Teljesen abban a tudatban voltam, hogy en napi 1500 mg-ot szedek. Vagyis szedni valoban annyit szedek, csak ezek szerint a toredeke hasznosul csak.
Viszont, ami erdekes, hogy amiota ekkora dozisban szedem, hasmenesem van. Ez arra hajaz, hogy urul ki a felesleg,nem?
2015. márc. 3. 14:01
12/17 anonim válasza:
Csalóka mert az én gyogyszeremre elol ra van irva hogy 250 mg magnézium viszont a betegtájékoztatóban ahhoz képest hatalmas mennyiség van irva. Azaz pár gyógyszerre már a hasznosult magnezium van feltüntetve. Kalcium pezsgotabletta is valami ezer mg felleti kalciumot ir viszont kerek perec 500 mg-al van eladva, szóval az is a már hasznosuló mennyiség. Ezért ne csak azt nézd ami rá van írva, a betegtájékoztatón is nézd meg, hogy miből mennyit tartalmaz.
2015. márc. 3. 16:16
13/17 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes, amit írsz, mert múltkor a patikában néztem egy magnéziumot. 350 mg volt ráírva a neve alatt, a doboz oldalán meg valami 1300 mg körül.
Kérdeztem a patikust, hogy akkor most mennyi az annyi, és ő 1300-at mondott, így nem vettem meg.
2015. márc. 3. 20:06
14/17 anonim válasza:
Igen. Néztem egy betegtájékoztatót, 1250 mg kalcium-karbonat és zárójelbe van irva hogy 500 mg kalciumnak felel meg. Annyi is van az elején. Szóval ezt ők számolás után írják rá. De pl magnerot-ra nincs rairva csak a teljes tartalma, nem az amennyinek az megfelel ha jól tudom. Gyógyszer függő.
2015. márc. 3. 20:19
15/17 A kérdező kommentje:
Hat nagyon szepen koszonom a segitseged, megint okosabb lettem. Ezek szerint resen kell lenni, mikor Mg vagy Ca tartalmu gyogyszert veszunk.
2015. márc. 3. 21:33
16/17 anonim válasza:
Igen. Azzal a kalkulátorral amit kedves hozzászóló linkelt ki tudod számolni. Neten rá tudsz keresni betegtájékoztatókra és kalkulátorral okosabb vagy. Ha a saját gyógyszered amit szedsz nincs 450 mg, akkor emelheted az adagot de nézz utána magnézium tartalmú ételeknek, hogy mi mennyit tartalmaz. Magnéziumot nem lehet csak úgy túllőni, szívritmus zavar okozta keringési zavarok árthatnak is a babának. Ezért inkább az orvos utasításaid kövesd, ha úgy érzed, hogy nem elég, fel is hívhatod és maximum azt mondja ne három hanem négy bogyót szedj be naponta. :-)
2015. márc. 3. 21:45
17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm!
Sajnos az első babámat azért veszítettem el, mert az akkori orvosom nem vette komolyan a keményedéseimet.
24 hetesen megindult a szülés.
Most a sok nőgyógyászati műtéttől már gyenge a méhszájam, és megint jönnek a keményedések, ezért fontos ennyire, hogy elég magnéziumot szedjek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!