Ha lezajlott a szülés, teljesen kimerül az ember? Milyen érzések kavarogtak bennetek?
Fizikálisan attól függ hogy mennyire volt nehéz a szülés mennyit vajúdtál és gyors volt-e a kitolás.
Érzelmileg: jobb mint bármi !!!
az esküvőt 200 x lepipálja!
Lelkileg ált. eltellik pár nap mire "felfogja" az ember addig csak teszi a dolgát.
A szülést elfelejteni szerintem fokozatosan lehet csak mert a ráköv. 1-3 hónapban sokszor kérdeznek róla és újra meg újra eszedbe jut.
A fájdalmakat elfelejti az ember.
Akkor 200x mint a legjobb dolog eddig az életedben.
Hatalmas változás.
Az első szülésnemnél kevésbé fáradtam ki mint a másodiknál.Pedig ez 14 óra volt.Mikor megszületett és még azt a 2 órát pihenni kellett, olyan volt mint akit csak odafektettek.A felkeléseknél már bajok voltak!Sokáig még utánna órákig nem tudtam felkelni.
A második szülésem 6 óra hossza volt.Rosszabb mint az első.Szintén mikor meg volt a baba, úgy feküdtem ott mint akinek semmi baja.Felkelésnél majdnem elájultam ismét.azt mondta a szülésznő nem fogok aludni az izgalmak miatt.Szerintem ki sem ért az ajtón mikor elaludtam.Még másnap is kóvájogtam.De én amúgyis ájulós fajta vagyok.Sok anyuka szülés után 1- 2 órával már szaladgáltak.
Fizikailag nagyon kimerítő,de lelkileg a legjobb dolog ami történt velem eddig!A fájdalmat tényleg hamar elfelejti az ember,törlődik!:-)De mire felfogod,hogy mi is történt az lesz még pár hónap.Szemléltetésképpen:A fizikai kimerültségről annyit,hogy mikor kibújt a lányom nem tudtam felemelni a fejemet,hogy a lábam mögött megnézzem,pedig hidd el volt motiváció!:-)(A férjem emelte fel végül!)
A feldolgozásról pedig annyit,hogy pár hónapig még a szülés után ha arról beszéltek mellettem,hogy "aki szült már",stb,egy darabig úgy kellett figyelmeztetnem magam,hogy ja ez már rám is tartozik,én is ebbe a csoportba tartozom!Érdekes érzés de a legjobb!
Aztán persze az első idők nehézségei,az állandó aggódás olyan fárasztó/kimerítő,mint előtte szinte semmi de valahogy mégis megéri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!