AFP eredményem "Mom érték: 0,68, Mom korrigált: 0,69", tarkóredő 12 hetesen 2 mm. Szerintetek kéne aggódnom?
jaj, de megnyugtattatok! köszönöm!!! 30 éves vagyok. azt mondta, hogy az afp túl alacsony, és a tarkóredő is lehetne kevesebb, és a kettő együtt nem tetszett neki. csütörtökön megyeg genetikai uh-ra, remélem, ott megmondják, hogy minden rendben, és akkor el is felejthetjük a genetikai vizsgálatra beutalót.
(azért leszidhat az orvos, hogy adott egy beutalót, ahova nem mentem el?)
A genetikai vizsgálaton lesz UH is, méghozzá alapos. Ha ott minden OK, akkor ne engedd magad megszuratni, a tarkóredőtök jó, az afp meg idegbajnak tökéletes, másnak nem. :S
25 hetes km
Szia, ne aggódj, nem fognak magzatvíz vételt javasolni! Én 2 hete voltam genetikán, én 31 múltam, nekem a tarkóredő 2,1 mm lett. És az AFP-m nagyon alacsony, 0,47 MoM. Tehát én idősebb is vagyok, nálunk a tarkóredő is több mint a Tietek, az AFP pedig alacsonyabb mint a Tietek.
Ha adott az orvos beutalót, akkor menj el. Rászánod azt a fél napot és teljesen megnyugszol utána. Higgy nekem, én is így voltam, pedig 250 km-t utaztam....
Genetikán nagyon alapos az UH, gondolj arra, hogy már csak azért is "megéri" elmenni mert láthatod a babát :) Ez mkár maga nagyon nagy élmény. És ha ott nem találnak semmi kórosat ( nem fognak! ), akkor a magzatvíz vételt fel sem ajánlják. Nekem is azt mondták, hogy felesleges.
Összességében inkább örülj, hogy körültekintő az orvosod és hogy láthatod a picit a pocakodban :)
És írd meg, mit mondtak :)
Boldog babavárást,
23 hetes kismama
kedvesek vagytok! köszönöm!
csütörtökön azért kell uh-ra mennem, mert akkor genetikus nézi a Picit. Remélem, annyi elég is lesz, és nem kell klinikára is elmennem.
köszönöm a sok nyugató szót!
18hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!