22 hetes terhes vagyok, kb. a 8. héttől felirta a doki napi 3 db utrogestant mert picit vérezni szedtem. Az ota szedem. Egyszer sem véreztem az óta. Egy honapja lecsökkentettem napi 2 db-ra. Lehet ebből baj, vagy ha végleg abba hagynám?
Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttől kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom.
Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.
Nahát... Miért nem kérdeztél rá előbb a dokinál? Az első 12 hétben szokták csak szedetni az Utrot, max a 16. hétig. Én a 16.-ig szedtem. Addigra végleg kialakul a méhlepény, és már nincs szükség plussz progeszteronra. Ilyenkor már inkább a májnak árt ez a bogyó, mintsem használ. Ma meg holnap már csökkentsd le napi 1-re, esténként, és holnaputántól hagyd abba. Semmi értelme szedni már!
25 hetes km
Te nem szoktál szóban kommunikálni az orvosoddal, hogy ezt tőlünk kérdezed meg???
Egyébként az Utrogestant nem kell szedni a 12. hét után, mert innentől a méhlepény termeli a progeszteront. Szóval légy szíves felemelni a telefonkagylót és megkérdezni a nőgyógyászodat, hogy mi a fenéért szeded még mindig ezt a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!