Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nincs 12hetes vizsgálat? Az...

Nincs 12hetes vizsgálat? Az hogy lehet?

Figyelt kérdés

Létezik olyan, hogy valakit nem küldenek el 12hetes genetikai ultrahang vizsgálatra?

Ezt a vizsgálatot a 14. hétig lehet elvégezni, nem?

Tudtommal ez egy fontos vizsgálat, amit mindenkinél elvégeznek.

Világosítsatok fel ha valamit rosszul tudok!

#vizsgálat #12hetes terhesség
2015. márc. 13. 10:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Ez baromi fontos vizsgálat, itt nézik meg a nyaki redőt és az orrcsontot. Ez alapján számítják a down-kór gyanúját. Szívhangot, méreteket vesznek, megnézik hogy a kis szervei hogy alakulnak. komolyabb eltéréseket már lehet látni. És ez alapján készül a kombinált teszt is vérvétellel összekapcsolva.
2015. márc. 13. 10:56
 2/23 anonim ***** válasza:

Hát nálam ez úgy nézett ki, mint a 6. vagy 9. heti UH.

Ugyanaz a doki csinálta, ugyanúgy. Szóval ha nem tudom, hogy ez genetikai, akkor fel sem tűnik, hogy akkor mást is néz...

Egyáltalán nem voltál UH-n 12. héten?

2015. márc. 13. 10:58
 3/23 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: azthiszem a 14. hétig lehet elvégezni ezt az ultrahangot, de tényleg nagyon fontos..

Nekem a védőnő az első találkozókor adott egy hosszú listát, amin rajta vannak a terhesség során kötelező szűrések, uh-k, laborok stb. nem kaptál ilyet?

2015. márc. 13. 11:08
 4/23 A kérdező kommentje:

Még csak 9hetes vagyok, de a doki jövőhónapra hívott vissza, pontosan 13+6 leszek amikor mennem kell.

Meg sem említették ezt a vizsgálatot.

A legelső vizsgálatkor egyáltalán nem volt szimpi a doki, mondtam is, hogy ha következő alkalommal is ilyen lesz, akkor dokit váltok. Második alkalommal, már rendesebb volt, de ugye nem szólt semmit a 12hetes vizsgálatról...

Úgy tűnik ebből mégiscsak doki váltás lesz.

2015. márc. 13. 11:08
 5/23 anonim ***** válasza:
Én sztk-ba járok dokihoz, és ő elküldött a területileg illetékes kórházba erre a 12. heti vizsgálatra, de én mentem ezenkívül fizetősre is az Istenhegyi útra, mert a kórházban 1 perc alatt lezavarták és csak ultrahang volt, míg az Istenhegyi úton a kombinált tesztet csináltattam meg...
2015. márc. 13. 11:10
 6/23 A kérdező kommentje:
Külföldön vagyok, biztosítási számom még nincs (bár folyamatban van). A dokinak minden alkalommal fizettünk eddig is, úgyhogy nem értem. Asszisztens annyit mondott, hogy még nem vesz vért amíg nincs biztosítási számom, mert irtó nagy összegbe kerülne így biztosítási szám nélkül...
2015. márc. 13. 11:10
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
Akkor is lehet csináltatni, lehet később fogant a babád és méret alapján fiatalabb. Ezért későbbre hivhatott. Nem baj hogy nem említette a 12 hetest, visszahívott és megcsinálja akkor. Nem harangozzak be külön.
2015. márc. 13. 11:11
 8/23 A kérdező kommentje:

Kétlem, hogy később fogant, a mérete alapján is 9hetes vagyok és a menstruáció alapján is.

Egyébként nem vagyok benne annyira biztos, hogy megcsinálja.

Figyelj!

Első vizsgálat (7hetes voltam)

Csinált egy hasi UH-t. Annyit mondott, hogy igen, terhes vagyok, jó helyen is van megtapadva. És mondom szívhang van? Azt ezzel a másikkal kell megvizsgálni, de azt most nem nézek.

Második vizsgálat (8+2hetes volta)

Csinált egy hüvelyi UH-t. Meghallgathattam a szívverését pár mp-ben, megmérte, hogy mekkora és kész! Ennyi volt a vizsgálat.

Nekem nem tűnnek elég alaposnak ezek a vizsgálatok...

2015. márc. 13. 11:16
 9/23 anonim ***** válasza:

Hol vagy külföldön?

Csak mert nem minden országban van 12 hetes genetikai uh. Van, ahol később csinálják!

Amúgy én is elmennék egy magán vizsgálatra a 12. héten, biztos, ami biztos.

2015. márc. 13. 11:19
 10/23 A kérdező kommentje:

Konkrétan Szlovákiában.

És van egy kismama ismerősöm, ő most 13hetes körül van, neki már megcsinálták ezt a vizsgálatot, pont ő nyitotta fel a szemem, hogy engem hogy-hogy nem hívtak vissza a 12. hét körül?!

2015. márc. 13. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!