Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikres kismamák! Mikor éreztéte...

Ikres kismamák! Mikor éreztétek először a picik mozgását?

Figyelt kérdés

Mikor tudtátok megkülönböztetni hogy épp melyik mozog? Hányadik terhességetek (volt) az ikres?

Második terhességem, a lányomat is korán 13-14 hetesen éreztem mozogni, most ikreket várok, 10 hetes múltam, érdekelne mikor számíthatok rá hogy érzem majd őket? A beleimet rendesen érzem mozogni, még tuti nem őket.

A méhem nagyobb mint a lányomnál volt, kb 2 héttel. Ez azért lehet mert ikrek, vagy mert második terhesség?

2010. febr. 16. 14:15
 1/8 LN09 ***** válasza:

Szia!

Nekem első terhességem, kétpetéjüek. Én 16. héten kezdtem érezni az első pici finom mozgásokat. Mára (20.hét) elég rendesen odavágnak, rúgnak. Éjjelente nem sokat alszok :) Az én babáim fordított T alakban vannak bent. Az alsó baba hosszában, feje balra van, a másik baba fejjel lefelé függőlegesen. A függőleges babát érzem, hogy pár napja nagyon beindult. A beleimet pakolgatja rendesen :) Van, hogy egyszerre, van hogy külön-külön mozognak... Általában este/éjjel.

Nappal inkább csak forognak, nah akkor olyan mintha megfordulna valami lent. De az csak pár pillanat. ( gondolom ahogy éjjel mi is megfordulunk )

Az én babáim se pontosak. Az egyik korának megfelel, de a másik két héttel le van maradva, kisebb is. De ikrek lévén, nem gond.

Sokan mondják, hogy ha többedik terhesség elöbb érzed őket. Nem tudom, erről nem tudok nyilatkozni, mivel nekem első terhességem. Nekem pl. a pocim se nagy. Szinte nem is látszik, pedig a felén túlvagyok.

A nemüket nekem 19. héten mondták meg, akkor nagyon be voltak indulva. A váróban már azt hittem meghalok, annyira rúgtak. Ugyhogy bent sem takarták magukat.

2010. febr. 16. 15:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem első terhességem volt. 16-17hetesen éreztem először őket, hogy mikor melyiket éreztem azt elég nehéz volt megállapítani. Inkább csak abból tudtam, hogy az egyik nyugisabb volt, míg a másik kicsit "pörgősebb". A méhed azért nagyobb mert 2baba van benne. Az első pár hétben semmi különbség nincs, de ahogy telik az idő egyre nagobb a különbség. Például egy 16hetes ikerterhességnél a méh "teteje" ott van ahol egy magzatos terhességnél a 20.hetében. Elég hülye megfogalmazás,de remélemérted :)

2010. febr. 18. 12:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!Gratulálok mindnekinek, és egy kicsit irigykedem, mert én nagyon szerettem volna ikreket, de mivel a családban, nincsenek ikrek tudtam, hogy az esélyim egyenlőek a 0-val.

A második válaszolónak szeretném, írni, hogy igaz hogy két baba van, de mivel első terhesség, a hasfalban a szalagok meg izmok még elék fezsesek, és emiatt az első terhesség később látszik meg.Azt szokták mondani a második terhességnél előbb kezd el nőni a pocak, mert már kivannak nyúlva a szalagok.Meg egyébként alkattól, és a babák méretétől is függ.Én pl 9 hósan úgy néztem ki mintha ikerterhességet cipelnék, vagy legalább 4-5 kg-os lenne a pici.Ehez képest teljesen átlagos 3150g-os súllya, és 52 cm-vel született.Ja és annó nekem is csak a 20. hét után kezdett el nőni a pocim.Szóval neaggódj, leszel te még akkor, hogy nehéz lesz a cipőt bekötni! :)

Jó egészséget minden kismamának, és kisbabának, és könnyű szülést! :)

2010. febr. 18. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, bocsánat, az első válaszolónak írtam a pocakos részt! :)
2010. febr. 18. 13:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Első terheségem volt, 16 hetesen kezdtem érezni Őket, persze ekkor még nem, de úgy a 25. hét körül már teljesen meg tudtam különböztetni, hogy éppen melyik mocorog. És amikor mind a ketten beindulnak :)

10 hós ikrek anyukája

2010. febr. 18. 13:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem az első és utolsó (legalábbis nem tervezünk többet) terhességem volt, a mozgásukat először a 15-16. héten éreztem, de akkor még nagyon gyengén, a 18. héttől már erőteljesen, viszont akkor még nem tudtam megkülönböztetni. Az csak a 25. hét körül ment (bár erre már annyira nem emlékszem, de akkor már biztosan)

Az hogy nagyobb a méhed teljesen normális, alapból ikerterhesség miatt is hamarabb nő, meg azért is mert második terhesség.

Nekem a pocim már 9 hetesen látszódott, akkor már majdnem akkora volt, mint másnak még csak félidőben.

majdnem 8 hónapos három pici kislány anyukája

2010. febr. 18. 21:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Akkor tényleg korán számíthatok rá hogy érzem majd őket, ha a lányom már 14 hetesen éreztem, őket is fogom akkor szerintem. 1 kg-mal vagyok csak több mint mikor először lettem terhes, a hasfalam sem változott sokat, már nagyon várom.

12:59-esnek: esély mindig van, nálunk egyik családban sem tudunk sehol ikreket, sokat gondolkodtunk, de nincs sehol, mégis ketten vannak a pocakomban! :-) Apu azt mondta, valahol el kell kezdeni!

2010. febr. 19. 07:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a 16. hétben vagyok és még nem éreztem egyáltalán semmit.

Első babócáinkat várjuk. Nálunk én vagyok az 5. ikerterhes a családban :)

2010. márc. 3. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!