Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A hajolgatás mennyire árthat?

A hajolgatás mennyire árthat?

Figyelt kérdés
Van egy másfél évesem itthon, és 5 hetes terhes vagyok. Mondanom sem kell, hogy hajolgatni kell a játékok és házimunka miatt, őt pedig emelgetni a pelusozáshoz, babakocsiba, etetőszékbe ki-be. Ez árthat a picinek? Hogyan oldjátok meg ezeket a mindennapi teendőket másképp?
2015. márc. 25. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Ilyen korán nem hiszem hogy artana. Nagy pocakkal már körülményesebb és lehet nem is jó túlzásba vinni.

Emelgetes is olyan hogy pár kilótól nem lesz baj. Gondolom nen érzed épp pehelysúlyúnak a másfél evesedet de szerintem az ő súlya bele kell hogy férjen. 20 kilókat már nem emelnék, kb 10 sztem rendben van.

2015. márc. 25. 09:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Terhesség nem betegség hanem egy állapot. Azért mert terhes vagy még nem kell különleges bánásmód. Ugyanúgy élheted a mindennapjaidat. Nyilván ha veszélyeztetett terhes lennél akkor más a helyzet. De ne hagyd már el magad mert terhes vagy.

Én 8 hónapig fizikai munkát végeztem, kocogtam, sőt, rengeteget gyalogoltam, sétáltam. Attól, hogy mozogsz nem fog ártani a picinek. Viszont te jó erőben leszel.

2015. márc. 25. 09:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Amúgy ha ártana nem lennének testvérek keves korkülönbséggel :-) 1-es voltam.
2015. márc. 25. 09:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha emelni kell, hát emelek. Nem tudok mit csinálni. Persze nem állok neki rendezkedni, és 20 kilós pakkokat pakolni, de ha a gyereket emelnem kell, akkor megteszem.

Én most 35 hetes vagyok, nagyon sokat hajolgatok (főleg, hogy tiszta dili, de mindent amit csak lehet elejtek...), és van egy nagyobb lányom is, akit néha emelgetni kell.

De látod, már a végefelé járok. Minden rendben van. Nem nyílt a méhszáj, nem rövidült a méhnyak, szóval minden oké velem, annak ellenére, hogy végig hajolgattam, és emelgettem (persze amit nem muszáj, azt nem emelem ilyenkor).

2015. márc. 25. 09:52
 5/7 anonim ***** válasza:
28 hetes kismama vagyok, van egy másfél éves, 12 kilós fiam. Mindent ugyanúgy csinálok ahogy eddig. Máshogy nem igazán tudod megoldani! :) Másodikon lakunk, lift nincs...és sikerült elérnem hogy lépcsőzzön, így legalább cipelni nem kell. Kismotort használunk jó ideje /vagy sétálunk. Babakocsit fél éve elő sem vettük. Etetőszékbe ugyanúgy emelem, meg a fürdőkádba is. A védőnő a nyújtózkodást ellenzi (pl ablakpucolásnál, vagy ha magas polcra pakolnál), meg a hajolgatásra mondja azt hogy inkább guggoljak le. Ez emelésre is vonatkozik...csak az a gáz hogy ha leguggolok a fiamhoz úgy nem tudok felállni hogy közben emelem is mert szétesik a derekam. :P Így marad az ahogy eddig csináltam. Nap végén pakolom csak össze a játékait, akkor viszont négykézláb mászok végig a lakáson. Nagyjából ennyi.
2015. márc. 25. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:
a cipelgetéstől nem lesz bajod,mert a gyereked sulyához hozzászoktál és a nagyobb gyereked,még nem nehéz súly kategoria. hajolgatáskor nem lesz baj,csak fájdalmas picit,nagy pocakkal meg nehéz
2015. márc. 25. 20:47
 7/7 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok! Hihetetlen, hogy ilyen témában is így lepontozzátok az embert! :) Komolyan vicc ez az egész!
2015. márc. 25. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!