Az nagy baj, ha nem bírok húst enni?
Sógornőm végighányta az első 14 hetet, úgyhogy nem hogy húst, szinte semmit sem tudott megenni. Most van egy 4 éves, örökmozgó, egészséges lánya. :)
Én sem a húst, sem a gyümölcsöket nem kívántam a terhességem elején, egyszerűen nem ment... Próbáltam más ételeket enni, amivel pótolhatom a hiányzó vitaminokat (pl. tejtermékek, zöldségek). Na, meg szedtem vitamint.
Lányom egészségesen született, 5 éves.
Most a második babámat várom, és még kevesebb ételt tudok megenni, de már nem parázok rá a dologra.
Nem, semmi bajod nem lesz tőle, ha pótlod más forrásból a fehérjét (vagyis az aminosavakat).
Nem tudom, mi a gond, szag vagy íz, de mindennel lehet variálni, önmagadat becsapni pépesítéssel, krémek készítésével, stb.
Esetleg ha van rá keret akkor a testépítők által használt fehérje port készítheted el magadnak. Különböző ízesítések vannak, egyáltalán nem hasonlít a húshoz, inkább valamilyen turmixhoz.
Ha mégsem akkor tudod pótolni halból valamint zöldségekből. Főleg babból, lencséből. A zöldségekben is megvan az összes fehérje, csak nem minden zöldségben van mindegyik fehérje. Erről neten találsz elég jó cikkeket, táblázatokat.
Szia!
Én az egész várandósság alatt alig ettem húst. Már attól futottam hányni, hogy kivettem a csirkét a ffagyasztóból. Szóval a látványától is rosszul voltam.
Ugyan még csak öt hetes a kislányom, de eddig minden rendben vele! :)
ja.. amit elfelejtettem: a tojás!!! Ha testépítő a párod akkor biztos ő is tudja :)
Szerintem nincs semmi baj a protein porokkal, viszont tényleg nem érdemes csak azzal bevinni az összes fehérjét. Kell a változatosság mind ízben mind a forrás típusában.
Ugyanígy voltam, mint te,saját terhességemnél, az elején. Undorodtam tőle. Nem is ettem a húst. Nem kell pótolni semmivel, egyél minden mást, amit kíván a szervezeted. El fog múlni pár hét alatt magától.
Ez egyébként is egy normális védekező reakció, a várandós szervezet így védi a magzatot a káros dolgoktól ( hús esetében a bakteriális fertőzésektől),a magzat kilökődése ellen, az első 12 hétben.
Egy védőnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!