Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 hetes terhes vagyok, kb. a...

22 hetes terhes vagyok, kb. a 8. héttől felirta a doki napi 3 db utrogestant mert picit vérezni szedtem. Az ota szedem. Egyszer sem véreztem az óta. Egy honapja lecsökkentettem napi 2 db-ra. Lehet ebből baj, vagy ha végleg abba hagynám?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Az ilyen gyógyszereket nem szabad megvonni a szervezettől egyik napról a másikra mivel olyan típusú hormonokat pótolnak amik segítenek a terhességet megtartani.Én a duphastont szedem és tőlünk a doki először csökkenteni egyre kisebb adagokra fogja és csak utána megszüntetni a terápiát az a javaslatom beszéld meg a dokidal hogy meddig kell ezt neked szedni de magadtól semmi képen ne hagyd abba ha a szervezeted nem termel elég sárgatest hormont akkor igen lehet belőle akár baj is én azt mondom örüljünk hogy olyan világban élünk ahol ilyen gyógyszerek segítségével egészséges babákat szülhetünk további szép bab várást és ne aggódj bármi komoly problémád van itt csak tanácsokat kaphatsz de az orvosod a fő éldöntője mindennek
2010. febr. 15. 13:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttől kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom.

Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.

2010. febr. 15. 13:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Nahát... Miért nem kérdeztél rá előbb a dokinál? Az első 12 hétben szokták csak szedetni az Utrot, max a 16. hétig. Én a 16.-ig szedtem. Addigra végleg kialakul a méhlepény, és már nincs szükség plussz progeszteronra. Ilyenkor már inkább a májnak árt ez a bogyó, mintsem használ. Ma meg holnap már csökkentsd le napi 1-re, esténként, és holnaputántól hagyd abba. Semmi értelme szedni már!

25 hetes km

2010. febr. 15. 13:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Te nem szoktál szóban kommunikálni az orvosoddal, hogy ezt tőlünk kérdezed meg???

Egyébként az Utrogestant nem kell szedni a 12. hét után, mert innentől a méhlepény termeli a progeszteront. Szóval légy szíves felemelni a telefonkagylót és megkérdezni a nőgyógyászodat, hogy mi a fenéért szeded még mindig ezt a gyógyszert.

2010. febr. 15. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Igazuk van ez előttem szóloknak. Nekem is csak a 12. hétig adta a doki, azt mondta utána már csak placebó hatása lenne. De valóban nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni.
2010. febr. 15. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is csak a 12.hétig szedtem,aztán mondta a doki fokozatosan csökkentsem.De hívd fel az orvost és kérdezd meg!!!Nem szabad olyan sokáig szedni.
2010. febr. 16. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!