Nincs 12hetes vizsgálat? Az hogy lehet?
Létezik olyan, hogy valakit nem küldenek el 12hetes genetikai ultrahang vizsgálatra?
Ezt a vizsgálatot a 14. hétig lehet elvégezni, nem?
Tudtommal ez egy fontos vizsgálat, amit mindenkinél elvégeznek.
Világosítsatok fel ha valamit rosszul tudok!
Én sztk alapon voltam a 12 hetesen, ez sajnos orvos és kórház válogatja, hol mennyire lelkiismeretesek.
Én az Uzsokiban voltam 12. hetes ultrahangon, szerintem vagy 20 percet bent voltam. A manó nagyon mocorgott, nem tudta elkapni a megfelelő szögből a szonográfus hogy nyaki redőt tudjon mérni, 15 perc után sikerült. Nem adta fel, szóval vannak pozítiv történetek is.
Köszönöm a lepontozast.
1.. Senki nem írta hogy valoban 9 hetes volt. Ugyanis itt úgy küldenek 12 hetesre amikor 12 hetes a baba. Nem feltétlen akkor amikor 12 hete jött meg.
2.. Nem írtad hogy külföldön vagy. Ha nincs TB számod akkor mi a kérdés? Egyáltalán mit csodálkozol? Örülj hogy ellátnak.
3.. Szlovákia fejlettebb mint Magyarország. A 12 hetes vizsgálat pedig 12 hetesen van. Szerintem mindenhol nem csak itthon. Lehet 14 hetesen is de nem véletlenül nem szokás olyan későre hagyni.
Éppen leszarom a lepontozast de itt mindig van olyan aki azt hiszi magáról okosabb mint az orvostudomány és ez kiábrándító. Én pl egy kérdést nem teszek fel ilyen okos embereknek mert egy orvosnak vagy védőnőnek hiszek nem nektek.
Amugy kedves Kérdező Megkérdezhetem miért itt kérdezhetsz embereket ahelyett hogy merkerdezned a dokidat? Ha már a válasz sem tetszik akkor tényleg nem tudlak megérteni. Az ember kérdez valamit, masok válaszolnak. Ha csak egy fajta választ fogadsz el akkor minek kérdezed?
Kedves 14-es!
Ha nem tudod, hogy ki pontozott le, akkor kérlek ne nekem háborogj! NEM én pontoztalak le, a kérdésedet nem tartottam hülyeségnek, miért ne kérdezhetnéd meg, hisz előfordulhat, hogy később fogant, ezért írtam neked azt amit utána... Ott is rendesen válaszoltam szerintem.
A másik dolog az, hogy azért teszek fel itt kérdést mert első terhességem, és szerintem érthető, hogy nem vagyok túl tájékozott... Miért baj az, ha tapasztalatok után érdeklődök? Miért baj az, ha olyan kismamáktól/anyukáktól kérdezek akik már túl vannak ezen és tapasztaltabbak?
Az első terhességem mellé mondhatni elég fiatal is vagyok, senki nem ismeri az előzményeket, nem tudja megmondani rólam látatlanban, hogy miért nem tudom ezeket a dolgokat azt leszámítva, hogy első baba, és szerintem ilyenkor senki nem tudja igazán mit merre.
Az meg, hogy miért nem a dokimat kérdezem?! Persze, igazad van! De azok után, hogy így telt el 2vizsgálat is, hogy szinte semmit nem mondott, szerinted mit válaszolna erre a kérdésemre?! ÉS: Megint csak oda tudok visszakanyarodni, hogy nem értem miért baj, ha tapasztaltabb kismamák/anyukák ,,segítségét" kérem?!?!
Persze, örülök, hogy ellátnak, csak tudod furcsa!
Nincs TB számom, de fizetem a dokit! Eszerint ha nincs TB számom akkor csak fele annyi infót kell nekem szolgáltatni, meg negyedannyira kell megvizsgálni?
Arra mit lépsz, hogy 7hetesen nem volt hajlandó szívhangot nézni?! És ha nem fejlődött a baba mondjuk már vagy 2hete, plusz ő 1 hét múlva hívott vissza megint... Az milyen következményekkel járhat?! Akár hullamérgezést is kaphatok amiért nincs TB számom?!?!
Az meg, hogy csak egy fajta véleményt fogadok el... Nem igaz! Csak próbálok dióhéjban összefoglalni nektek a helyzetem, hátha valaki többet tud mint én!
Elnézést ha hosszúra sikeredett, egyáltalán nem esett jól a hangnemed, illetve szerintem nem is érdemeltem meg...
Elismétlem! A lepontozó pedig nem én voltam, a kérdésedet nem tartom hülyeségnek! Előfordulhat!
14-es vagyok.. Kérdező, kérdezz itt nyugodtan de én már lattam itt olyanokat hogy én nem teszem. Veled egyidős terhes vagyok, szintén fiatal és szintén első babát várom. Van védőnőm akit felhivok ha valamit nem értek. Itt azért is lepontoztak mert azt irtam hogy 12 hetes kor előtt mindenképpen elmennék védőnőhöz. Pedig van egy szám amit bármilyen problémával tudok hivni. Egyesek szerint nem jó a védőnő semmire. Pedig annak akinek nincs fogadott orvosa vedonot inkább hivhat gond esetén. És magánorvosom akit szintén bármikor tudok hívni. Két ember aki többet tud mint itt az aki csak azt hiszi magáról hogy mindent tud.
Másik válaszoló, én Magyarországon élek raadasul a "lepukkant" Szabolcs megyében megis ellatnak normalisan. És kerek 12 hetesen megyek és képzeld tudom hogy ráér 14 hetes korig wzert irtam a lepontozott válaszomban hogy nem késő vagy vmi ilyesmi. De mindenki tudja hogy kevesbe pontos nemdebár? Valamire való rendelőkben ezért nem is húzzák addig.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat!
A baba nem volt tervezve. De ha már így sikerült, biztos nem fogom elvetetni.
Persze, értem én, hogy így necces...
Ha tehetem itt fogok vizsgálatokra járni, stb.stb, de ha látom, hogy nagyon nem halad a dolog egyről a kettőre, akkor nyilván átmegyek Magyarországra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!