Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a szülés? Milyen...

Milyen a szülés? Milyen hosszú a vajjúdás és mennyire hosszú a tényleges szülés? Ahogy kibújik megkaphatja az ember a babáját?

Figyelt kérdés
2008. júl. 11. 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igaz en meg csak pocakos vagyok ,de azt tudom h nincs 2 egyforma szules.Van aki az elsot ropke 3 es fel ora alatt megszuli valaki 10 orat is fajudik mire kibujik a baba.Egyenenkent valatozo,h kinek melyik resz faj jobban,van aki azt mondja h megvaltas volt mikor kitagult es mar csak nyomni kellett parat van aki az ellenkezojet mondja,de olyat is halottam h neki jobban fajt az a 3 oltes mint az egesz szules.

Megkapni rogton biztos nem kapod meg, esetleg par percre...mert a baba megszuletes utan meg meg kell "szulnod" a mehlepenyt is ,aztan meg rendbe raknak teged is es a babat is.

En is nagyon sokat kerdezoskodtem errol mert en is felek a szulestol...es hal istennek volt ki elmeselje a sajat tapasztalatat,mert most nagyon sok baratnom babazik.

Persze tudom,h messze nem lesz olyan az en szulesem mint az oveke...de azert jo volt a lelkemnek legalabb a "menetet" hallani...

18 hetes pocakos

2008. júl. 11. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha bababarát korházban szülsz megkapod a babádat rögtön a pocidra teszik,aztán apa elvághatja a köldökzsinórt.Elviszik a picit rendebe szednek és viasszakapod akkor megpróbálhatod mellretenni,általában simán elkezdenek a babák szopizni :) A szülés csodálatos ha kellően fel vagy rá készülve és jó a doki meg a szülésznő(nem muszály fogadottnak lennie,ehhez szerencse is kell!).A vajudás egyén függő!
2008. júl. 11. 21:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem reggel 8-tól éjfélre lett meg! A szülés kb 20 percig tartott.A többi vajudás volt! Én egyedül szültem. Nem akartam hogy a párom nézze a kinlódást! Ahogy megszületett elvitték letisztitani ez csak kb 5 perc. Utánna nálam volt!
2008. júl. 12. 11:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem délután 4-kor kezdődtek a fájások, de ezek még inkább olyan mensi jelegűek voltak, de rendszeresek. Este fél 8-kor kórház 5 percesekkel. Este 10-kor már fájtak a fájások ezek 5 illetve 2 percesek voltak. 11-kor beöntés, borotválás, éjfél előtt burokrepesztés és 0.25-kor meg volt a babóm. Én nem kaptam meg rögtön, mert meconiumos volt a magzatvíz, csak miután elláták, megfürdették.

A tényleges szülés ami a tolófájásokat jelenti nálam kb 20 perc volt.

Hogy kinek meddig tart a a vajúdás és a maga szülés az nagyon változó. A második szülés általában rövidebb. Az első gyermekemnél összesen 7 óra volt, most kb olyan 5 óra.

2008. júl. 12. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam sz első szülést indították 7 órát vajudtam, maga szülés megvolt 20 perc alatt, a varrás 1 óra, nagyon szétszakadtam. A babát megszületése után rögtön a pocakomra tették és a köldökzsinó relvágása után elvitték és 3 óránként hozták szoptatásra. Második terhességem idején a 36-dik héttől ittam a málnalevél teát, spontán indult a szülésem 4 órát vajudtam, 15 perc alatt megszültem a kisfiam, aki fél kilóval nagyobb volt mint az első, mégsem szakított szét. Olyan szépen született mint az álom. Őt is megkaptam szülés után, őt meg is szotathattam, az első nap 3 óránként hozták szopizni, második naptól velem volt.
2008. júl. 13. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!