Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor 28 vagy 29 hetes...

Most akkor 28 vagy 29 hetes lehetek?

Figyelt kérdés

sziasztok :)

A 21. heti uh-n 20 heteset mondtak ezaltal most kevesebb hetre szamol az orvos . Pl 24 hetesen lenne ugye a cukorterheles amire en 25 hetesen mentem de o az ultrahangszerintit nezte igy neki akkor a 24.het volt. Ezaltal most el van csuszva egy hetet a terhesseg. Ez baj?

Most 29 hetes vagyok ha a menstruacio kimaradasanak az idejet nezzuk, de ez is el van csuszva mert rosszul adtam meg az idopontot az utolso menstruaciot illetoen. (1 hettel kesobbit mondtam) igy akkor mar 30 hetes lennek?

Egyebkent szept. 2.at adtam meg de ez a menstruaciom utolso napja volt , viszont fogamzasgatlot szedtem elotte es igy csak 3 napig vereztem .

Szeptemberben rogton megfogant a baba.

En mar teljesen ossze zavarodtam :D Most akkor hany hetes lehetek?

Koszonom a valaszokat es bocsi ha kicsit ertetlenul fogalmaztam :)

2015. márc. 25. 08:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Legelső támpont a menstruáció első napja, ami szerint számolnak. Később ezt módosítja az UH eredménye, hiszen az átlag alapján megnézik, hogy hány hetesnek kellene lennie a babának. Ha ez eltér a menstruációból számítottól, akkor módosítják, mivel nem biztos, hogy pont a menstruáció közepén volt a megtermékenyítés, lehet előtte is (akkor fejlettebb babát mutat az UH) vagy lehet utána is (ekkor kisebb babát mutat). Ez nem baj, úgy tűnik nálad a megtermékenyítés inkább a ciklus vége felé történt.
2015. márc. 25. 09:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Végig kisebb volt a babád? Mert akkor jó eséllyel tényleg később fogant.
2015. márc. 25. 09:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Még annyit hogy egy hét különbség nem annyira fontos, általában ha le van maradva vagy két héttel azzal szoktak komolyabban foglalkozni már.
2015. márc. 25. 09:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem volt kisebb :) 12.hetin 12 hetinek felelt meg , 14.hetin 14+3 naposnak. Csak a 21.hetin lett belole 20 hetes. Azota még nem voltam UH-n , majd jovoheten megyek. Kivancsi leszek :)
2015. márc. 25. 09:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy a méretei alapján most 20. hétnek számolták. Ők sem egyformán nőnek, hanem mint a kamaszok hol itt, hol ott nyúlnak. Ha most hosszra inkább a 20. héten volt de a lába pl. 21. heti akkor kiadhatta a gép 20. hetinek. Ahogy írták egy hét különbség nem számít. Ilyenkor már az egyéni eltérések elég nagyok lehetnek, hiszen a végén is van aki 300 g alatt, van aki 400 g fölött születik.
2015. márc. 25. 09:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok, szinte ugyanezekkel az időpontokkal! :) A héten voltam ultrahangon, aszerint 28 hetes vagyok (utolsó menstr. szept. 5/ én meg 10-re emlékeztem, így azt adtam meg), tehát ha 5.-ével számolom akkor 29 hetes vagyok. Ezáltal én is 25 hetesen voltam cukorterhelésen. :) Ez nem gond nyugi! Én 28 hetesnek számolom magam mert az uh-n is annyinak mérték. Igazából sokmindentől függhet, hogy mikor fogant pontosan, és ezért számolnak a menstruációtól mert az tuti biztos. Így papíron már kb 2 hetes terhes vagy mikor megfogan a baba. :)
2015. márc. 25. 10:04
 7/10 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Azt elfelejtettem mondani, hogyha uh szerint korrigálnak akkor azt csak a 12. hétig tehetik, mert azután már igen eltérően fejlődnek a picik. Van persze egy átlag táblázat a méreteket, és heteket illetően, de eltérések bőven adódhatnak. Pláne ugye eleve az uh mérés sem mindig pontos, itt is milimétereket tévedhetnek így aztán borul minden számítás. Egy ismerősömnek a 34. héten ultrahangon 2600 grammra tippelték a babát (a súly kiszámításához 3 mért adat szükséges), erre a 40. héten szült, és 2700 lett a pici. Szóval ezek csak nagyon körülbelüli adatok.
2015. márc. 25. 10:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Èn is 1 hét csúszásban vagyok. Mensi alapján jun 10re lennék kiírva. A mért adatok alapján jun 17re írt ki a dokim.
2015. márc. 25. 13:07
 9/10 anonim ***** válasza:

29 hetes vagy :)

Ahogya 7-es valaszban irtak, terhessegi kort es terminust a 12. Hetig szokas modositani, mert addig egyforman fejlodik minden magzat.

Ha addig a koranak megfelelo volt a babad fejlodese, akkor a 20. Heten mar nem modositanak datumot :) onnantol mar egyeni elteresekrol beszelunk, amibe nagyban belejatszik a genetika. A terhessegi kort ugyanis az atlag adatok alapjan szamoljak, atlagos 3500 g-os ujszulottel. Csakhogy vannak 2700 es 4500 g-os egeszsges, idore szuletett ujszulottek, mint ahogy 160 cm es 48 kg-s es 180 cm 120 kg-s felnottek is. :)

A kotelezo viszgalatokra is egy kb 10 napos ido all rendelkezesre, ezert mindegy, hogy a cukorterheles idpontjaban 25. Hetet betoltotted. ;)

Nyugiiiii a babad szepen fejlodik a maga utemeben es ez a lenyeg! Lehet, hogy "csak" 3000 g-mal es nem 4500-tel fog szuletni. Amig egeszseges, addig nincs ezzel gond! :) Nekem mindig azt mondta a nodokim, hogy a babak nem ismeri a naptart, ugyis akkor erkeznek, amikor keszen allnak :)

A fiam 3 nappal terminus utan 3020 g-mal, a lanyom 1 hettel a terminus elott 2780 g-mal szuletett. Mindkette makkegeszsegesen, hosszu vekony babakent jottek a vilagra. Valoszinuleg en 3 kg-s baba kihordasar vagyok hitelesitve :)

2015. márc. 26. 10:12
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :) tényleg 29 voltam csak akkor levolt maradva egy picit :) de mostmar behozta !:))
2015. márc. 30. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!