Mehnyak rovidulessel Ti mennyit fekudtetek?
30 hetes vagyok es meg van rovidulve a mehnyakam, de zart vagyok. Igy mondta a dokim h 25 mm-es. Az elejen is csak 31 mm volt, most 25 lett. Szigoru fekvest mondott, nem kelhetek fel, csak mosdoba es mosakodni. Van egy 20 honaposom is, igaz ra most felvaltva vigyaznak, meg a haztartast is elvegzik helyettem. Viszont vannak olyan napok amikor tobbszor fel kell kelnem, pl.amig senki nincs itt, addig elmosogatok, vagy reggelit csinalok. Semmi mas megeroltetot nem csinalok. Itt van a jo ido es ugy kimennek a levegore is, hisz az nekem es a babamnak is jot tenne. De oda sem merek. :( Buntudatom szokott lenni, amikor tobbszor, de par percekre is felkelek egy nap. Tenyleg csak annyi h felkelek 2 percre, majd visszafekszek. Nagyon rossz ez az eredmeny, vagy csak az en dokim ennyire ovatos??
Akinek ennyire megvolt rovidulve, neki mit mondott a dokija? Jo lenne mm-ben tudni h nektek milyen volt, mert a C2000-rol tudom h azt jelenti h megrovidult, de az takarhat akar 35 mm-t is... Hnap megyek vissza a dokimhoz, azert majd megkerdem h ez pontosan milyen erteknek felel meg. Gondolom C2000..
Bocs, de nekem UH-val nem mérték milliméterben, én csak Cg-ket tudok mondani. Első terhességemnél 26-30. hét közt volt 2000 a Cg-m, előtte 3000, nem igazán tanácsolt semmit a dokim, csak emelt adag magnéziumot és No-spat. 30 hetesen lett 1000, na akkor kaptam izomlazító gyógyszereket, azt kellett szednem 36. hét betöltéséig, és akkor otthoni szigorú ágynyugalomra voltam ítélve. Azért én sem tartottam be olyan szigorúan, próbáltam sokat vízszintben lenni, de azért ha kellett, simán leugrottam boltba, autóval is közlekedtem, ha kellett. Aztán 37. héten elhagyhattam a gyógyszereket, 38. héten elkezdtem nyílni, de aztán a végén 41+1 hetesen indítottak.
Szóval a 25mm-es, zárt méhnyak szerintem nem a világvége, és ha jól esik, nyugodtan sétálj pár percet ebben a szép időben. Ha sokat keményedsz, akkor viszont tényleg szigorú pihi, több magnéziumot, esetleg kalciumot is szedj. Főleg, ha vannak vádligörcseid is.
Szia!
Nem tudom az mennyit jelent,nekem mm-be sose mondta a dokim.30 hetesen voltam nála,másfél hete,akkor sajnos C1000-es volt a méhszájam.Panaszaim rengeteg keményedés,sokáig,volt hogy 15-20percig is folyamatosan,görcsölgetés,vagyis inkább mintha késsel szurkálnának ott lent :/
Azt mondta sok sok pihenés,3x2 magnézium,amit lecseréltem,mert nem használt,+seduxent kell szednem napi 1-et a 37. hétig.
próbálok pihenni,de nem mindig megy,mert a sok fekvéstől is kikészülök,minden porcikám fáj...és van egy 5évesem is.
Amióta szedem ezeket a gyógyszereket,szerencsére valamivel jobb a helyzet,nem fájok,meg nem keményedek annyit.De nagyon félek nehogy sokkal előbb jöjjön.Bizom benne legalább a 35-36.hétig kibirja.2hét múlva kell visszamennem hozzá,remélem nem nyiltam/nyilok addig!
Koszonom szepen a valaszokat! :)
Kedves 1-es!
Persze, azert tartom a dokim tanacsat, nehogy baj legyen, csak olyan jo lenne neha egy kicsit tobbet fent lenni, mert a fekvest nagyon nem nekem talaltak ki. :/ :)
Tobb helyen is olvastam h volt akinek rovidebb volt, de szigoru agynyugalmat nem mondott neki a dokija. A lenyeg gondolom h teljesen zart az ember. Akkor inkabb csak ovatos a dokim.
Kedves 2.!
Akkor Te is rovidultel, es Neked sem mondtak fekvest... Kicsit megnyugszom, mert nagyon megijesztett a dokim, mar korhazba akart fektetni... Es pedig ahogy Ti is irjatok, meg a mehszaj is elkezdett nyilni es megsem kellett fekudnotok.
Kedves 4-es!
Nekem is mg, es napi 3 No-Spa. Szerencsere vadligorcseim nincsenek. Az elejen sokat kemenyedtem es amikor megtudtam mi a helyzet es fekudnom kell, onnantol kemenyedesek is epphogy vannak elvetve. Gondolom a pihenes es a No-Spa is sokat javitott ezen.
Kedves 5-os!
Valoban nem tul "kenyelmes" a sok fekves. Nekem is jol esik amikor egy kicsit felkelek es setalok a lakasban par percet. Talan ennyitol azert nem lehet gond. :) En is a 35-36. hetben remenykedek h addig min. bent marad. Orulok h Neked is segitenek a gyogyszerek. En hnap megyek vissza, es bizom a legjobbakban h nem rovidultem tovabb. Engem ket hetente nez a dokim.. Kivanom a legjobbakat! :)
Kedves 6-os!
Elvileg nalam sincs semmi mas, "csak" ezt mondta a dokim, megrovidult mehnyak, zart mehszaj. 34 hetesen sztem mar elfogadott a 2 cm-es mehnyak. A dokim azt mondta h ha 32-33. hetig ugyanigy huzom 26 mm-el, akkor egy kicsit fellelegezhetek. Hozza kell tennem h eleg neves orvos, ezert bizom benne h inkabb ovatossagbol mondta nekem az agynyugalmat, megelozes keppen.. Legalabbis amit itt most mindenki irt nekem, azt tamassza ala. :)
Gratulalok a babakhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!