Hogyan állítsak össze egy 160 g-os diétára menüsort?
Szia, én nem vagyok cukros, de magas volt a cukrom 7.5 -ös a 27.héten. :( Nekem a dietetikus nővérem adott tanácsot, azokat át tudom adni neked is.
A te esetedben 0% cukor, édesítőszer nem javasolt, mert vegyszer és a babának nem jó. Ritkán 1-2 light édesség maximum.
szénhidrátot : rozskenyér, rozsos pékáruk, graham , barna , magos, korpás
liszt: graham, zabliszt főzés céljából is
rízs: barna rízs
tészta: durumtészta inkább
gyümölcsök: szőlő, banán, szilva, sárgadinnye, ringló ezeket ne edd mert nagyon magas a cukortartalmuk.
zöldség( kiv. bab, borsó, lencse), hús, tojás, tejtermékek ezeket bátran eheted, kevés bennük a szénhidrát.
A legfontosabb, hogy az étkezéseidet napi legalább 5-6ra oszd el és keveseket egyél egyszerre.
Szia!
Én is hasonló problémával küzdök. 1 hónapja kell szénhidrát diétát tartanom.Először elég nehéz volt, de már belejöttem.
Kaptam a diétásnővértől minta étrendeket egyet (160g-os)leírok neked, hátha segít valamit!
Reggeli:
Barna kenyér 30g - szénhidrát:15g
Margarin 5g - ch:0g
Zöldpaprika 100g - ch:3g
Tej 2dl - ch: 10,6g
Tízórai:
Pogácsa 1db- ch: 23g
Ebéd:
Zöldségleves- ch: 10g
Natúrszelet 70g -ch:0g
Rizs 50g - ch: 38,7g
Uborkasaláta -ch: 1,7 g
Ásványvíz-ch 0g
Uzsonna:
Körte 160g- ch: 20g
Vacsora:
Barna kenyér 50g- ch:25g
Körözött- ch: 4g
Diab. almalé 2dl- ch: 2,4g
Utóvacsora:
Alma 100g- ch: 7g
Szóval valami ilyesmit kéne betartanunk :) Nem könnyű.
Bár érdekes, hogy ahány szénhidrát táblázatot láttam eddig, mindenhol más értékek szerepelnek(igaz nem nagy az eltérés). Nekem azt mondta a diétás nővér, hogy +-5g lehet az eltérés.
Szóval számolgatni kell, ami egy kicsit macerás, de ha kell, hát kell ! Kitartás- legalább nem hízunk el terheség alatt! Én egy hónapja nem híztam egy dekát sem. Csak a babám növekszik rohamosan.
38 hetes kismama
A következő héten voltunk vércukorprofil meghatározáson minden fő étkezés előtt közvetlenül és utána 2 órával vettek vért. Annak az eredménye már teljesen jó lett. Tehát szerintem 1-2 hét és beáll a normál értékre!
Ne aggódj, rendben lesz!
a 38 hetes kismama
Köszi!Reménykedem!
Jó babavárást neked is és könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!