Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sajnos nem lett jó az AFP...

Sajnos nem lett jó az AFP eredményem. Nagyon el vagyok keseredve. Mennyivel átlépve a határértéket kell nagyon aggódni? Nekem 2,62 lett a MOM érték

Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 09:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg! 2,5-ig amúgy is jó lenne, ezt Te alig lépted túl! A magasabb AFP velőcsőzáródási rendellenességre utalhat, vagyis nyitott gerinc, nyitott koponya, stb, ezek viszont már korábbi időszakban is láthatóak ultrahangon!

Ha az ultrahangok során minden rendben volt, az a fontos, nem ez az elavult, mindenkire csak a frászt hozó AFP!

2009. ápr. 21. 09:08
 2/6 anonim ***** válasza:

szia!

Az AFP-t nagyon sok országban már nem is használják , mert megközelítő értéket ,"pillanatnyi" képet ad csak. Nem egyszer olvastam , hogyha alacsony is volt , vagy magas a határértékhez képest , attól még a baba rendesen fejlődött. Hozzátenném , hogy nem ijeszgetésképpen , de jobb félni , mint megijedni alapon :egy 4d-s ultrahangot beterveznék ilyenkor , mert ha a normál ultrahangon nem mindig veszik észre pontosan a dolgokat. (pl. a nyitott gerincet vagy ilyesmit) ; ott talán tisztábban ki tudják venni, ha van valami.

1 kismami

2009. ápr. 21. 09:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát egerszegre holnap kell mennem genetikára.Ott alaposan megnézik a picikét.Meg újból vérvétel
2009. ápr. 21. 09:20
 4/6 anonim ***** válasza:

szia!

uccsó vagyok.Na, akkor holnap szorítás van neked!!!!:) De szerintem nyugi, nem lesz baj. Jó tudom , könnyű ezt írni , de ha pl. gond is lenne, a nyitott gerinc nagy százalékban bőrrel fedett , és ezt a születés után nagyon szépen rendbe tudják hozni.A magzatvíz steril , bacit nem enged át.

2009. ápr. 21. 09:35
 5/6 anonim ***** válasza:

ne aggodj nekem sem lett jo a verkepem. az enyem sem sokkal tert el az atlagtol. Nalunk osszetett vizsgalatot vegeznek tehat a verkep plus a genetikai UH. nalam a baba meretei teljesen normalisnak bizonyultak a genetikai UH-n. en azert az orvosom biztatasara elmentem a 19-ik heten emg egyszer genetikai UH-ra es ott is midnen rendben volt. evvel a verkepes dologgal tenyleg a fraszt hozzak az emberre. Nyugodj meg nem lesz semmi baj.

23 hetes kismami

2009. ápr. 21. 09:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Én Veled egy cipőben járok! Nekem a Mom:3,0 lett :( Először nagyon megijedtem, aztán mikor "kitisztultam" a sírásból elkezdtem gondolkodni.... Nekem egy keddi napon vették le a vért, szerdán voltunk 4d-n (akkor még az eredményt nem tudtuk), ott azt mondta a dr. h minden oké. Aztán meglett az eredmény,elmentem az orvosomhoz, megnézett és azt mondta h nem lát semmi rosszat, de a biztonság kedvéért menjünk el a Baross utcai női klinikára genetikai uh-ra. Ott is rendben találtak. Közben sikerült eljutnunk Czeizel Endréhez, aki azt mondta, h akkor kell megijedni, ha a Mom: 10 és 15 között van. Sztem ez elég megnyugtató. Aztóta voltam még az orvosomnál, aki hála istennek mindent rendben talált.

Bocs ha a storimmal fárasztottalak, csak azért írtam le, h lásd te is, menj el több dr-hoz (több szem többet lát) és hidd el meg fogsz nyugodni.

Amúgy tényleg igaz, h ez a vizsg. már elavult, más eu-s országokban már nem is csinálják.

Czeizel azt mondta h ezt a 70-es években vezették meg, mert akkor még nem volt uh, de most már van, és a magas érték arra utal, h vmilyen nyitva maradt, de az uh-gal látható.

Fel a fejjel, sztem menj el 4d-re minél hamarabb, nézesd meg magatokat egy "semleges" orvossal, sztem ilyenkor jobb, ha tényleg többen látnak.

Írd meg h mit modtak!

Kitartást!

20 h. km.

2009. ápr. 21. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!