Most akkor 28 vagy 29 hetes lehetek?
sziasztok :)
A 21. heti uh-n 20 heteset mondtak ezaltal most kevesebb hetre szamol az orvos . Pl 24 hetesen lenne ugye a cukorterheles amire en 25 hetesen mentem de o az ultrahangszerintit nezte igy neki akkor a 24.het volt. Ezaltal most el van csuszva egy hetet a terhesseg. Ez baj?
Most 29 hetes vagyok ha a menstruacio kimaradasanak az idejet nezzuk, de ez is el van csuszva mert rosszul adtam meg az idopontot az utolso menstruaciot illetoen. (1 hettel kesobbit mondtam) igy akkor mar 30 hetes lennek?
Egyebkent szept. 2.at adtam meg de ez a menstruaciom utolso napja volt , viszont fogamzasgatlot szedtem elotte es igy csak 3 napig vereztem .
Szeptemberben rogton megfogant a baba.
En mar teljesen ossze zavarodtam :D Most akkor hany hetes lehetek?
Koszonom a valaszokat es bocsi ha kicsit ertetlenul fogalmaztam :)
29 hetes vagy :)
Ahogya 7-es valaszban irtak, terhessegi kort es terminust a 12. Hetig szokas modositani, mert addig egyforman fejlodik minden magzat.
Ha addig a koranak megfelelo volt a babad fejlodese, akkor a 20. Heten mar nem modositanak datumot :) onnantol mar egyeni elteresekrol beszelunk, amibe nagyban belejatszik a genetika. A terhessegi kort ugyanis az atlag adatok alapjan szamoljak, atlagos 3500 g-os ujszulottel. Csakhogy vannak 2700 es 4500 g-os egeszsges, idore szuletett ujszulottek, mint ahogy 160 cm es 48 kg-s es 180 cm 120 kg-s felnottek is. :)
A kotelezo viszgalatokra is egy kb 10 napos ido all rendelkezesre, ezert mindegy, hogy a cukorterheles idpontjaban 25. Hetet betoltotted. ;)
Nyugiiiii a babad szepen fejlodik a maga utemeben es ez a lenyeg! Lehet, hogy "csak" 3000 g-mal es nem 4500-tel fog szuletni. Amig egeszseges, addig nincs ezzel gond! :) Nekem mindig azt mondta a nodokim, hogy a babak nem ismeri a naptart, ugyis akkor erkeznek, amikor keszen allnak :)
A fiam 3 nappal terminus utan 3020 g-mal, a lanyom 1 hettel a terminus elott 2780 g-mal szuletett. Mindkette makkegeszsegesen, hosszu vekony babakent jottek a vilagra. Valoszinuleg en 3 kg-s baba kihordasar vagyok hitelesitve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!