Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS, félek a gyerekvállalástól...

SOS, félek a gyerekvállalástól? 23/L

Figyelt kérdés
Sziasztok! A férjemmel úgy érezzük eljött az idő,hogy legyen egy kisbabánk,csak még sajnos nem sikerült össze hoznunk, bár nem rég óta próbálkozunk. A helyzet viszont az,hogy mióta egyre komolyabban gondoljuk a gyerekvállalást és sokat beszélünk róla, elkezdtem félni a terhességtől. Izgulok,hogy vajon minden rendben lesz a terhesség alatt velem és a babával,egészséges lesz e,mindenhol annyi elrettentő hírt olvasni a neten.Ráadásul esély van rá,hogy ikreink legyenek,ezt pedig végképp mindenki olyan negatívan állítja be. Nem régiben feltettem egy kérdést az ikerterhességgel kapcsolatban,és nagyon sok olyan választ kaptam,amik elrettentettek. (idézem: "Ne akarj ikreket","Imádkozz,hogy ne ikreid legyenek, mert még egy babával is nagyon nehéz, nem hogy kettővel",stb) Tényleg ennyire szörnyű lenne? Bennem eddig a terhesség egy pozitív,csodás dologként élt. Az igazság,hogy mióta az eszemet tudom nagyon idegeskedek mindenen,mindig a legrosszabra gondolok, így volt az a gimis és a főiskolás éveim alatt, mindig mindent túlizgultam,általában feleslegesen. Akkor a szüleim,most pedig a férjem próbál meggyőzni arról,hogy feleslegesen idegeskedem. Elsősorban tapasztalatokat várok a terhességgel kapcsolatban, és őszintén,remélem,hogy sikerül megnyugtatnotok! :) Köszi,hogy elolvastátok!

2015. márc. 5. 20:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Mi jól keresünk de nem vagyunk miliomosok. Szerencsére. Az irasombol hogy mit veszel ki az a te fantaziadon múlik, rólam még a koromat sem tudod. Azért nagy szád van. A pénz fontos de sajnos tul fontos sokaknak. Számomra az akinek tul sok van beképzelt, anyagias és nagyravágyó. Gyakran az ilyen ember semmivel nincs megelégedve és mindig csak tobbet akarnak. Az a lényeg hogy elég szeretetet kapjon a gyerek és nem vegletekrol beszelek, nincs szükségem arra, hogy eloadd hogy hogy lehet egy gyereket minimalberbol felnevelni, szerencsere én sem tudom, elég messze állok a minimalbertol. De a családban az aki szerenysegben es szeretetben nott fel boldogabb mint az akiről beszeltem. Ugyanolyan nagyravágyó lett ő is mint a családja. Ez a szomorú hogy minden a pénz körül forog és azt Irod hogy mit tud adni egy fiatalabb anyuka a gyerekének. Ugyanazt a szeretetet mint egy idősebb. És nezzuk az aki 40 évesen szül mit fog tudni adni az unokájának? Lehet meg se fogja elni hogy nagymama legyen. Mire a gyerek ballag az anya 58 éves. Jó ha bir jarni. Ebben a világban Mindennek megvan az előnye és a hátránya. Mindennek! Ahogy ennek a kérdésnek is. Nekem nem ezzel van bajom, akinek ugy esik jol szuljon 40 évesen. Ő dolga. De mi alapjan irsz olyat hogy mit tud adni egy fiatal anya a gyerekének? Mert mit nem tudna adni?

Visszatérve a szeretetre.. Kar hogy ez alulértékelt lett. Ismerek fiatal felelőtlen anyát de idosebben is. Ismerek fiatal jo anyát és idosebbet is. Ahogy 14 évesen is van aki komolyabb mint más 20 évesen. Kor alapján általánosítani a legtudatlanabb dolog amit valaha láttam. Tényleg ismerek olyan 30 evest akinel komolyabb voltam 19 évesen. És van olyan 22 eves akinel egy tizenevesnek több esze van. Ennyi.

2015. márc. 6. 19:08
 22/25 Carragher_x ***** válasza:

"Az irasombol hogy mit veszel ki az a te fantaziadon múlik," - amennyiben nem te vagy a kérdező, akkor nagyjából semmit, mivel nem is neked válaszoltam:)

Az anyagiak felsőbbrendűségét én pont nem hirdettem, kár ezzel próbálkoznod, pocsék érveléstechnika.

"Mert mit nem tudna adni?" - Egy gyereket nem csak szeretni kell, a szeretet az nem vmi plusz, az az alap. Hogy mit nem tudna adni? Nos, élettapasztalatot, útmutatást, tanácsokat, bölcsességet, végső soron tanítást. Egy szinte még alig felnőtt szülő jóval kevesebb szellemi örökséget tud átadni a gyermekének. Nemhiába van az, hogy a fiatal anyukás családokban a gyerek nagyon sok esetben sokkal bensőségesebb viszonyban van a nagyszüleivel, mint a szüleivel.

Javaslom, hogy olvasd el még egyszer az előző válaszomat, mert szemlátomást semmit sem értettél meg belőle.

2015. márc. 6. 19:41
 23/25 anonim ***** válasza:

Az a szülő személyiségén is múlik, hogy mit és hogyan tud átadni a gyereknek. Az hogy mennyit tapasztalt szintén nem feltétlen a korán múlik. Van aki korábban tapasztalt sok dolgot. A mai felnőttek pl tiszteletteljesek és mindig azok is voltak mert beléjük lett nevelve. Meg lehet nézni a mai tinédzsereket, senkit és semmit nem tisztelnek. És mégis a mai felnőttek (kb 30 éves emberek) anyjuk fiatalkorában születtek. Az anyagiak.. Van hogy anyu és apu estig dolgozik hogy legyenek meg az anyagiak közben nincs eléggé figyelve a gyerekre. Nem mondom hogy mindenhol így van de van rá példa. Szóval annyira ember függő, Sosem értettem egyet az általánosítással. Sokan eretlenul szülnek, oké. De nem minden fiatal ilyen.

Az hogy mennyire szántad nekem.. Bocs. De a kommented előtt éppen volt egy egyet nem értés és úgy tűnt mintha.

2015. márc. 6. 20:20
 24/25 A kérdező kommentje:

Kérlek ne vitatkozzatok,akkor írjatok,ha a kérdésemre szeretnétek választ adni!

Tudom,mondhatok itt bármit, vagy elhiszitek vagy nem, de higgyétek el,sok mindenen keresztül mentem sajnos, mire betöltöttem a 23. életévem,ebből kifolyólag előbb fel is kellett nőnöm, nem akarom magam sajnáltatni,nem is fogom,szóval nem részletezném. Vagy hiszitek vagy nem... :)

2015. márc. 7. 11:11
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
hát ikres anya ilyet nem nagyon mond egybabások meg mi alapján? nekem ikreim wannak és walóban fárasztó de örülök h igy alakult. nincs mitől félni előre izgulni butaság, felesleges. de még terhesség alatt is.
2015. júl. 8. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!