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

Itt elég jól leírják a lényeget! Nekem is keveset mozgott és megcsinálták még egyszer, persze akkor sem lett jobb. A doki berendelt 3 nap múlva ismétlésre. Pénteken kell mennem, remélem kisasszony ébren lesz, mert a frászt hozza rám! Bár a doki azt mondta nincs gond, de lehetne azért kell pénteken megismételni. Bár nekem mindig inkább este aktív, napközben nem nagyon mozog. Egyébként nem kell mondanod, hogy nem nyomtad a gombot, azt úgyis látják az eredményen.

2010. febr. 17. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Az elso nst-n az en babam sem mozgott, epp aludt, nem erdekelte sem a dokit, sem a szulesznot, akkor 35 hetes voltam. De elotte volt uh is, lattak, hogy elso foku meg csak a mehlepenyem erettsege, minden rendben volt a babaval is, szoval a doki mondta, hogy nem baj, ha nem mutat sokat nst alatt.

A kovetkezo alkalommal is alvassal kezdte, de kozeptajon felebresztettek, hogy produkaljon valamit. Vagyis probalta a doki ebreszteni...

A lenyege elvileg az, hogy nyugalmi helyzetben (peldaul alvas kozben, vagy mozdulatlanul) 120-140 kozott van a szivhangjuk, viszont ha mozognak, akkor ez felgyorsul. 160 kornyekere, vagy afole megy. Es ez igy van jol, mert igy kell lennie. Ha mozgas alatt sem gyorsul fel, akkor az azt is jelentheti, hogy nem jo a baba oxigenellatottsaga, mert mondjuk a mehlepeny nagyon el van oregedve. Ezert nem szertik hat, ha alszik a baba es nem mutatja meg magat mozgas kozben.

2010. febr. 18. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!