Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Algopirint vagy Panadolt...

Algopirint vagy Panadolt szedjek, ha fáj a fejem?

Figyelt kérdés
A doki szerint semmi,pláne ne paracetamol tartalmú,a védőnö szerint az Algopirin.Most akkor mi legyen?Vagy alternativ módszer?24hetes kismama
2008. aug. 25. 11:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én külföldön élek, itt viszont csak és kizárólag paracetamol alapú készítményeket lehet használni. Itt összhangban ezt mondja minden doki, a védőnők, a kórházban ezt adták nekem és az összes babavárással foglalkozó honlapon és könyvben ezt olvasni. Úgyhogy én vagy sima paracetamolt használtam eddig, ha már nagyon kellett, vagy pedig Panadolt.

Ez egyébként annyira idegesítő, hogy Magyarországon ahány orvos és védőnő, annyi vélemény. Nem hiszem el, hogy nem lehetne egy gyakorlatot bevezetni, vagy ha tényleg ennyire mindegy, akkor ne legyen tiltva egymás ellen minden. :-(

Azzal nem értek egyet, hogy semmit sem lehet alkalmazni, mert ha migrénről van szó, ami már nagyon zavaró, vagy megfázás esetén hőemelkedés van, akkor egy fájdalomcsillapító inkább használ, mint árt, hiszen a láz sokkal-sokkal veszélyesebb és a több napos fejfájás is ártalmasabb és ezzel viszont minden orvos egyet ért.

(Az más kérdés, hogy nagyon sokan azon a véleményen vannak, hogy a gyógyszerek csekély százaléka okozhat a magzatnál tényleges károsodást, ezek általában a depresszióra és az idegrendszeri megbetegedések kezelésére szolgáló készítmények és ezek is csak a terhesség első felében kerülendők, amíg a magzat idegrendszere kialakul. Hallottam olyan véleményt, hogy sok mindenre azért van ráírva, hogy várandósok és szoptatós anyák csak orvosi felügyelet mellett szedhetik, mert a gyógyszergyártók nem merik vállalni az esetleges negatív hatásokat, pedig semmi sem támasztja alá, hogy valóban káros lenne az adott készítmény.)

Mindegy, azért inkább én próbálom minimalizálni a gyógyszer szedést, baba előtt sem igazán szedtem semmit és maradok a paracetamolnál, ha mégis elkerülhetetlen.

2008. aug. 25. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:

szia! nekem egyértelműen azt mondta az orvosom, hogy csak paracetamol tartalmút szabad bevenni, vagyis pl. panadolt.

Egyébként tényleg idegesítő, hogy ahány orvos, annyiféle vélemény.

2008. aug. 25. 11:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia, vegyél PARAMAX RAPID 500-at, ezt szedhetik kismamák is! (a 2.trimeszterben) paracetamol tartalmú, a szoptatás alatt is lehet szedni. Kb 700 forint a 30 szemes adag, ez jó sokáig elég! Ebből 1-et 1-et be lehet venni ha már nagyon fáj... az algopirin nem jó, azt ne szedd be!

[link]

2008. aug. 25. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

algopyrint ssemmiképpen se vagyél be, inkább paracetamol tartalmú gyógyszert. [link]

ez egy tökjó oldal, érdemes megnézni, mielőtt bevennél valamit. a fejfájás amúgy lehet attól is, hogy nem iszol eleget!

2008. aug. 25. 12:08
 5/12 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZOKAT!
2008. aug. 25. 12:33
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem kizárólag algopyrin, illetve a semmi a legjobb. Én is úgy tudom hogy paracetamol tartalmut nem lehet szedni.

PRóbálj többet inni, sétállni a friss levegőn.

2008. aug. 25. 13:55
 7/12 anonim ***** válasza:
47%

Csakis algopyrint!!! A paracetamolt felejtsétek el, a babáknál is!!!!

Egy gyógyszergyárban dolgozó kismama

2008. aug. 25. 15:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Quarelint! Az algoporin hatóanyag+koffein. Eég egy fél elsőkörben!
2008. aug. 25. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:
nahát, ez minden lett, csak értelmes nem. :) algopirin, elég, - bocsiiiii...
2008. aug. 25. 16:29
 10/12 A kérdező kommentje:
Na ez tök jó,megint mindenki mást mond..a paramax rapid 500-at megnéztem,a betegtájékoztato szerint kismamak is szedhetik ésszerűen..már tényleg nem tudom..
2008. aug. 25. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!