Rettegek a szüléstől, alig tudok aludni éjszaka. Nem fogok teljesen kimerülni?
Ettől a félelemtől sürgősen meg kellene szabadulnod, mert pont ezek az érzések és gondolatok teszik majd féájdalmassá és lassúvá a vajúdást.
Egyrészt ha fájdalomra vérsz, olyan erős fájdalomra, amit nem bírsz ki, akkor ez egy önbeteljesítő jóslat, és fájni is fog. Másrészt a félelem olyan hormonokat szabadít fel (adrenalin), amik gátolják a tágulást, sőt, akár meg is akaszthatják az egész szülési folyamatot.
Már kétszer sikerült neked. A két kisbabád előkészítette az utat a harmadiknak. A harmnadik is sikerül. Nagyon fontos, hogy próbálj meg CSAKIS erre koncentrálni, csak pozitív gondolatokat engedj be az agyadba!
Szerintem érdemes lenne szedned a sedatif pc-t. homeopátiás, tehát szedheted terhesen. Nekem segített a szorongásos időszakban. én ssem tudtam aludni.
Kibírod. Nekem egy ismerősöm mondta, hogy csak 1/2 nap az életemből és mekkora öröm mikor odaadják a kezedbe.
Én a szülés előtt erre koncentráltam, hogy odaadják a kezembe és megfoghatom, megnézhetem. és az micsoda eufórikus érzés
próbáld a pozitív gondolatokat erőltetni a fejedbe, és elnyomja a rosszat. önszuggesszió
Előzőtől kérdezném, hogy szerinted van olyan, aki nem fél a szüléstől? Valamilyen szinten, magában, vagy nem is félelem, de izgalom. Szerintem ilyen nincs...
Neked pedig azt üzenem, hogy nyugodj meg, minden rendben lesz! Olyan hamar eljön és túl leszel rajta, hogy már csak néhány nap (hét) és egy szép emlék lesz az egész!
Kitartás!!!
11:20-nak: 9 hetem van a szülésig, és eléggé izgulok (első baba). Az én módszerem, hogy minél többet olvasok a témában, és megpróbálom magamat felkészíteni. Én a kitolástól félek, de NEM AKAROK félni.
Nem egy könyvben olvastam már, hogy a félelem mennyire megnehezíti a szülést, míg ha az anya tudja, hogy a teste képes rá, akkor képes kizárni a félelmet, és a feladatra meg a célra koncentrálni, és így jól alakul a vajúdás és a szülés. Magyar orvostól is nem egytől hallottam-olvastam már ezt, most meg egy amerikai bába könyvét olvasom a témában (Ina May Gaskin: A szülésről)
Azok a nők, akik nem tudják, mi történik velük, félnek az ismeretlentől, ide-oda dobálják magukat az ágyban, akikkel durván beszélnek vajúdás és szülés közben, azoknak nehezen megy a tágulás, sőt, akár vissza is fordulhat, leállhat a folyamat, és a vége császár lesz. Míg azok a nők, akik tudják, mi történik velük és nem félnek, akik megnyugtató környezetben, ismerősök és barátok között vannak, és biztonságban érzik magukat, azok könnyebben és gyorsabban tágulnak és szülnek.
Majd két hónap múlva nyilatkozni is tudok róla, hogy beválik-e, addig "csak" elhiszem, olvasva a rengeteg születéstörténetet könyvekben és a neten.
Bevihetsz magaddal mást is, nem csak a férjedet. :-) Bent lehet veled anyukád, testvéred, barátnőd, egy dúla, bárki, akiben megbízol. Tényleg jobb, ha nem egyedül indulsz neki, és ha van, akivel együtt örülhetsz.
Anyósom épp most mondta, hogy amikor ő szült, azt mondták apósomnak: ez a gyerek reggelre lesz csak meg. Apósom hazaballagott, anyósom azonban éjjel egyre megszült, és azt gondolta: itt ez a gyerek, végre megérkezett, és senkit se érdekel... :-)
Könnyű szülést kívánok!
11:15 és 11:26
11.26os! A kitolástól nem kell félned. Szerintem az már jobb, hisz akkor már lehet nyomni és nem tudom elmagyarázni de egyfajta "megkönnyebbülés", és szerencsés esetben csak pár nyomás. Én legalábbis igy vélekedem annak ellenére, hogy szültem egyet halva, a másik babát is nyomták belőlem, a 3 viszont 2 nyomás és kicsúszott mint a vaj. Előtte azok a borzalmas és sok fájás sokkal rosszabb. De ez csak az én véleményem.
Kérdező!
Én is a 3. babót várom, szintén 2 lány után. Én is aggódom, ez természetes. Ha tudnám, hogy olyan könnyű szülésem lesz mint az utolsó, akkor talán nem annyira aggódnék. De valóban ennyire nem szabad ezen rágódnod, mert az nem tesz jót neked. Kibirod, ahogy a többit is, meglátod minden rendben lesz! Sok sikert kivánok neked!! :-) Ja, és megkérdezhetem, hogy mi lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!