Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azt hallottam, hogy háton...

Azt hallottam, hogy háton nemlehet feküdni terhesség alatt. De miért, igaz ez?

Figyelt kérdés
Ha igaz,akkor mikortól nemlehet?Én 14hetes vagyok,de sokszor jólesik háton feküdni,persze sokáig amúgyse bírok,mert kényelmetlen egy idő után,de azért szoktam...valami olyasmit hallottam hogy nem kap a baba elég oxigént így.Igaz ez,vagy ez is csak egy hülyeség?
2010. febr. 16. 12:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

én úgytudom ezek már az utolsó idöszakokra igazak amikor már a baba is nagy nehezebb tehát

az utolso 1hónap az amikor kényelmetlen is már a háton fekvés én ezt tapasztalom, jó babavárást mindenkinek!!:) (37h kismama)

2010. febr. 16. 13:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

14 hetesen nyugodtan feküdhetsz háton,nem lesz gond!!

Én 28 hetes vagyok,és szoktam háton aludni!Nagyobb méretű párna van a felsőtestem alatt,így nem vízszintesen fekszem.Aztán persze időközönként bal oldalra fordulok,majd jobbra!:)Majd te is megtapasztalod!

Szerintem ne félj attól,ha háton fekszel a bébi megfullad!!!

2010. febr. 16. 13:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
32 hetes kismama vagyok,nem tudom van-e alapja annak amit itt olvasok(oxigénhiány),de én már nem is tudok háton feküdni...szóval lényegtelen:-)))
2010. febr. 16. 14:06
 14/15 anonim ***** válasza:

a 2.babámat várva nekem a kezdetekkor,valamikor az 1.trimeszter végén volt néha intenzív szédülésem hanyatt fekve.Persze ez simán lehet az amúgy is nagyon alacsony vérnyomásom miatt.most 26+1hetes vagyok,és hetek óta csak hanyatt tudok elaludni.Próbáltam direkt oldalamra fordulva,de amint pár percnél tovább vagyok az oldalamon,zsibbad a combom(mikor melyiken feküdtem)Persze nem egész éjjel vagyok hanyatt,de ha megébredek,akkor szintén csak úgy tudok elaludni.

Viszont az tény,hogy az utolsó pár hétben abszolút nem tudtam hanyatt lenni,1x is,mert oldalt fekvésből is segítség kellett a felkeléshez,hát még hanyatt,2x meg mindenemet nyomott a baba.

amíg kényelmes,addig aludj úgy ahogy jól esik :-)

2010. febr. 16. 14:27
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A tegnapi 13.10-es vagyok. Ahogy írtam, tegnap voltam orvosnál, rákérdeztem. Azt mondta, hogy a 28-30. hét után nem nagyon szabad hosszabb ideig háton fekve lenni, mert a baba súlya addigra már érezhetően nyomja a hasban futó artériát és emiatt a kismama nem kap kellő oxigént.

Remélem tudtam segíteni :)

2010. febr. 17. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!