Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 évesen megtartaná bárki is...

16 évesen megtartaná bárki is a kicsit?

Figyelt kérdés

Barátommal 1 éve vagyunk együtt, én 16 vagyok, Ő 21.

Mindig védekezünk rendesen, fogamzásgátlót is elkezdem szedni már kis idő múlva.

Anyukámmal lakom, és barátom sokat bizonyított mindig anyukámnak is, nekem is..

Betegségben, mindenhogy velem volt eddig.

És mostanában eszembe jutott, hogy mi lenne, ha véletlenül teherbe esnék, meg-e tartanám.

Persze erre minimális az esély, és mivel nincs meg a kellő anyagi háttér még amit mi teremtettünk volna meg, így nem lehet, és nem anyukámnak akarok szülni, mert mivel suliba járok, Ő lenne vele többet, Ő tartana el már egy gyerekkel együtt, habár barátom segítene, dolgozik.

De eszembe jutott, hogy talán elgondolkodnék, hogy meg-e tartsam.. Ez normális, vagy butaság?

2015. márc. 22. 12:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ez igaz. Én irtam hogy nem tartottam meg, én egyáltalán nem éreztem hogy örök lenne a szerelem. Nyilván ha vki biztos benne akkor van rá esély de nem túl gyakori. Te jól jártál ezek szerint. :)
2015. márc. 22. 14:02
 12/22 A kérdező kommentje:

6-os én sosem mernek bevallalni gyereket,ha nincs biztos kapcsolat..èn érzem, hogy a szerelem biztos, 100% biztos vagyok ebben, nem hagyna el, es mindig mellettem is lesz, kiveve, ha en nem hibazok, amit nem fogok..

Csak a hatter, megoldhato lenne, de en sajat munkambol es a baratom munkajabol akarok biztos anyagi hatteret, hisz az en gyermekem lenne, az en felelosegem.

2015. márc. 22. 14:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy egy gyerek szüléséhez sohasem megfelelő a helyzet. Most még az iskola, most még az egzisztencia, most még a szabadság szeretete, most még egy jó pár kellene, most meg már késő. Így néz ki ma a családtervezés. Én a feleségemmel két mélytányérral kezdtem, egy olyan albérletben, amiben reggelre befagyott a víz. Naponta 50 perc gyaloglás volt a melóhelyig, meg ugyanannyi vissza. Na és? Fiatalok voltunk, bíztunk magunkban. És persze, hogy megcsináltuk! Apránként meglett mindenünk, nekünk is, a csemetéinknek is, akik ma már mind 30 felé járnak. Szóval, ha becsúszik egy baba, tartsátok meg. Az életben ő az egyetlen igazi boldogság, minden más csak ideig-óráig tartó tűzoltás.
2015. márc. 22. 14:43
 14/22 A kérdező kommentje:
Utolsó választ, nagyon köszönöm. :)
2015. márc. 22. 14:46
 15/22 anonim ***** válasza:

"sosem mernek bevallalni gyereket,ha nincs biztos kapcsolat."

Na, ezt szoktátok rosszul látni. Egy kapcsolat sohasem biztos. Ti ketten vagytok biztosak, a többi rajtatok múlik. Ha tesztek a kapcsolatért, virágozni fog, ha elhanyagoljátok, elsatnyul. A másik meg az, hogy ha nincsenek közös tervek, közös célok, közös harcok, amikben csakis egymásra számíthattok, sohasem erősödik meg annyira a bizalom, hogy bátran szálljatok szembe a világgal.

2015. márc. 22. 14:48
 16/22 anonim ***** válasza:

A sorrend teljesen jó...(suli-munka-baba)

16 évesen még fiatal vagy én ugy gondolom.

Korai lenne most a baba.Ennek ellenére sok tizenéves szülő érettebb mint némelyik huszonéves.

2015. márc. 22. 15:56
 17/22 A kérdező kommentje:

Mindig teszunk a kapcsolatunkert, es amiket leirtal az itt megvan, kozos celok, harcok..

Igen ez igaz, neha epp azert tobb a felelosegtudatuk,mert koran jott nekik a feleloseg vallalas.. Es mert magakartak mutatni, hogy kepesek ra, de ez nem olyan gyakori eset, sajnos..

2015. márc. 22. 16:07
 18/22 anonim ***** válasza:
Semmiképp sem. És az idõ engem igazolt. (Igaz nem estem teherbe). Nem butaság viszont ezen elgondolkodni. Habár helyedben leülnék anyuval beszélgetni errõl!Márha tudja h nem vagy már szūz. :) De elõtte megnyugtatnám, h nem vagyok terhes, csak annyi mindent hallani manapság....
2015. márc. 22. 20:31
 19/22 anonim ***** válasza:
20eves leszek.16eves voltam amikor ossze.jottema baratommal..olyan szerelem.volt koztunk h mindenki aztmondta mi mar egyutt oregedunk meg..terhes.lettem es hat orultunk a babanak.hisz szerelmunk gyumolcse.21hetesen elhagyott..azota is nelkule vagyok.most 31hetes terhes vagyok... 10ev utan is szet mehetnek az emberek! Ugyh varj a gyerekkel addig amig.nem lesz az h ha netan egyedul maradsz. ugyis.feltudd nevelni.orban semmien tamogatast nem ad kismamanak akiknek nem volt.meg a.bizonyos ideju munkaja ..
2015. márc. 23. 00:39
 20/22 anonim válasza:
Én sem tartanám meg, már 20 éves vagyok de még mindig nem vállalnék be egy gyereket. Meg gondolom ha 16 éves vagy akkor ez az első kapcsolatod....ami biztos ,hogy nem fog öröké tartani lehet h 5-6-10 évet együtt lesztek és utána mentek szét és akkor jössz rá h hoppá semmit nem éltél
2015. márc. 23. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!