Ezért most rossz ember vagyok? Többi lent. Bocsánat kicsit hosszú lett.
39 hetes terhes vagyok, és mindenki olyan furán néz rám, vagy megharagszik. Szinte olyan érzésem van mintha ufónak néznének. Mert egyszerűen nem "pisilem össze" magam az izgalomtól, hogy nemsokára megszületik a babám.
Leginkább az tud érdekes reakciót kiváltani az emberekből, amikor megkérdezik: "Mikor érkezik/születik a baba?", én pedig őszintén megmondom, hogy fogalmam sincs, vagy pedig, hogy innentől kezdve bármikor. Gyakorlatilag az orvosom sem biztos a dátumban, mert az első hónapokban szinte minden alkalomkor átírta a dátumot, hiszen nem a nagykönyv szerint fogant és nem a menstruációm alapján számolják. Mégis kiakadnak az emberek, mert nem tudok pontos dátumot mondani. Amúgy sem értem, nem mindig szokott egy baba percre pontosan megérkezni, különben nem lenne olyan sok koraszülött, vagy túlhordott. Olyan mintha azt hinnék mások, hogy van egy varázsgömböm amiben előre látom a jövőt és tudom, hogy 8 nap múlva x óra y perckor fog megszületni. Mit tegyek, de őszintén, mit mondjak, annyira utálok hazudni!?
Vagy van egy ismerősöm aki szinte mindennap kiírja, hogy x nap van még a szülésig, mikor nála sem 100% hogy akkor fog megszületni, ha ezt megemlítem neki egyből érzem a válaszai stílusán, hogy nem örül a kérdésemnek. Meg nem tudom még mindig, hogy mi lesz a baba neve, ezért is megkaptam a szép szavakat, persze kulturáltan, de hátulról éreztetve, hogy mekkora felelőtlen ember vagyok.
Most tényleg ennyire rossz ember lennék? Vagy kezdjem én is elárasztani kismamás/kisbabás örömködésekkel a facebookot, hogy ne nézzenek valami szörnynek?
én inkább féltem az orvosoktól, ápolóktól, szülésztől, ezt mondtam is, és itt alapja is van, nagyon pokrócok az emberrel, ápolók parancsolgatnak, rovos ki tudja ki lesz bent. én nem a szülésen aggódtam, hanem azoktól akiknek a kezeire kell hagyatkoznom, akiktől üggni fogok.(fogadott nem volt)
már agyaltam az otthonszülésen is
Ilyenkor senki nem azt várja, hogy megjósold, hogy mikor indulsz el a kórházba, hanem hogy mondj egy kb. dátumot. Nem kell ezt ennyire túldrámázni, megmondod, hogy mindenórás vagy, amikor neki jól esik és kész.
A névvel kapcsolatban szerintem is jó lenne dűlőre jutni, de ez még nem felelőtlenség.
Én amúgy 35 hetes vagyok, de rám is úgy néznek, mit az ufóra, csak rám másért: még dolgozom, nincs fogadott orvosom, az sem különösebben izgat, hogy a terhesség alatt kb 5 nődokinál jártam, ha megkérdezik, hogy félek-e a szüléstől, őszintén megmondom, hogy nem, és pont nem érdekel, hogy ki mit gondol a választott névről, és nem akarok 1 évnél tovább otthon maradni. Szóval ne aggódj, mindent csinálj úgy, ahogy neked kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!