Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, egyszerűen nem...

Mit csináljak, egyszerűen nem bírok mást enni? Fogyok!

Figyelt kérdés

Egyszerűen csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket tudok megenni. A sültkrumpli más de rosszul vagyok a zsír/olajszagtól így az sztornó.

Húsokat se nagyon eszem meg, max a levesben főtt csirkét.

Eddig házitejet ittam, most csak a dobozos másfél százalékost. Azt is csak kávéba.

Kenyeret egyáltalán nem, a kifőtt tészta pedig undorít.

Egyszerűen az összes főtt étel rossz érzést kelt a számban.

Már cseszeget a védőnő, mert hát kilót (plusz egy 23hetes magzat súlya, magzatvizestül) fogytam eddig. (65kiló voltam, most 59, 175cm).

Ez a második terhességem, világéletemben nem voltam finnyás, de most mintha hiperérzékeny lenne a szájnyalkahártyám.

Ha leerőltetem, kihanyom.

Utoljára spagettit próbáltam megenni, de olyan érzés volt, mintha kukacok lennének a számban.

2014. aug. 5. 12:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha más nem megy, akkor egyél zöldséget és gyümölcsöt, de akkor abból eleget, bármikorm amikor megkívánod. Kenyér helyett próbálj teljes kiörlésű kekszet enni, zabkekszet például mondjuk joghurttal, ha a tej is undorít.

és szedj vitamint.

2014. aug. 5. 12:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Eszek én, a férjem nyuszikamnak hív, mert mindíg kilóg valami zöld a számból (általában répa, káposzta).

Viszont én is érzem hogy gáz van, mert pl a spagettinél szinte hisztérikus állapotba kerültem. Egyszerűen iszonyatos érzés volt, ahogy hozzáért a nyelvemhez, inyemhez... Leírhatatlan.

2014. aug. 5. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Hűha...elsőre valóban ilyesztőnek tűnik, de mi van a babával? Rendesen fejlődik, akkora amekkorának kell lennie? Mit mond az orvos? Mert szerintem ha a babával minden rendben akkor nincs olyan nagy gond, persze nem jó hogy Te elfogysz, de az sem megoldás hogy eszel valamit aztán hánysz, mert abból semmi nem fog a babához jutni. A helyedben levesben főtt csirkét ennék minden nap ha az lemegy, plusz zöldség-gyümölcs ami belefér. Ez van, azt kell enni ami nem jön ki, mert ami benn marad az eljut a babához, de ha kihányod az már nem :) És azét a főtt csirke hús és zöldség, gyümölcs annyira nem rossz dolgok, csak egyél belőle bőven. Hallottam olyat hogy valaki győri kekszen élt hónapokig babával és semmi baja nem lett se neki se a gyereknek. Kitartás és lehet pár hét és megváltozik az ízlésed :)
2014. aug. 5. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja az lemaradt hogy én a puha gyümölcsel vagyok így, ha hozzáér a számhoz olyan érzés mintha taknyot lefetyelnék...bocsi, de tényleg undorító érzés.
2014. aug. 5. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:

És hogy állsz az olajos magvakkal: dióval, mogyoróval, kesuval, napraforgóval? Azokban van energia és mindenféle ásványi anyag is. Nyersek, ropogósak, talán az lemenne. Esetleg próbálj meg smoothie-kat csinálni, úgy mennyiségre is többet tudsz megenni/inni, mint ha csak rágcsálod a gyümit/zöldséget, és bele tudsz csempészni némi energiát egy kanálka olajjal, egy maroknyi mazsolával, dióval, zabpehellyel.

Kenyér helyett puffasztott rizs?

Nézegess RAW blogokat, hátha találsz olyan nyers kaját, ami szimpatikus.

És gondolkozz el, nincs-e valami lelki oka ennek az egésznek, hátha az is javít valamit az állapotodon.

2014. aug. 5. 17:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Valahogy a magvak nem.

Világéletemben hedonista voltam. Szóval ez csak mostani állapot.

Édesapám egy hete miattam adott steak estet a legjobb borjúból, mert mi az hogy át unokámnak nem adsz húst, hát mi van a hasadban? Egy álom kisnyúl?

Az agyam tudta, hogy imádom, az íze rendben volt, be is indult a nyáltermelésem, de ahogy a számba került, elfogott az undor.

Pedig előadta nekem a "hús valójában feljavult zöldség" elméletet. Már ott tartok, hogy a salátákat se bírom megenni, semmilyen dresszinggel.

2014. aug. 5. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!